$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

בשורה לכל בעל סמארטפון: הומצאה זכוכית שמתקנת את עצמה

חוקרים מאוניברסיטת טוקיו פיתחו את החומר המיוחד, שמסוגל להתאחות בעצמו ללא חימום או טיפול ייעודי. הוא מיועד לתעשיית המובייל, שבה מרוויחים טכנאים הון עתק מדי שנה מתיקון מסכים יקרים של סמארטפונים וטאבלטים

שירות כלכליסט 21:5418.12.17

בשורה לבעלי האייפון וסמארטפונים יקרים אחרים: חוקרים מאוניברסיטת טוקיו ביפן הצליחו לפתח סוג חדש של זכוכית, שיכולה לתקן את עצמה אם היא נסדקת או נשברת - מה שיכול לחולל מהפכה בתחום מסכי המובייל.

 

 

מדובר בזכוכית המיוצרת בשילוב פולימר קל משקל בשם polyether-thioureas, שלטענת החוקרים יכולה לתקן שברים אם לוחצים עליה באמצעות היד, מבלי לחמם אותה.

 

אייפון עם מסך שבור אייפון עם מסך שבור צילום: shutterstock

 

 

לפי מחברי המחקר, שפורסם בכתב העת סיינס, הפולימר מייצר זכוכית ניתנת לריפוי, ששאפשר יהיה להשתמש בה ליצירת מסכי טלפונים ומכשירים שבירים אחרים.

על פי מחקר שנערך בבריטניה ב-2015, מעל 21% מבעלי מכשירי הסמארטפון בבריטניה משתמשים במסך שבור. יתרה מכך, סדקים ושברים במסך נחשבים לאחת הבעיות העיקריות במכשירים, אחרי סוללה חלשה.

 

 

 

אף שכבר פותחו גומי ופלסטיק שמתקנים את עצמם, לטענת החוקרים מדובר בחומר הקשיח הראשון שמתקן עצמו בטמפרטורת החדר. לפני כמה שנים השיקה LG פאבלט שעשוי מפולימר שמסוגל לאחות שריטות קלות, אך לא עמוקות - וגם זאת, רק לאחר חימום האזור שניזוק.  

 

על אף ההישג, מסתבר כי התכונות של הזכוכית החדשה התגלו במקרה על ידי סטודנט לתואר שני בשם יו ואנגישאווה, שניסה בכלל להשתמש בחומר כדבק. הוא גילה שכשאשר חותכים את משטח הפולימר, הקצוות מתקרבים אחד לשני ולאחר שדוחסים אותם ידנית במשך 30 שניות בטמפרטורה של 21 מעלות צלסיוס, הם יוצרים משטח חלק וקשיח.

 

 

 

בדיקות נוספות מצאו שהחומר המתוקן החזיר לעצמו את החוזק המקורי לאחר כמה שעות. "אני מקווה שהזכוכית המתקנת את עצמה תהפוך לחומר חדש ידידותי לסביבה, שימנע את הצורך לזרוק מכשירים שנשברים", אמר ואנגישאווה. הוא הוסיף שבתחילה לא האמין לתוצאות, ולכן חזר על הניסוי מספר פעמים כדי לאשר את הממצאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x