$
חדשות טכנולוגיה

ההאקרים של סין גורמים לאיחוד האירופי נזק של 60 מיליארד יורו בשנה

המתקפות מתמקדות בגניבת סודות מסחריים וריגול תעשייתי; המדינות שנפגעו בצורה הקשה ביותר הן גרמניה, צרפת, איטליה והולנד. עתה שוקלים באיחוד להציע לסין "הפסקת אש" בתחום הסייבר - על אף שהסכם דומה שנחתם בעבר עם ארה"ב לא עצר את הפריצות

רפאל קאהאן 17:1509.10.18
האיחוד האירופי מודאג מאוד מפעילות הסייבר הסינית; בשבוע שעבר נודע שהאקרים ממקור סיני הצליחו לפרוץ למערכות רגישות בארה"ב ע"י התקנת שבב זדוני בחומרה שהותקנה אצל לקוחות. על פי מחקר של PWC שהוזמן בידי חטיבת התעשייה של הנציבות האירופית, פעילות הסייבר הסינית עולה למדינות היבשת כ-60 מיליארד יורו בשנה; ומוסדות האיחוד מנסים כעת למצוא דרך לבלום את פעילות ההאקרים האמורים.

 

 

המדינות שנפגעו באופן הנרחב ביותר מפעילות הסייבר הן גרמניה, צרפת, איטליה והולנד. כ-17% מהחברות הגרמניות דיווחו בין 2016 ל-2017 על פריצות סייבר וגניבה של מידע רגיש. עבור לובי התעשיינים האירופי, המצב דורש פעולה נחרצת יותר ממה שבריסל מעוניינת בו. לטענתם, השיטה הטובה ביותר היא לייצר שיתוף פעולה מול ארה"ב, יפן וחברות EOCD נוספות כדי לייצר "הרתעה יעילה".

 

 

מחפשים פיתרון לאיום הסייבר. האיחוד האירופי מחפשים פיתרון לאיום הסייבר. האיחוד האירופי צילום: shutterstock

 

 

הלובי כעת מתמקד בניסיון לשכנע את האיחוד לשקול גם סנקציות כלכליות ודיפלומטיות, אך לא ברור עד כמה הפוליטיקאים של האיחוד יצליחו להסכים למהלכים מעין אלה.

 

פעילות הסייבר באירופה מתמקדת בכ-94% מהמקרים בגניבה של סודות מסחריים וריגול תעשייתי. באיחוד שוקלים לנסות ולהגיע ל"הסכם שלום" עם סין - כמו ההסכם שנחתם לפני 3 שנים בין וושינגטון ובייג'ינג. עם זאת, הצד הסיני לא כיבד את ההסכם ההוא, ופעילויות פריצה וריגול סיניות נמשכו כסדרן בארה"ב.

  

 

 

ואולם, עורכי המחקר של PWC מציעים לנסות להגיע להסכם בכל זאת, ולכלול בו סעיף הימנעות מפריצה לעסקים ולא רק לתשתיות קריטיות. לאיחוד האירופי קשה מאוד להתמודד עם מבצעי הריגול הסיניים, בעיקר משום שאין לו סוכנות ביון משלו והוא נשען על סוכנויות של מדינות החברות בו; גם היורופול, המקבילה האירופית לאינטרפול, אינו מחזיק במשאבים המתאימים להתמודדות עם מבצעי פריצה מתקדמים. סוכנויות הביון של מדינות האיחוד לא משתפות ביניהן מידע באופן קבוע ואחיד, וכך הן נותרות מוגבלות אל מול מאמצי הביון של סין. בנוסף, אין לאיחוד האירופי מוסד רשמי למאבק באיומי סייבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x