$
חדשות טכנולוגיה

הצד שלה: קיימברידג' אנליטיקה מסבירה מדוע אינה אשמה במשבר הפרטיות בפייסבוק

חברת הייעוץ הפוליטי פרסמה את גרסתה בפרשה, לפיה לא עברה על החוק, השתמשה במידע שקיבלה מהמפלגה הרפובליקנית ומדליף הפרשה כלל לא עבד אצלה

שירות כלכליסט 10:0710.04.18

קיימברידג' אנליטיקה עומדת בפני לחץ עצום בעקבות שערוריית ניצול המידע מפייסבוק, והיא נחושה כעת לחלוק עם הציבור את הגרסה שלה לאירועים לפני שמארק צוקרברג מעיד במסגרת שימוע של הקונגרס האמריקאי. החברה פרסמה מה שהגדירה כ"שורה של עובדות" שאמורות לאתגר כמה מההאשמות שהוטחו בה.  

 

 

ראשונה בשורת העובדות היא הטענה שלא עשתה שום דבר בלתי חוקי: חברת המחקר המקוון GSR השיגה את המידע על משתמשי פייסבוק "באופן חוקי", ולא חילצה ושיתפה אותו בצורה "בלתי חוקית ולא ראויה". מאוחר יותר טענה שהיא "רק אוספת מידע בהסכמת המשתמש" בפני קיימברידג' אנליטיקה.

 

 פשיטה של נציבות המידע על חברת קיימברידג' אנליטיקה פשיטה של נציבות המידע על חברת קיימברידג' אנליטיקה צילום: אם סי טי

 

בהמשך נכנסה החברה לפרטים. על פי הצהרתה, היא "לא השתמשה" במידע GSR במהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב או משאל העם על הברקזיט. בארה"ב היא הסתמכה על מידע שמקורו במפלגה הרפובליקנית, במרשם המצביעים, בסוחרי מידע מסחריים ועל מידע שהתקבל בהסכמה.

 

במקרה הצבעת הברקזיט של בריטניה, היא שכרה את חברת AggregateIQ כדי שתעשה עבורה עבודת שיווק ותוכנה, אך לא עבדה עבור אתרים שתמכו באחת משתי העמדות באשר לעזיבת האיחוד.

 

החברה הדגישה גם שהיא הייתה מסונפת לחברה אחרת- SCL Elections, והכחישה את טענותיו של כריסטופר וויילי - חושף הפרשה - לפיהן הוא אחד ממייסדי קיימברידג' אנליטיקה. וויילי היה קבלן של SCL ו"אין לו מידע עדכני" באשר למה שהתרחש, כך טוענת החברה.

 

החברה גם הדגישה שהיא עורכת שימועים כדי להראות שמחקה את המידע, ושמידע של 30 מיליון משתמשים "בלבד" מתוך 87 המיליון שהושפעו הגיע לידיה.

 

זוהי כמובן גרסתה של קיימברידג' אנליטיקה, ויש בה המון שלא זוכה לאזכור. בעוד החברה אולי אספה את המידע באישור, הזעקה התעוררה כי היא השיגה אותו ממישהו שלא היה לו אישור. אפליקציית "thisisyourdifitallife" לא רק שאספה את המידע תחת מעטה של מחקר אקדמי, אלא שמדובר במידע של מיליוני "חברים" של המשתמשים שלא ידעו שהיא אפילו קיימת. וזה לא הכל.

 

לא משנה כמה מדויקות הן טענות החברה, גורלה אינו בידה, אלא בידי פוליטיקאים ורגולטורים שלא בטוח שיקלו עליה אפילו אם כמה מטענותיה נכונות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x