פיתוח חדש: בינה מלאכותית תגיד מה הכי מושך בכם
חוקרים מבריטניה מפתחים פלטפורמת תוכנה שתשקלל מאפייני משיכה פיזיים ואישיותיים כדי לתת "תמונת משיכה" - כזו שתאפשר לאנשים להבין מה אחרים צפויים לאהוב בהם, ומה עדיף להצניע. אילו מגבלות עומדות בדרכו של הפרויקט, והאם בכלל יש צורך בהמצאה כזו?
מה הופך מישהו למושך בעינינו? מהי משיכה, והאם אפשר לכמת ולצפות אותה? חוקרים מאוניברסיטת סוונסי הבריטית יזמו פרויקט מיוחד, שנועד להעביר את השאלות הללו לפלטפורמת בינה מלאכותית. הרעיון הוא למפות את רכיבי המשיכה בבני אדם ולגלות מתי אחד מחפה או מאפיל על השני. למשל, האם חוש הומור מוצלח יכול לחפות על מאפיינים אסתטיים שנתפסים כפחות מבוקשים.
- אינסטנט איש: בינה מלאכותית כבר מייצרת פנים מלאכותיות
- פרדוקס הסייענית הווירטואלית: לא כל מה שמחובר לרשת באמת חכם
- סיכום CES: אין הברקות, רק חידושי טכנולוגיה שהתבגרו
המחקר צפוי להישען על מחקרים קודמים, לפיהם ישנן תכונות שבני אדם מזהים כמושכות באופן אוניברסלי - למשל קול בתדר נמוך מהממוצע עבור גברים, ובתדר גבוה לנשים - בעוד תכונות אחרות הן תלויות-תרבות.
החוקרים סבורים שפלטפורמת AI תוכל להצליב יותר נתונים, למפות את גורמי המשיכה ולזהות אותם באנשים ספציפיים. כך, יוכל המשתמש לדעת אילו תכונות בו סביר יותר שאחרים יאהבו, ומה להבליט כדי להצניע חסרונות.
ישנם הרבה אתגרים בפיתוח של מערכת כזו. ראשית, ישנן בעיות של דיוק והכללה; אפשר לזהות מאפייני מראה שנחשבים כמושכים יותר מאחרים ע"ב נתוני סקרים למיניהם, אך מדובר בהכללות קרות מאוד שלא בהכרח משקללות שילוב מאפיינים או נניח, חוש לאופנה. שנית, ישנה סוגיית האובייקטיביות; כבר הוכח שבינה מלאכותית היא אובייקטיבית בדיוק כמו האדם שכתב והגדיר את מאפייני פעילותה.
שלישית, ישנם מאפיינים שפשוט אי אפשר לכמת; מתי חוש הומור משוגע הופך מחמוד לקריפי? האם ישנו רף שניתן לקבוע? האם הומור בריטי יעבור כמשעשע גם בסעודיה? ורביעית, לא ברור איזה ערך יוכל פיתוח כזה לייצר בשטח; פותחו בעבר מדדים רבים לדירוג וקיטלוג אנשים (למשל מדד מאיירס-בריגס), שלא מהווים פרמטר מהותי בקבלת החלטות או בשיפור עצמי.
על כל אלה נוסף פרמטר מעניין אחר: אנשים לא רוצים שמחשב יגיד להם אם הם מושכים או לא; קבוצת החוקרים ניסתה לגייס תקציב נוסף לפרויקט דרך אתר מימון המונים, תקציב קטן למדי של כחמשת אלפים דולר. זמן הגג לפרויקט יפוג בעוד ארבעה ימים, ואפילו חצי מהסכום לא גויס.