סודות הטיסה
רוצים לישון בטיסה ולהישאר בריאים? כדאי שתביאו שמיכה מהבית
דיילים בעבר ובהווה מספרים על נהלי ניקוי שמיכות מחפירים, ואף אריזה מחדש של שמיכות בניילון מבלי לנקות אותן. חברות התעופה אמנם שיפרו את הנהלים שלהן בתחום בעשור האחרון, אך עדיין כדאי לסמוך רק על עצמכם בנושא
יש הרבה דברים שלא כדאי לעשות במטוס אם ברצונכם לשמור על הבריאות, כמו להסתובב יחפים או לשבת בקרבת השירותים. ואולם, ישנו דבר לא שגרתי שחשוב להוסיף לרשימה הזו: השימוש בשמיכות של חברות התעופה.
- מה עושים במקרה של הטרדה מינית בטיסה?
- יש לכם אזרחות כפולה? כך תנצלו אותה נכון בנמל התעופה
- האם עדיף לאכול או לצום בטיסה ארוכה כדי להימנע מג'ט לג?
משתמש רדיט בשם Mehow44, שהציג עצמו כדייל לשעבר בחברת התעופה סאות'ווסט, סיפר שהשמיכות לא מוחלפות, מנוקות או מטופלות מטיסה לטיסה - כך שכל שמיכה בה תתכסו מכילה כל חידק שנגע בה בטיסה הקודמת. "השמיכות הנקיות היחידות שראיתי היו בטיסות הראשונות בבוקר שיצאו מהעיר של הספק", סיפר.
שרה קיגל, דיילת שכותבת בלוג באתר ההאפינגטון פוסט, אישרה את הדברים. היא סיפרה ששמיכות שעברו כביסה אפשר למצוא רק בטיסות הראשונות ביום. בשאר הטיסות השמיכות מקופלות ועוברות לשימוש חוזר.
אל תתנו לאריזות הפלסטיק המכסות את השמיכות להטעות אתכם: בשנת 2000 טען איגוד Needletrades, שמייצג עובדי התעשייה והטקסטיל בארה"ב, שחלק מחברות התעופה אורזות מחדש את השמיכות מבלי לשטוף אותן קודם. בהמשך, חשף הוול סטריט ג'ורנל שרוב חברות התעופה מכבסות את השמיכות רק כל 5 עד 30 יום.
ב-US Airways טענו כי רוחצים את השמיכות כל חמישה ימים ללא קשר למצבן, ואילו באמריקן טענו שהם מחליפים את הציפית של הכריות בזמן חניית הלילה, ואז גם מוחלפות שמיכות שניזוקו. ואולם, הקומיקאית ניקול באייר טענה ב-2017 כי שמיכה שקיבלה במחלקה ראשונה בחברת דלתא הכילה לא פחות מחתיכת צואה, כנראה בשל שימוש בה כמצע להחלפת חיתול לתינוק. מה למדנו? שאם ברצונכם להישאר גם חמימים וגם בריאים, אולי עדיף להביא שמיכה מהבית.