וולמארט, איירבוס וסופטבנק חברו ל-Team8 להקמת קרן חדשה
הקרן, 85 מיליון דולר היקפה, תשמש להשקעה והקמת חברות בתחומי הסייבר הקלאסיים של Team8 - אך גם במיזמי שיתוף מידע ובינה מלאכותית. בכירי Team8 הסבירו בראיון ל"כלכליסט" מה עומד מאחורי האסטרטגיה החדשה
ענקית הקמעונאות האמריקאית וולמארט, סופטבנק היפנית ויצרנית האירוספייס האירופית איירבוס הן שלוש מ-14 חברות בינלאומיות שחברו לקבוצת הסייבר הישראלית Team8 להקמת קרן חדשה שתתמקד בהקמת חברות בתחום הסייבר, שיתוף מידע, ובינה מלאכותית.
- מייק רוג'רס, ראש ה-NSA היוצא, מצטרף לקבוצת הסייבר Team8
- אקזיט סייבר: Sygnia הישראלית נרכשת בידי Temasek ב-250 מיליון דולר
הקרן הוקמה בהתחייבות של 85 מיליון דולר מהחברות השותפות. חברת ההשקעות הסינגפורית טמאסק, חברת הביטוח הגרמנית מיוניק רה, הבנק הקנדי סקוטיה בנק, סיסקו, מיקרוסופט, חברת דירוג האשראי מודי׳ס, ענקית שירותי מערכות מידע מקבוצת NTT דיימנשן דאטה, בנק ברקליס, וחברת התקשורת הפינית נוקיה גם הן חברות במיזם. לצידן, הצטרפו לקרן גם המשקיעות הקיימות של Team8, הקרנות בסמר וונצ׳רס ואינוביישן אנדברס.
Team8 הכריזה על השותפות החדשה יחד עם נציגים בכירים של החברות השותפות במסיבת עיתונאים על במת נאסד״ק. ״בשנים האחרונות התמקדנו בצורה מאוד מעמיקה בסייבר״, אמר השבוע ל"כלכליסט" נדב צפריר, מנכ״ל Team8. ״כשאנחנו מסתכלים לעידן שעובר מהייפר קונקטיביטי לקרוס-קונקטיביטי ולבינה מלאכותית, אנחנו רוצים ללכת לשלב הבא ולא רק להתמקד במה אנחנו רוצים למנוע אלא במה עשוי לקרות ואיך אנחנו מאפשרים את זה. זו תפיסת עולם אחרת״, אמר. "הכיוון אותו כיוון אבל אנחנו מרחיבים את המבט״.
Team8 היא פלטפורמת מחקר והקמת חברות טכנולוגיה בתחום הסייבר שפועלת ממשרדים בתל אביב ובניו יורק. היא נוסדה ב-2014 על ידי נדב צפריר, לשעבר מפקד 8200, יחד עם ישראל גרימברג ולירן גרינברג, גם הם בוגרי היחידה. יו"ר הדירקטוריון של Team8 הוא היזם הסדרתי יובל שחר, שותף מנהל בחברה.
מאז היווסדה, הוקמו תחת Team8 חמש חברות, אחת מהן עדיין פועלת תחת המכ"מ. בשבוע שעבר הכריזה Team8 על רכישתה של אחת מהחברות, Sygnia, על ידי טמאסק הסינגפורית. היקף הרכישה הסתכם ב-250 מיליון דולר, לפי מקורות המקורבים לעסקה. Claroty, חברה נוספת שנוסדה תחת Team8 ומפתחת פתרונות סייבר תעשייתיים, גייסה עד היום יותר מ-90 מיליון דולר, ועם משקיעיה נמנות טמאסק, Rockwell Automation ו-Aster Capital. חברות נוספות שהוקמו בקבוצת Team8 הן Hysolate שמפתחת הפרדה בין גלישה באינטרנט למערכת ההפעלה במטרה להגן על רשתות ארגוניות ו-Illusive Networks שמפתחת כלי הטעיית תוקפי סייבר.
עד היום Team8 והחברות אותן הקימה גייסו 260 מיליון דולר, ובחברות השונות תחת מטרייתה מועסקים יותר מ-370 עובדים ברחבי העולם, לפי נתונים אותם הציגה החברה. הקרן החדשה מסמנת שינוי במיקוד של החברה: מסייבר לטכנולוגיות רחבות יותר שרלוונטיות לתחומי הקמעונאות, התעופה, הביטוח וה-IT. אנשי Team8 התייחסו לאפשרויות החדשות שעומדות כעת לפתחם עם החבירה לשותפים בלתי צפויים, כמו חברת הדירוג מודי'ס וולמארט. יחד עם מודי'ס יכולה כעת Team8 לפתח דירוג הגנת סייבר לחברות ולמדינות. לוולמארט יכולה Team8 לחבור כדי להתמודד עם האתגרים שבהם נתקלת הקמעונאית בתחומי הדאטה ובטיחות המזון. וולמארט כבר לקוחה קיימת של חלק מפתרונות האבטחה של Team, אמר צפריר, והחברות עבדו יחד בשנתיים האחרונות.
איך הופכים את הדאטה מנטל לכוח?
״כל הארגונים יושבים על הרבה דאטה שמייצר הרבה תובנות ומצד שני הדאטה היום הוא משאב מאוד בעייתי בגלל רגולציה ובטחון״, אמר ל"כלכליסט" יובל שחר. ״ארגונים יושבים על כמויות של דאטה שהיו יכולות לשנות אותם, אבל הם לא יכולים למנף אותו כי הן לא יכולות לשים אותו בענן, הן לא יכולות לתת אותו לגופים חיצוניים, אז אנחנו בקרן החדשה מסתכלים על הממד הזה, איך אפשר לתת לארגונים באופן חופשי לשתף את הדאטה הכי רגיש שלהם ומצד שני באופן שלא מסכן אותם, את הדאטה ואת הלקוחות וגם לא מטרידה את הרגולטור".
״לא יכול להיות שאנחנו נמשיך להשקיע המון כסף בלפתח פתרונות ארגוניים ואחר כך נשקיע עוד כסף כדי להגן עליהם", הוסיף. ״את הפתרונות שמאפשרים לארגון להתנהל אנחנו רוצים לבנות מלכתחילה כשהם מאובטחים".
השותפות האסטרטגיות של Team8 התחייבו להשקיע בין 5 ל-10 מיליון דולר בסבבי גיוס בשמונה חברות שפועלות תחתיה, אמר שחר. בנוסף, יעבדו מנהלים בתחומי הטכנולוגי והאבטחה מכל אחת החברות יחד עם Team8 על איתור בעיות, בחינת טכנולוגיות, ופיתוח חברות חדשות. שחר סיפר ששלושה סטארט-אפים בשלבי בשלות שונים כבר פועלים במסגרת הקרן החדשה, אך לא חשף את זהותם.