שיאומי נערכת להשקת ה-A2, סלולרי סופר-זול חדש
המכשיר, שקודמו זכה להצלחה בישראל, צפוי להיות בעל מצלמה כפולה עם יכולת זום אופטי. בתוך כך, נודע שהחברה מרחיבה את פעילותה בתחום השבבים, כדי להפוך לאטרקטיבית יותר עבור משקיעים לקראת הנפקתה בהמשך השנה
שיאומי מתכננת לחשוף בקרוב יורש ל-Mi A1, הסמארטפון המוזל שלה שמתבסס על גרסה נקייה של אנדרואיד ובכך מעניק חוויה דומה לשל מכשירי נקסוס - סדרת המובייל המוצלחת של גוגל. ה-A1 הוא אחד הסמארטפונים הזולים ביותר שנמכרים כיום בישראל, ונמצא כמשתלם ונוח בבדיקת "כלכליסט".
- שיאומי מציגה: Black Shark - סמארטפון לגיימרים במחיר נגיש
- דלף לרשת מפרט ה-Mi7, סמארטפון הדגל החדש של שיאומי
- שוק המובייל העולמי חווה ירידה במכירות ברבעון האחרון
בשבוע שעבר השיקה החברה את ה-Mi 6x, דגם מוזל בסדרת Mi שלה, שצפוי להיות הבסיס לדגם Mi A2, יורשו של המכשיר הפופולרי (כפי שה-Mi 5x היה הבסיס ל-A1 בשנה שעברה). לטלפון יש מסך ללא שוליים בתצורת 18:9 ובגודל של 5.99 אינץ' ברזולוציית +FHD.
לפי הערכות, המכשיר יושק בחודשיים הקרובים בהודו - שוק מובייל חשוב עבור יצרניות מכשירים מוזלים - ולאחר מכן יגיע לשאר העולם. לפי נתוני מפרט שדלפו לרשת, צפוי הטלפון להיות בעל מעבד סנאפדרגון 660 מבית קוואלקום, מצלמה כפולה בעלת חיישני 20 ו-12 מגה-פיקסל בעלת זום אופטי ומצלמת סלפי של 20 מגה-פיקסל. המצלמה הראשית צפויה להיות בעלת זום אופטי של פי 2 - תכונה שקיימת רק במכשירים יקרים בהרבה.
שיאומי מתבססת על מעבדי קוואלקום ואחרים, משום שפעילות ייצור השבבים שלה עלתה על שרטון: שבב ה-S1 שחשפה בשנה שעברה לא הותקן באף אחד ממכשיריה. ואולם, החברה לא מוותרת וגורמים בשרשרת הייצור בסין מסרו לאתר דיגיטיימס ששיאומי צפויה להתבסס על שבבי TSMC לפיתוח המעבדים הבאים שלה. בנוסף, הידקה שיאומי את קשריה עם פוקסקון הטייוואנית והקימה עימה מפעל בהודו.
שיאומי צפויה לצאת להנפקה בהמשך השנה, במטרה לגייס הון שיאפשר לה להתרחב בשווקים חדשים. החברה אמנם חולמת על חדירה לארצות הברית, אך חברות סיניות זוכות שם לאחרונה לביקורות, קנסות ומגבלות בשל שאיפת הממשלה להחליש תחרות ולצמצם את הסיכוי לריגול ממשלתי סיני שמבוסס על חומרה זרה. ההתחזקות בזירת המכשירים המוזלים בשווקי מפתח, לצד פעילות שבבים, יוכלו לאפשר לשיאומי יותר חופש פעולה ותחומי צמיחה - מה שעשוי למשוך משקיעים.
ההתפשטות אל מחוץ לסין היא גם כורח המציאות עבור שיאומי: בשנה האחרונה נרשמה ירידה קלה במשלוחי הסמארטפונים במדינה, בשל קצב שדרוג מכשירים נמוך יותר. לפיכך, מנסות יותר חברות סיניות לצמוח אל מעבר לשוק הבית שלהן, בראשן וואווי ותאגיד BKK שמחזיק במותגים כ-Oppo, Vivo ו-וואן פלוס.