$
חדשות התקשורת

מכרז הדור החמישי במובייל יפורסם ברבעון השני של 2019

נתי כהן, מנכ"ל משרד התקשורת, הודיע שהשקת הרשתות המתקדמות מתוכננת להתחיל כבר ב-2020; מכרזי ה-5G יישענו על שיפור הרשתות תוך קידום התחרות, ומפעילות סלולר יוכלו לגשת אליו יחד ולקבל תדרים נפרדים

עומר כביר 15:0327.12.18

מכרז הדור החמישי בסלולר יפורסם ברבעון השני של 2019, מתוך כוונה להתחיל בהשקת הרשת המתקדמת כבר ב-2020 – כך הודיע היום (ה') מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן, במסיבת עיתונאים שבמהלכה הוצג חזון המשרד בתחום.

 

 

"גיבשנו חזון שלפיו משרד התקשורת יוביל את תשתיות התקשורת לעידן הדיגיטלי, כדי להעמיד את ישראל בחזית הטכנולוגיה כמנוף לצמיחה כלכלית", אמר כהן. "יש קשר בין איכות התקשורת במדינה לחסן החברתי והכלכלי. דור חמישי בסלולר הוא ייחודי ולא דומה לדורות הקודמים, הוא עידן חדש. הוא ישפר דרמטית את החיים שלנו ויאפשר בתים חכמים, ערים חכמות, תחבורה אוטונומית. זה לא שדרוג של הדורות הקודמים, זו תפיסת עולם חדשה שאנחנו צריכים להיערך אליה".  

 

מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן מנכ"ל משרד התקשורת, נתי כהן צילום: אוראל כהן

 

 

במשרד מגדירים את הרבעון הראשון של 2019 כתקופת הערכות למשרד ולחברות השונות, כאשר המכרז עצמו ינוהל ברבעון השלישי והתדרים יוקצו כבר ברבעון הרביעי. אם תוכניות המשרד ייצאו לפועל כסדרן, יוכלו הזוכות במכרז להתחיל לפרוס את רשתות הדור החמישי בתחילת 2020. במקביל, יחלו מהלכים לסגירת רשתות דור שלישי, שיושלמו עד 2023.

 

לדברי כהן, המכרז יתבסס על שלושה יעדים מרכזיים. הראשון הוא שדרוג ושיפור רשתות הסלולר. "זה יעד מרכזי, ובניגוד למכרזים קודמים זה היעד מספר אחד", הסביר. "העיקרון השני הוא פריסת הדור החמישי. אנחנו מקצים תדר ומשאבים כדי שזה יקרה. העיקרון השלישי הוא קידום התחרות. אנחנו מסתכלים על קידום התחרות הטכנולוגית בין המפעילים והחברות. התאמנו את תפיסת העולם ואת המדיניות לתמונת המצב".

 

מיעדים אלו נגזרים עקרונות שונים שישולבו במכרז. אלו כוללים, למשל, אפשרות למפעילות סלולר שמפעילות רשת בשותפות עם מפעילות אחרות לגשת למכרז באמצעות הצעה משותפת, כאשר הקצאת התדרים תהיה לכל מפעיל בנפרד. הגשת הצעה משותפת תהיה כרוכה בהליך מיוחד, שכולל הגשת הסכם ההצעה לוועדת המכרזים ואישורה, ורק לאחר מכן הגשה למכרז. מרבית התדרים במכרז יהיו פתוחים רק למפעילות סלולר קיימות, אך טווח תדרים אחד יהיה פתוח להתמודדות גם מצד גורמים אחרים שמבקשים להיכנס לתחום.

 

 

 

לצד זאת, מבקש משרד התקשורת לעודד שדרוג של תשתיות התקשורת בישראל באמצעות הפחתת אגרות לתדרים קיימים וקביעת מודל תמרוץ, במסגרתו יוחזר לחברות כסף על ביצוע פעולות שדרוג. "אנחנו רוצים להיות ב-2023 בעלי יכולת ממשית בדור החמישי, והתמריצים נועדו לקדם את הפריסה", אמר מנכ"ל המשרד. "התמריץ יחובר לשדרוג הרשתות, כדי שלחברה יהיה תמריץ להשקיע. בין 2020 ל-2023 יוחזרו לחברות חצי מיליארד שקל כתמריץ לשדרוג הרשתות".  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x