זוחלים ברשת: ישראל נפלה למקום ה-70 במדד מהירות האינטרנט
ניתוח מידע של גוף מחקר בו חברות גוגל ואוניברסיטת פרינסטון מראה שכל מדינות אירופה, חלק ממדינות אסיה, קניה ורבות אחרות עוקפות את ישראל במהירות החיבור. למעשה, מהירות הגלישה הממוצעת בארץ היא 7.6 מגה-ביט, והתשתיות רובן ישנות ומוגבלות מאוד
האם חיבור האינטרנט הביתי שלכם איטי לטעמכם? לפי מדד מהירות הגלישה של גוף המחקר M-Lab, מהירות הגלישה הממוצעת בארץ אינה רק איטית ביחס לעולם - ישראל אף ירדה מהמקום ה-60 למקום ה-70 במהירות הגלישה העולמית. M-Lab הוא מיזם משותף של גוגל, אוניברסיטת פרינסטון, מוסד הטכנולוגיה הפתוחה של ארה"ב וגופים נוספים שמנטרים מהירות גלישה וביצועי רשת.
- למה חיבור ה-WiFi במטוס כל כך יקר וגרוע?
- סדק בחומה: סין שוקלת לאפשר חופש אינטרנט - אך רק לתיירים
- האבות המייסדים של האינטרנט מזהירים מפני חוק אירופי חדש
על פי הנתונים, שנאספו ועובדו בידי חברת Cable הבריטית, מהירות הגלישה הממוצעת בישראל עומדת על כ-7.6 מגה-ביט לשנייה בלבד, מדובר על שיפור לעומת שנה שעברה בה עמדה המהירות על כ-7.2 מגה-ביט לשנייה. מי גולש יותר מהר מאיתנו הישראלים? כמעט כל מדינות אירופה, חלק ממדינות אסיה כתאילנד ומלזיה ואפילו מדינות כקניה, איי הבהאמה, ג'מייקה וקפריסין.
הסיבה לירידה בדירוג למרות העלייה במהירות הממוצעת היא משום שהשיפור בישראל היה נמוך משמעותית ביחס לשיפור במדינות אחרות. רק בחודשים האחרונים החלו הספקיות הקטנות יותר, פרטנר וסלקום, להתחיל להציע פריסת סיבים עד הבית (FTTH) אך פעולות אלה מתבצעות באופן נקודתי ולא נרחב דיו כדי להשפיע על ביצועי הגלישה. גם מיזם אנלימיטד, שהיה אמור לספק אלטרנטיבה לבזק והוט, סובל מקשיים ואינו מסוגל להעמיד אלטרנטיבה ראויה להן.
על מנת להבין עד כמה המעבר לסיבים משפר את מהירות הגלישה, ארבעת המקומות הראשונים בדירוג העולמי, סינגפור, שוודיה, דנמרק ונורבגיה, מספקות כולן חיבורי סיבים של כ-1 גיגה-ביט (1,000 מגה-ביט) לרוב האוכלוסיה. בשוודיה למשל כ-60% מהאוכלוסיה יכולים להתחבר לתשתיות אלה ובנורבגיה המספר עומד על כ-40% מהאוכלוסיה. בישראל מדובר לכל היותר בכמה שכונות בערים הגדולות במקרה הטוב.
לצד ספקיות התשתית, גם לספקיות האינטרנט אחריות למהירות הגלישה: על פי מדד נטפליקס האחרון שפורסם באפריל שעבר וסקר את מהירות החיבור של ספקיות האינטרנט שמספקות את הקישוריות לרשת העולמית, הספקית שנתנה את השירות הטוב ביותר היתה פרטנר עם ממוצע של כ-4 מגה-ביט לשנייה. אחריה הוט נט עם 3.75 מגה-ביט לשנייה ובמקום ה-3 נטוויז'ן של סלקום עם מהירות ממוצעת של 3.73 מגה-ביט לשנייה. בזק בינלאומי שמתגאה בכבל התת-ימי שלה קיבלה את המקום ה-4 עם מהירות ממוצעת של כ-3.65 מגה-ביט לשנייה.
המעבר לחיבור אינטרנט מהיר יעשה יותר מלאפשר לכם להוריד סרטים בזמנים קצרים: ניתן לחסוך מיליארדי שקלים במעבר לשירותים דיגיטליים שיאפשרו לצמצם עלויות תפעול בכל המגזרים, החל מהבנקאות, עבור דרך הבריאות וכלה בחינוך וערים חכמות.