$
חדשות טכנולוגיה

קנס המיליארדים: גוגל ניסתה להגיע להסדר, האיחוד האירופי סירב

החברה ספגה החודש קנס של כ-5 מיליארד דולר בשל התנהלות מונופוליסטית בשוק מערכות ההפעלה - אך עתה נודע שעוד בשנה שעברה ניסתה גוגל להגיע להסדר מול הרגולטורים ואף הסכימה להגביל את כוחה. ואולם, באיחוד התעלמו מנסיונות גוגל, בטענה שפנייתה הגיעה מאוחר מדי

עומר כביר 10:0123.07.18
לפני שספגה קנס עתק בסך 4.3 מיליארד יורו (כ-5 מיליארד דולר) ניסתה גוגל להגיע להסדר טיעון עם האיחוד האירופי ואף הסכימה לשם כך לבצע שינויים בחוזים עם יצרניות אנדרואיד - כך מגלה נציבת התחרותיות של האיחוד, מרגרט וסטאגר, בראיון לבלומברג.

 

 

בשבוע שעבר החליטה וסטאגר להטיל על גוגל את הקנס הגבוהה ביותר שהוטל על חברה פרטית בגין הפרת חוקי הגבלים עסקיים. זאת, אחרי שקבעה שגוגל חייבה יצרניות סמארטפוני וטאבלטי אנדרואיד להתקין אפליקציות שלה ולהפוך את מנוע החיפוש שלה לברירת מחדל במכשירים, אם הן רוצות לקבל גישה לחנות האפליקציות גוגל פליי. גוגל, בתגובה, רמזה שהקנס עלול להקשות עליה להשאיר את אנדרואיד חינמית.

 

 

מרגרט וסטאגר, נציבת התחרותיות של האיחוד מרגרט וסטאגר, נציבת התחרותיות של האיחוד צילום: רויטרס

 

 

עתה, מגלה וסטאגר שלפני שנה, זמן קצר אחרי שספגה החברה קנס של 2.4 מיליארד יורו על ניצול לרעה של מעמדה בתחום מנועי החיפוש, ביצעה החברה ניסיונות חשאיים להגיע להסדר בחקירת אנדרואיד, אך זכתה לסירוב. לדברי וסטאגר, גוגל חיכתה לפחות שנה מרגע ההודעה על פתיחה בחקירה לפני שפנתה לנציבות.

 

 

 

"כשחברה רוצה להגיע להסדר, היא צריכה לפנות מיד אחרי קבלת התלונה הראשונית", היא אמרה לבלומברג. "זה לא קרה במקרה הזה, וככה הגענו לנתיב שבו אנו נמצאים עכשיו. אז כמובן שאין הפתעות".

 

הפניות, מצד עורכי הדין של גוגל, החלו בשבועות שאחרי הטלת הקנס הראשון ביוני 2017. לדברי מקורות, ניסיונות קודמים לפתוח בשיח עם האיחוד האירופי נכשלו בעקבות עיכובים מצד גורמים באיחוד או טענות שמוקדם מדי לפתוח במו"מ.

 

 

במכתב שנשלח מטעם גוגל באוגוסט 2017, הציעה החברה שינויים אפשריים שנועדו להתמודד עם טענות האיחוד. בין השאר, גוגל הסכימה לשנות את החוזים ולהקל במגבלות שהאיחוד לא אהב, ואפילו הסכימה להפיץ אפליקציות בשתי דרכים שונות. המכתב לא כלל פרטים נרחבים אלא רק מתווה לתחילת שיחות.

 

 

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל צילום: אי פי איי

 

 

עוה"ד של גוגל מעולם לא קיבלו תשובה רשמית למכתב, ורק שמעו מגורמים באיחוד שהסדר טיעון כבר אינו אפשרי. וסטאגר הבהירה שהפנייה היתה צריכה להתבצע כבר ב-2016.

 

 

 

גוגל, שצפויה לספוג בקרוב קנס עתק שלישי, על ניצול לרעה של מעמדה בתחום הפרסום המקוון, סירבה להגיב לדיווח. עם זאת, בפוסט תגובה שלפרסם המנכ"ל סונדאר פיצ'אי להחלטת וסטאגר, ציין ש"החברה הביעה בעבר נכונות לבצע שינויים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x