מתעלם מטראמפ: הסנאט אישר את הסנקציות על ZTE הסינית
הבית העליון של הקונגרס העביר חקיקה שמשמרת את הסנקציות על ZTE ודוחה את ההתערבות של נשיא ארה"ב טראמפ, שביקש לבטל את החרם
החרם האמריקאי על ZTE ממשיך להיות רלוונטי, וענקית התקשורת הסינית לא יכולה לנשום לרווחה כפי שקיוותה. אתמול (ב') העביר הסנאט חקיקה שמשמרת את הסנקציות על ZTE ודוחה את ההתערבות של נשיא ארה"ב טראמפ, שביקש לבטל את החרם.
- עכשיו זה סופי: ZTE הסינית ניצלה - הגיעה להסכם עם ארה"ב
- ממשלת ארה"ב הגיעה להסדר עם ZTE, שיאפשר לה לשוב לפעולה
- דיווח: ארה"ב תדרוש בקרוב מ-ZTE הסינית לשלם קנס של עד 1.7 מיליארד דולר
בחודש אפריל אסרה ממשלת ארה"ב על סחר של חברות אמריקאיות עם החברה הסינית למשך 7 שנים, כסנקציה על שהפרה את אמברגו הסחר על איראן. החברה הודתה באי ציות לסנקציות, זאת לצד חשדות של אנשי מודיעין אמריקאים שהחברה ריגלה אחר צרכניה בארה"ב. בעקבות החרם נאלצה ענקית התקשורת להקפיא את מרבית פעילותה.
הנשיא טראמפ התערב, ומוקדם יותר החודש הודיע משרד הסחר האמריקאי על עסקה להסרת הסנקציות מ-ZTE בתמורה לקנס של יותר ממיליארד דולר ועונשים נוספים.
ההודעה הובילה לתגובת נגד בוושינגטון, כאשר מספר מחוקקים ביקרו את העסקה של ממשל טראמפ להצלת ZTE. הם לא היו מרוצים מכך שהחברה, שהם רואים כסיכון לביטחון הלאומי האמריקאי, משמשת כקלף מיקוח במשא ומתן בנושאי הסחר עם סין. אתמול בלילה העביר הסנאט את החוק הביטחוני השנתי שכלל החלטה לבטל את הסרת החרם
מניות חברת ZTE, יצרנית הטלפונים החכמים וציוד התקשורת הסינית, הנסחרות בבורסה בהונג קונג, כבר ספגו מהלומה בשבוע שעבר כשחזרו להיסחר אחרי כמעט חודשיים.
בעקבות החלטת הסנאט מאמש, ירדו מניות ZTE בכ-27% במסחר המוקדם בהונג קונג, ובסך הכל ב-60% מאז שחזרו להיסחר שם בשבוע שעבר. מיליארדי דולרים נמחקו משווי החברה בזמן האמור.
אנליסטים אומרים שהחרם הארוך כבר עלה לחברה מיליארדי דולרים בהכנסות אבודות, העכירה את יחסיה עם לקוחותיה ופגעה במוניטין שלה. עדיין לא ברור איך יימשך הקרב הפוליטי בוושינגטון על גורל החברה.
מנהיגים רפובליקנים אמרו שההחלטה לגבי אי הסרת החרם מ-ZTE עשויה לא להישאר בתוקף אם טראמפ יתנגד לה בתקיפות. כמו כן טרם גושרו הפערים בין גרסת הסנאט לגרסת בית המחוקקים לחוק במסגרתו התקבלה ההחלטה. הנסטור ג'ון קורנין אמר שטראמפ ייפגש מחר עם מחוקקים כדי לדון בעניין. "אני חושב שהנשיא רוצה לשקול זאת ואנחנו רוצים להקשיב למה שיש לו לומר," כךלפי קורנין.