ZTE נושמת לרווחה: הוסר החרם האמריקאי מעליה
האמברגו הוטל לאחר סחר שביצעה ענקית הטלקומוניקציה הסינית עם איראן וצפון קוריאה, אך עתה היא יכולה לשוב לעסקים לאחר שהפקידה 400 מיליון דולר בחשבון נאמנות בארה"ב
משרד המסחר האמריקאי הסיר אתמול (ו') את האיסור שהוטל על חברות אמריקאיות למכור מוצרים לחברת ZTE למשך שבע שבנים, ואפשר בכך ליצרנית ציוד הטלקומוניקציה השנייה בגודלה בסין לחזור לעסקים - כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.
האיסור שנובע מסחר שביצעה החברה עם איראן וצפון קוריאה בניגוד לסנקציות שהוטלו על מדינות אלה, הוסר לאחר ש-ZTE הפקידה 400 מיליון דולר בחשבון נאמנות בבנק אמריקאי - זאת כחלק מהסדר שסוכם בחודש שעבר. ההסדר כלל גם קנס בגובה מיליארד דולר ש-ZTE שילמה בחודש יוני.
- מתעלם מטראמפ: הסנאט אישר את הסנקציות על ZTE הסינית
- טראמפ נענה לבקשת ZTE, צפוי להקל בחרם על החברה הסינית
- בגלל החרם האמריקאי: ענקית ציוד התקשורת הסינית ZTE הקפיאה פעילותה
"המשרד יעמוד על המשמר ויפקח מקרוב על פעולות ZTE כדי לוודא שהיא עומדת בכל חוקי ארה"ב", כך אמר שר המסחר האמריקאי ווילבור רוס בהצהרה בה תיאר את תנאי ההסדר כמחמירים ביותר שאי פעם הוטלו במקרה שכזה. רוס אמר שההסדר מאפשר למשרדו להגן על ביטחונה הלאומי של ארה"ב. איסור הוטל לאחר שהחברה כבר נתפסה במכירת הציוד באופן אסור לפני שנתיים, נקנסה בסכום של 890 מיליון דולר בארה"ב, אך לא קיימה את מלוא תנאי ההסדר עם הרגולטור.
הממשל כבר נאלץ להיאבק עם מחוקקים ממפלגתו שלו סביב נושאים שקשורים לסין, וכך היה גם הפעם. הסנטור הרפובליקני מרקו רוביו ביקר אתמול את הסרת האיסור. "צריך להביא לסגירת ZTE. לא יכולה להיות 'עסקה' עם חברה בניהול לאומי סיני שהממשלה והמפלגה הקומוניסטית משתמשות בה כדי לרגל ולגנוב", כך רוביו.
צילום שהופץ בקרב עובדים הראה את מנכ"ל ZTE החדש ו-10 מנהלים אחרים מרימים אגודליהם למשמע החדשות, אשר הופצו על מסכי החברה.
הסרת האיסור מגיעה לאחר שממשל טראמפ איים השבוע בהטלת מכסים נוספים על סחורות סיניות - בהיקף 200 מיליארד דולר.
ZTE, שנסמכת על רכיבים אמריקאים לייצור הטלפונים החכמים שלה וציוד אחר, הפסיקה את עיקר פעילותה לאחר שהוטל האיסור לסחור איתה באפריל. הנשיא דונלד טראמפ צייץ במאי שהוא סגר את ZTE אך נתן לה לחזור לפעילות, למרות שלא נחתם אז הסכם עימה. יועץ הסחר של הבית הלבן פיטר נבארו אמר בחודש שעבר שטראמפ הסכים להסיר את האיסור כמחווה של רצון טוב כלפי נשיא סין שי ג'ינפינג.