פורצי הדרך
חוקרי קרנגי מלון פיתחו שעון חכם שהופך את היד למסך
השעון מצויד במקרן לייזר זעיר אך רב עוצמה שמסוגל להציג מידע ויישומים על גופו של המשתמש. הפיתוח נמצא בשלב אב הטיפוס, וגורמים באוניברסיטה כבר מנהלים מגעים עם חברה סינית להפיכתו למוצר. האם זה יהיה הפיצוח שיזניק את שוק המחשוב הלביש?
קטגוריית השעונים החכמים לא מצליחה לתפוס תאוצה; רוב המשתמשים לא מבינים איזה ערך מספק להם מוצר בעל מסך זעיר, שאמנם שימושי לחובבי כושר אך רק משקף התראות מהסמארטפון עבור השאר. חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון מפתחים שעון שיוכל לטרוף את הקלפים ואף להחליף את הסמארטפון; הוא פשוט יקרין את המסך על היד של המשתמש.
- חיישן על שן: צ'יפ קטן יספר לרופא מה אכלתם ומתי
- חדש: מכשיר שמייצר חשמל כל עוד כדור הארץ ממשיך להסתובב
- בשורה לכל בעל סמארטפון: הומצאה זכוכית שמתקנת את עצמה
הוא מצויד במקרן לייזר זעיר אך רב עוצמה, שמסוגל להציג מידע בצורה קריאה גם בסביבות מוארות במיוחד.
המידע מוצג על היד שעונדת את השעון, וניתן להקרין אותו גם על משטחים אחרים ולקבל תצוגה בגודל 40 על 40 ס"מ - גדול ממסך לפטופ. לשעון ממשק זיהוי תנועה, שמאפשר ללחוץ על אייקונים מוקרנים ולשלוט כך במכשיר. החוקרים בוחנים אפשרויות שונות לממשק שכזה, למשל החלקת אצבע על האמה לפתיחת המכשיר או גירוד בזרוע לשליחת מייל.
"מדובר במחשב שלם שמורכב על היד" אמר לאתר Digital Trends ראש הפרויקט, כריס האריסון. לדבריו, הפיתוח יוכל להוות בסיס לקפיצת המדרגה הגדולה בתחום המובייל. אוניברסיטת קרנגי מלון החלה לקיים מגעים עם יצרנית סינית שטרם נחשפה לפיתוח גרסה מסחרית של השעון, אך עדיין לא ידוע באיזה שלב נמצא התהליך.
בנוסף, לשעון שכזה יש מגבלה חמורה מאוד בתחום זמן הפעולה; בתצורה של שעון או צמיד יש פחות שטח מאשר בשל סמארטפון או פאבלט, מה שלא מאפשר שימוש בסוללות גדולות. זמן הפעולה של השעון עשוי להיות מושפע משמעותית מכך, ולא ברור כיצד הצליחו החוקרים לפתח מקרן לייזר כה חזק שלא יחסל במהירות סוללת ליתיום יון סטנדרטית. חברות טכנולוגיה מנסות לפצח את השעון החכם מזה שנים; על אף מאמציהן של חברות כפיטביט, אפל וסמסונג, עדיין לא חדר המוצר למיינסטרים וכיום הוא בגדר גאדג'ט לחובבים או אביזר למתעמלים ותו לא.
שינוי משמעותי ברכיב התצוגה של המכשיר תוכל לתת לו ערך על פני סמארטפון סטנדרטי, וכבר נבחנו כמה וכמה שיטות לעשות זאת. למשל, לנובו הציגה לפני מספר שנים שעון חכם בעל מקרן ממוקד, שמסוגל להקרין את התצוגה ישירות אל תוך עינו של המשתמש - אך גם המצאה יצירתית זו לא הפכה למוצר.