הוותיקים עוברים לרקע: חילופי דורות בקרן JVP של אראל מרגלית
קובי רוזנגרטן, גדי תירוש ורפי קסטן פרשו מתפקידם כשותפים כלליים בקרן הוותיקה, בעוד ג'וי מרקוס, טלי רבין וגדי פורת הצטרפו. הקרן הרחיבה לאחרונה את פעילותה בניו יורק והקימה בעיר מרכז חדשנות בתחום אבטחת המידע
JVP, קרן הון הסיכון הירושלמית של אראל מרגלית, מבצעת חילופי דורות: שורה של שותפים בכירים הקטינו את פעילותם בקרן או הפסיקו לעבוד בה, ושותפים אחרים הצטרפו במקומם. השינוי העיקרי היה פרישתם קובי רוזנגרטן, גדי תירוש ורפי קסטן מתפקידם כשותפים כללים.
- קרן JVP ו-SOSA יקימו בניו יורק את מרכז הסייבר של העיר
- JVP מרחיבה את גיוס הקרן השמינית ל-200 מיליון דולר
- אראל מרגלית: "אם חדשנות יכולה לשנות מדינה - היא יכולה לשנות אזור שלם"
רוזנגרטן ותירוש, שהיו עד לאחרונה השותפים הבכירים בקרן, הפכו לונצ'ר פרטנרים - מעמד של שותף פחות בכיר, כאשר למרות השינוי, שניהם עדיין חברים במספר דירקטוריונים של חברות בפורטפוליו של JVP. קסטן, שהצטרף לקרן לפני כשנתיים פרש מפעילות בה באופן מלא. פורש נוסף הוא ד"ר נמרוד קוזלובסקי.
בחודש אוקטובר 2017 פרש מרגלית מהכנסת וחזר לתפקידיו ב-JVP. במהלך השנה השלימה הקרן גיוס של קרן חדשה של 200 מיליון דולר, עליה חתומים רוזנגרטן, פורת, קסטן ומרגלית ואיתם פיונה דרמון ויואב צרויה.
לצד פעילות ההשקעות האינטנסיבית של הקרן, היא זכתה במכרז של עיריית ניו יורק להקים פעילות סייבר בניו יורק לצד SOSA וגורמים אקדמיים כאוניברסיטת ניו יורק וקורנל-טק. הקרן תהיה אחראית להקמת מרכז השקעות עולמי באבטחת מידע, ובתחילת החודש הכריזה הקרן על פתיחת מרכז חדשנות בעיר תחת המותג Hub.NYC By JVP. הוא יתמקד בהשקעות טכנולוגיות, פיתוח עסקי ופיתוח אקסוסיטם בדומה למודל ש-JVP השיקה באזורים שונים בישראל.
לצד הפרישה והשינויים במעמד של מספר שותפים, הצטרפו לקרן בשנה האחרונה שורה של שותפים. לאחרונה הצטרפה ג'וי מרקוס - לשעבר סגנית נשיאה בכירה ומנהלת פעילות הווידאו ב-Condé Nast, מתאגידי המדיה הגדולים בעולם (שמחזיק במותגים כווג, הניו יורקר, GQ, פיצ'פורק ו-וניטי פייר), לתפקיד ונצ'ר פרטנר. מרקוס, שפועלת מניו יורק, תביא מניסונה האישי ותתמקד בהשקעות הקרן בתחום המדיה הדיגיטלית. בנוסף, תצטרף כחברת בורד מטעם הקרן במועצת המנהלים של חברות הפורטפוליו של JVP.
שותפה חדשה נוספת שהצטרפה באוגוסט האחרון היא טלי רבין, המגיעה מתחום משאבי האנוש ועובדת עם צוות השותפים בישראל ובניו יורק באיתור השקעות חדשות לצד ליווי צמיחתן של חברות הפורטפוליו. בינואר השנה מונו פיונה דרמון ויואב צרויה לשותפים כללים בקרן. מיכל דריימן שהיתה ה-CFO של הקרן התמנתה לשותפה. שותף חדש נוסף שהצטרף לקרן הוא גדי פורת שהצטרף אליה באפריל האחרון. הוא עומד בראש פעילות מרכז הסייבר שהקימה קרן JVP בבאר שבע, JVP Cyber Labs.
מרגלית ממשיך בפעילות הציבורית שלו ומוביל את עמותת "יוזמה לאומית" ועומד גם מאחורי מספר פעילויות נוספות שאינן קשורות לקרן - בין השאר, הקים מאיץ חברות בתחום הפודטק בקרית שמונה בשיתוף עמותת בוגרי 8200, עיריית קריית שמונה ומשרד הכלכלה. במרץ האחרון הכריז מרגלית על הקמת רובע רפואה דיגיטלית בעיר התחתית בחיפה.
מאז נוסדה ב-1993, גייסה JVP קרוב ל-1.3 מיליארד דולר, והשקיעה ביותר מ-120 חברות. בין האקזיטים הבולטים שרשמה נמנות כרומטיס שנמכרה ללוסנט בכ-4.75 מיליארד דולר במניות, סייברארק שהונפקה בנאסד"ק והביאה לקרן תשואת ענק, XtremIO שנמכרה בכ-450 מיליון דולר ל-EMC, סייאופטיקס שנמכרה בכ-400 מיליון דולר ועוד. בין ההשקעות הנוכחיות הבולטות של הקרן נמנות אניקליפ, ארניקס, דומטוק, איגואזיו ועוד.
מקרן JVP נמסר: "נרגשים מהצטרפותם של השותפות והשותפים החדשים וקידומם של צעירים וצעירות לעמדות מפתח בקרן. נמשיך עשייה מוצלחת בזירה המקומית והבינלאומית. אנו מאחלים הצלחה רבה לרפי, מוותיקי הייטק הישראלי אשר תרם לתעשייה שנים רבות