כנס יזמות 2018
אראל מרגלית: "אם חדשנות יכולה לשנות מדינה - היא יכולה לשנות אזור שלם"
יו"ר ארגון יוזמה לאומית וקרן JVP בכנס היזמות של כלכליסט וקבוצת עמל: "בתוך 7 שנים ברצוננו להוביל לפרויקט בכל הארץ שהיעד הוא 250 אלף מקומות עבודה חדשים בתחומי הטכנולוגיה"
"תוך 7 שנים ברצוננו להוביל לפרויקט בכל הארץ שהיעד הוא 250 אלף מקומות עבודה חדשים בתחומי הטכנולוגיה. זוג צעיר יכול להתפרנס גם בגליל ובדרום ואנשים יכולים לעשות דברים. יש בכך יכולת לשנות דברים גם ברמה הבינלאומית וגם ברמה האזורית", כך אמר אראל מרגלית ח״כ לשעבר, יו"ר ארגון יוזמה לאומית וקרן JVP במסגרת כנס היזמות של "כלכליסט" וקבוצת עמל.
"הרבה פעמים מדברים על ההבדלים שבין עניים ועשירים והמרכז והפריפריה. היום יש כל כך הרבה כישרון בישראל ואנו רוצים להביא את אלו שלא מצויים בחזית – למעלה. בישראל עדיין קיימים פערים רבים בחברה. אנחנו מתכננים תוך 7 שנים לעשות את אחד השינויים המשמעותיים במדינה וזאת ע״י הקמת 7 אזורי מצוינות חדשים בישראל״.
״בכל שעה נסיעה ממרכז הארץ ההכנסה הממוצעת יורדת בכמעט 2,000 שקל ובעצם מה שאנחנו אמרנו, כדי שזה ישתנה, אנו חייבים שחלק מהיוזמות בישראל יגיעו ממקומות אחרים בישראל. יוזמה לאומית שמשלבת טכנולוגיה תרבות וקהילה. המפה שמציבים היום היא מאתגרת את הכלכלה הישראלית והמהפכה בעיצומה״.
סייבר בב״ש ופודטק בקריית שמונה
"ב״ש היא עיר נהדרת אבל הייתה הרבה שנים מחוץ למשחק היזמות והחדשנות", אמר מרגלית והוסיף כי JVP הגיעה למקום זה בשנת 2011 ו"הבאנו את תכנית הסייבר הלאומית והקרן הקימה שם חממה. היום יש שם שורה של חברות בהן אורקל ודל ויושבים שם 2,000 חבר׳ה טכנולוגים מובילים בתחום הסייבר. וישנם יותר מ-5,000 עובדים. זה לא נשמע לכם הרבה אבל זה המון. בשנים הקרובות - אם הצבא באמת יעבור - זה יגיע ל-30 אלף עובדים ובעתיד אף נגיע ל-100 אלף עובדים בב״ש".
עוד סיפר מרגלית כי בקריית שמונה יקום מרכז חדשנות למזון ״ב-3 ליולי אנו הולכים לקדם בגליל העליון חקלאות חדשנות ומזון במרכז שיפתח במיליוני דולרים. כל הנושא של פודטק אגרו-טק הנו בעל חשיבות רבה אך טרם הגיע לתחום ההייטק הישראלי. שם נקים את רובע הפודטק של מדינת ישראל וזו מהפכה במה שחושבים על הגליל. הפרויקט הזה עובד בשיתוף עם מכללת תל חי ויש שם 3,500 סטודנטים. מקימים ביחד מרכז לפיתוח מזון והמדינה השקיעה בכך 30 מיליון שקל. כל מי שמבין שמזון מעובד צריך להיות ללא כמויות רבות של סוכר או שחלבון יפסיק להגיע מפרות משום שלוקחת שטח ניכר והאכלה יקרה. החלבון והתחליפים יהפכו לאחד התחומים המובילים בהייטק. ומהגליל תצא הבשורה והיא תהיה בשורה לאומית״.
עוד סיפר על מרכז חדשנות בחיפה עם השקעה של 20 מיליון שקל, ״עושים רפואה דיגיטלית במרכז הנמל יחד עם חברות כמו אינטל, פיליפס ואוניברסיטת חיפה שמורידה את כל הדאטה מההר למעלה – למטה לאזור העיר התחתית בנמל. אם אינטל ופיליפס שכבר קיימות בחיפה נפגשות במיזם הזה לעבוד על סטאטראפים חדשים יש בכך בשורה. אישתי מחיפה ויש אנשים טובים מאוד בחיפה. יש שם אזורים עזובים שהולכים להשתקם סביב כך. ב-7 השנים הקרובות אנו מדברים על 30 אלף עובדים טכנולוגים שיהיו בחיפה ו-150 אלף מקומות עבודה חדשים טכנולוגים״.
׳יאללה 10׳ – שיתוף פעולה בחדשנות במזרח התיכון
לסיכום סיפר מרגלית אודות פרויקט שיתוף פעולה עם מדינות שאינן בהכרח בקשר כלכלי עם ישראל המכונה "יאללה 10", אלו 10 ערים עם 10 רעיונות של חבר׳ה צעירים במדינות סביב אגן הים התיכון. בקזבלנקה יש מודל חדשנות גם בדובאי, קהיר ועמן יש חבר׳ה ישראלים שנמאס להם שאומרים להם שלא ניתן לעשות. הם מתחברים אלינו ואנו פועלים יחד בתחומי טכנולוגיה מתחום המים והמזון״.
״הערים סביב הים התיכון הפכו חזקות מאשר המדינות. והגיע הזמן שנתגבש למצב בו נבין שנרוויח מהסדר ושת״פ כלכלי. הכוח של ׳יאללה׳ להזיז את הדברים. הרי אם חדשנות יכולה לשנות עיר ומדינה היא יכולה לשנות אזור שלם״.
לסיכום אמר מרגלית ״קרן JVP נבחרה לאחרונה לאחת משש הקרנות המובילות בעולם ומרגלית מספר איך ביצע 12 הנפקות בנאסד״ק מיום הקמת ״וזה המספר שכל צרפת הנפיקה בנאסד״ק באותן השנים. היינו גם חלק ממיזוגים ורכישות גדולות. הקרן הפכה גם לגורם דיפולמטי של ישראל. השיח הוא סביב החדשנות וישראל מובילה בכך״.