סופטבנק תנסה לגייס 21.1 מיליארד דולר בהנפקת זרוע הטלקום שלה
ההנפקה תהיה הגדולה ביותר בהיסטוריה היפנית; פעילות חטיבת הטלקום נועדה לספק לסופטבנק הון לגיוס קרנות וביצוע השקעות גדולות בחברות טכנולוגיה ברחבי העולם
- וולמארט, איירבוס וסופטבנק חברו ל-Team8 להקמת קרן חדשה
- נפט, רעל והייטק: איך ישפיע רצח העיתונאי הסעודי על עמק הסיליקון?
בתשקיף שפרסמה החברה היום (ב'), ציינה כי בכוונתה למכור 1.6 מיליארד מניות במחיר של 1,500 ין למניה ביישות חדשה שתיקרא סופטבנק קורפ, שתתחיל להיסחר ב-19 בדצמבר. במחיר הזה, ההנפקה תעקוף את ההנפקה של ניפון טלגרף וטלפון מ-1987, שנשאה עד עכשיו את תואר ההנפקה הגדולה ביותר ביפן.
לפי ההערכות של סופטבנק, הרווח התפעולי של החטיבה יעמוד על 700 מיליארד ין בשנה. יש לה קרוב ל-34 מיליון מנויים במדינה.
סון מבצע את ההנפקה של מחלבת הכספים כחלק ממאמצי הפיכת סופטבנק ממפעילת טלקום לחברת השקעות עולמית, שהיא בעלת אחזקות בחברות כמו אובר ו- WeWork. קרן ויז'ן, שהקים ביחד עם סעודיה והיקפה 100 מיליארד דולר, היא קרן ההשקעות הטכנולוגיה הגדולה בעולם. הוא מתכוון להקים קרנות בגדלים דומים בכל שנתיים. חטיבת האינטרנט היפנית, שמוערכת ב-7.18 טריליון ין, אמורה לספק הון לעסקאות מסוג זה. לאחר ההנפקה, החברה האם תחזיק ב-63% מהחטיבה.
סון ממהר לקדם את ההנפקה בשל החשש מהורדת מחירים בתעשיית האינטרנט ביפן. "הסנטימנט בשוק אינו טוב כפי שהיה, ותיאבון המשקיעים כבר לא בהכרח חזק כפי שהיה", מסר יאסוהייד יאג'ימה, כלכלן ראשי במכון המחקר NLI בטוקיו. בסופטבנק מקווים למשוך משקיעים עם יחס דיבידנד משולם של כ-85% מהרווח הנקי, כך לפי התשקיף. טווח המחירים ייקבע ב-30 בנובמבר.