$
IT

עיריית לוס אנג'לס תובעת את IBM: "אפליקציית מז"א אספה מידע על המשתמשים"

לפי כתב התביעה, חברה בת של יבמ שפיתחה את אחת מאפליקציות מזג האוויר הפופולריות בעולם ביצעה תרמית כדי לשכנע את המשתמשים לאפשר גישה לשירותי המיקום של המכשיר שלהם, והשתמשה במידע באופן מסחרי

רפאל קאהאן 20:5004.01.19

עיריית לוס אנג'לס תובעת חברה בת של יבמ שפיתחה את The Weather Channel, אפליקציית מזג אוויר מהנפוצות בארה"ב ובעולם.

 

לפי כתב התביעה שהוגש אתמול (ה') לבית המשפט המחוזי בלוס אנג'לס, החברה שעומדת מאחורי האפליקציה, Weather Company, אספה ושיתפה מידע על מיקום עשרות מיליוני משתמשיה ללא שחשפה בפניהם את המהלך - והרוויחה מכך.

 

ממשלת קליפורניה שמגבה את התביעה שהגיש התובע העירוני של לוס אנג'לס, הסבירה ש-Weather Company ביצעה תרמית כדי לשכנע את המשתמשים לאפשר גישה לשירותי המיקום של המכשיר שלהם. האפליקציה הודיעה למשתמשיה שמידע המיקום ישמש רק לדיוק תחזית מזג האוויר. ואולם החברה לא היססה להשתמש במידע גם באופן מסחרי כגון שיווק ממוקד או ניתוח התנהגות עבור לקוחותיה.

 

על פי דיווח של ה"ניו יורק טיימס", החברה השתמשה במידע בצורה שהיא מעבר לסביר. כ-75 חברות קיבלו גישה למידע המיקום המדויק של המשתמשים ובמקרה אחד אף נדגם המיקום של משתמש כ-14 אלף פעמים ביום אחד בלבד. הטענה העיקרית היא שהמידע שהאפליקציה חשפה למשתמש על המהלך לא היה ברור ולא הסביר במדויק את היקף שיתוף המיקום שיתבצע דרכה.

 

כתב האישום טוען שהחברה הפרה את חוקי התחרות של קליפורניה, רימתה והונתה את המשתמשים. האפליקציה של ה-Weather Company, מותקנת על מספר רב של סמארטפונים ומחשבים ברחבי העולם ובעיקר באייפונים. לא מעט יצרניות גם משתמשות בה כאפליקציית מזג האוויר שמותקנת מראש על מכשיריהן או מסתמכות על המידע שלה כדי להציג את מזג האוויר באפליקציות שלהן.

 

משרדי יבמ בניו יורק משרדי יבמ בניו יורק צילום: בלומברג
מיבמ נמסר שהחברה תמיד היתה ברורה לגבי השימוש שייעשה במידע המיקום של המשתמשים.

 

יבמ אינה החברה הראשונה שעולה לראש כאשר מדברים על הפרות פרטיות. גוגל, פייסבוק או מיקרוסופט דווקא כן. הסיבה לכך היא שליבמנ יש מעט מאוד מיזמים עסקיים שנוגעים ישירות למשתמשי קצה. היא בדרך כלל מספקת רק פלטפורמות מחשוב עבור לקוחות עסקיים שעובדים מול הצרכנים. אחזקתה ב-Weather Company, היא יוצאת דופן, החברה נרכשה במקור כדי למנף את עסקי מחשוב הענן והבינה המלאכותית שלה. האפליקציה הפופולרית שלה היתה רק עסק נלווה.

 

אבל עבור ממשלת קליפורניה זה לא ממש משנה. התביעה של המדינה, בעלת הכלכלה גדולה בארה"ב, ידועה באקטיביזם המשפטי שלה - בעיקר כלפי חברות ותאגידים. היקף הפיצויים שנדרש מיבמ עומד על כ-2,500 דולר לכל הפרה.

 

בהתחשב במספר התושבים והיקף השימוש הנרחב באפליקציה בארה"ב שעומד כיום על כ-45 מיליון משתמשים בכל חודש, הסכום הסופי עשוי להגיע לעשרות מיליוני דולרים אם לא יותר. בפעם האחרונה שתאגיד גדול נכווה מתביעה מעין זו היתה ב-2016 לאחר שבנק וולס פארגו נאלץ לשלם כ-50 מיליון דולר בהסדר טיעון לאחר שנתבע ב-2015 על עבירות דומות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x