$
סייבר

לחברה ששימשה לריגול סיני בארה"ב נוכחות זניחה בישראל

לדברי בכירים בתעשיית הסייבר, "הסיכוי שבישראל יוחדרו שבבים לשרתים בשימוש הממשלה קלוש למדי", וזאת בעקבות אמצעי בקרה מחמירים במיוחד; לסופרמיקרו, החברה האמריקאית שהצבא הסיני השתיל את שבבי הריגול בלוחות האם מתוצרתה, יש נוכחות זניחה בישראל

רפאל קאהאן 20:2606.10.18

"הסיכוי שבישראל יוחדרו שבבים לשרתים בשימוש הממשלה קלוש למדי", כך אמרו כמה גורמים בכירים בתעשיית הסייבר הישראלית ל"כלכליסט" בעקבות הגילויים על מתקפת הסייבר הסינית הנרחבת על שורת גופים וחברות בארה"ב, עליה פורסם לראשונה ביום חמישי.

 

 

 

הסיבה העיקרית היא הבקרה החמורה מצד גורמי הביטחון על ציוד ותוכנה המצויים בשימוש ארגונים או חברות רגישות במשק המקומי. נדירים מאוד המקרים שבהם נמצאו שבבי ריגול שהושתלו בציוד שיועד לישראל. במקרה שתיאר גורם בתעשיית הסייבר הישראלית ל"כלכליסט" נמצא שבב כזה בשרת שהיה מיועד לשימוש צבאי לפני יותר מעשר שנים. שלא כמו בארה"ב, כך מסבירים, בישראל האספקה של שרתים לשימוש ממשלתי או צבאי נעשית דרך מכרז שכולל בתוכו גם סעיפים עם תנאי סף ביטחוניים מחמירים. זו הסיבה העיקרית שבמשך השנים הזוכים במכרזים האלה היו חברות אמריקאיות או אירופיות בלבד. עם זאת, פעמים רבות גם החומרה של החברות האמריקאיות מורכבת במפעלים בסין - כך שלא מדובר במערכת חסינה לגמרי.

 

 

השביב הסיני באמצעותו בוצעה הפריצה השביב הסיני באמצעותו בוצעה הפריצה צילום: בלומברג

 

לסופרמיקרו, החברה האמריקאית שהצבא הסיני השתיל את שבבי הריגול בלוחות האם מתוצרתה, יש נציגות רשמית בישראל. עם זאת, מדובר במותג בעל נוכחות זניחה בישראל, שאינו מצוי בשימוש של חברות או ארגונים ממשלתיים. גם כך, על פי הערכות של אנשי מקצוע אמריקאים בעולם הסייבר, מבצע הריגול הסיני היה ממוקד בארה"ב.

 

 

 

"כלכליסט" פנה לנציג סופרמיקרו בישראל לקבלת תגובה, אך זה סירב להתייחס לדברים שפורסמו עד כה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x