הצעת חוק אירופית: קנסות כבדים לחברות הייטק שלא יעבירו ראיות דיגיטליות לרשויות
נציבות האיחוד מקדמת חקיקה שתחייב חברות כגוגל ופייסבוק לספק גישה ישירה למידע שנוגע לחקירות משטרתיות ואחרות - גם אם היא מתבצעת במדינה אחת והמידע מאוחסן באחרת; חברות שלא יצייתו יספגו קנס של עד 2% מההכנסות הגלובליות שלהן
- מסמכי פייסבוק מחזקים את הקלות שבה החברה סוחרת בפרטיות משתמשיה
- פייסבוק תבצע רכישה חוזרת נוספת של מניות - ב-9 מיליארד דולר
- מיילים פנימיים חושפים: כך תככנה פייסבוק חיסול מתחרים - ומכירה ישירה של משתמשים
לפי דיווח של רויטרס, הכללים נוסחו על רקע הפיגועים הרצחניים שבוצעו בשנים האחרונות באירופה, לחץ הולך וגדל על חברות טכנולוגיה לסייע לכוחות משטרה בחקירות והגידול בשימוש בשירותי מסרים ותקשורת בינאישיים כמו ווטסאפ, סקייפ, אינסטגרם וטלגרם.
לפי הכללים שמציעה הנציבות, חברות יחויבו להשיב לבקשות משטרה בתוך עשרה ימים, ובמקרי חירום בתוך שש שעות. אי ציות יכול להוביל לקנס בסך של עד 2% מההכנסות העולמיות של החברה. הצעת החוק מכסה ספקיות טלקום, אתרי מסחר מקוונים ושירותי אינטרנט. צרפת, ספרד, אירלנד ובלגיה כבר הביעו תמיכה בטיוטה.
"ראיות דיגיטליות הופכות לאלמנט קריטי בהליכים פליליים", אמר לרויטרס שר המשפטים של אוסטריה, ג'וזף מוזר. "פושעים משתמשים היום בטכנולוגיה חדשנית שלא עוצרת בגבול". קבוצת הלובינג CCIA, שמייצגת חברות כמו אמזון, איביי, פייסבוק וגוגל, אמרה שלהצעה אין בלמים ואיזונים ראויים: "אנחנו מצרים על ההחלטה שמגדילה את הסיכון לעומות בין רשויות חוק לחברות, ומציבה סיכונים לזכויות פרט יסודיות".