$
חדשות טכנולוגיה

ראיון כלכליסט

הישראלי הבכיר באינטל: כך התמודדנו עם משבר השבבים העולמי

אמיר פיינטוך, מנהל קבוצת הפיתוח המרכזית של החברה, חושף כיצד התמודדו בחברה עם משבר התדמית הגדול בתולדותיה, על מה שוחח עם סרגיי ברין ואיך הוא מתכוון לדאוג שאת המהפכה הבאה אינטל לא תפספס

עומר כביר 09:1501.04.18

לפני כמה חודשים, זמן לא רב אחרי שגוגל חשפה את הפגיעות בשבבי אינטל שמאפשרת לתוקפים לנצל אותם להוצאת מידע ששמור על המחשב, ישב אמיר פיינטוך, סגן נשיא בכיר, מנהל קבוצת הפיתוח המרכזית של אינטל והישראלי הבכיר בחברה, בבית קפה בעיר מגוריו לוס אלטוס. בשולחן סמוך הבחין לפתע במייסד גוגל ונשיא אלפבית סרגיי ברין עם בנו בן ה־10.

 

פיינטוך ידע שהצוות מפרויקט זירו של גוגל, שעובד תחת ברין, הוא זה שחשף את הפגיעות ולא ויתר על ההזדמנות להחליף איתו כמה מילים. "הוא מאוד נחמד, אז פטפטנו קצת", סיפר פיינטוך בראיון בלעדי ל"כלכליסט". "הוא הסביר לי, בחצי חיוך מתנצל. אמרתי לו, 'תשמע, אני חושב שזה טוב מאוד שיש פעולות מחקר שגורמות לתעשייה להתקדם ולהמשיך הלאה'".

 

הראיון, במשרדי אינטל בחיפה, נערך כשהחברה עוד מתאוששת מהמשבר התדמיתי הגדול בתולדותיה. פיינטוך לא שש להתייחס בהרחבה לפרשה. "האבטחה והאיכות נמצאות ביסוד של כל חברה טכנולוגית שמחשיבה את עצמה, בטח ובטח של אינטל", הוא אומר. "הדבר הזה הובא לידיעת התעשייה, וכתעשייה, מעבר לאינטל, הסתכלנו על כל המחקר שהגיע. ידענו, פעלנו, הכל בשקיפות מלאה".

 

המשבר כבר מאחוריכם?

"אנחנו לוקחים את זה מאוד ברצינות ופועלים בשקיפות מלאה".

 

פיינטוך, יליד חיפה ובוגר הריאלית, שירת כמפקד חדר מלחמה בחיל הים. עם השחרור השלים תואר בכלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטת חיפה, ובהמשך גם תואר שני בניהול הייטק מאוניברסיטת נורת'ווסטרן. לפני הגיעו לאינטל עבד כמנהל שיווק בכיר בטקסס אינסטרומנטס וכסגן נשיא בכיר ב־Atheros. כשזו נרכשה ב־2011 על ידי קוואלקום, עבר פיינטוך לענקית השבבים, שם כיהן כנשיא אחת החטיבות הגדולות ביותר שלה ונחשב לישראלי הבכיר בחברה.

 

לפני כשלוש שנים וחצי, כשמנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ' פנה אליו בהצעה להתמנות למנהל הפיתוח של החברה, ניצב פיינטוך בפני דילמה. אינטל היתה אז החברה שפספסה את מהפכת המובייל, ושהפעילות העיקרית שלה - מעבדים למחשבים אישיים - היתה בסגמנט בצניחה. "זו היתה החלטה לא פשוטה שאני לא מצטער עליה בכלל", אומר פיינטוך. "השינוי שהחברה עושה מסחרר".

 

אמיר פיינטוך אמיר פיינטוך צילום: נחום סגל

 

בפניו עמדה משימה מאתגרת: להחזיר את אינטל לקדמת הבמה בכל הנוגע לפיתוח ופריצה לשווקים חדשים ולוודא שלקחי פספוס מהפכת המובייל נלמדו היטב. “אני מרגיש יחסית טוב עם הדרך שעשינו, אבל המלאכה עדיין רבה. השינויים נותנים לנו בסיס לראייה יותר חזקה. אם זה שיתוף פעולה יותר עמוק עם הלקוחות, אם זה זוויות ראייה חדשות שאנשים כמו אמנון שעשוע מביאים".

 

“לעשות הימורים מושכלים כדי להוביל את השוק”

 

התוצאה ניכרת היטב באופי הפעילות של אינטל. החברה כבר לא מתמקדת רק בשבבים למחשבים אישיים ותחת זאת משקיעה בכניסה לתחומים חדשים ובהיערכות למהפכות הבאות. אלו כוללים הימורים עתידיים משמעותיים בדמות השקעה בפיתוח מכוניות אוטונומיות (כולל רכישת מובילאיי לפי שווי של 15.3 מיליארד דולר) ופיתוח פתרונות מלאים לאינטרנט סלולרי בדור חמישי, וגם מהלכים מיידיים יותר כמו פיתוח פתרונות לדאטה־סנטרים, השקת מוצרים לשיפור מהירות העבודה של כוננים קשיחים או כניסה לתחום המודמים הסלולריים. לפי דיווחים, אינטל תהיה הספקית הבלעדית של מודמים לדגמי האייפון שיושקו בהמשך השנה.

 

"שוק המחשוב האישי, שב־2014 סיפק 70% מהכנסות החברה, מהווה עכשיו קצת יותר מ־50% מהן", אמר פיינטוך. "כשפעילות הליבה מצטמקת בהיקף כזה, רוב החברות נעלמות. אנחנו הצלחנו לשמור על מעמד חזק מבחינת רווחיות. נכנסנו בשנה האחרונה למספר רב של תחומים, שבהם החברה החליטה לעשות הימורים מושכלים כדי לא להחמיץ התפתחויות ולהוביל את השוק".

 

מה שבאמת מעניין את פיינטוך זה החזון הגדול לעשורים הבאים. “אני קורא לזה רנסנס המחשוב, ומה שיוצר אותו זה כמויות אדירות של מידע. אבל רנסנס זו מילה עם הרבה משמעות. מצפים לראות עושר של פיתוח וחידושים. אנחנו באחת התקופות המשמעותיות ביותר”.

 

מה יהיה הטרנד הכי משמעותי?

"ההשפעה על החיים שלנו תגיע גם משינוי של מנועים מסוימים, וגם מהתפתחויות חסרות תקדים. ההשפעה תהיה גם אבולוציונית וגם מהפכנית”.

 

מייסד גוגל סרגיי ברין מייסד גוגל סרגיי ברין צילום: אי פי איי

 

”פיתוח מנועים עצביים בשביל לזהות מצב רוח”

 

פיינטוך מתכוון למשל לבית חכם וסייענים חכמים. “התפקיד שלהם ישתנה מסייען לבן לוויה שיהיה כמו חבר. כדי שזה יקרה, הוא צריך להבין, ותובנה תשפיע על החיים יותר מקבלת מידע. היכולת של מחשבים לזהות אדם התפתחה בצורה מדהימה. אבל לזהות מצב רוח למשל מחייב פיתוח מנועים עצביים הרבה יותר מורכבים. אני מאמין שאנחנו בדרך לשם”.

 

לאיזה אופק אתה מסתכל?

"אנחנו עומדים בפתחו של עתיד מדהים, כי אנחנו מייצרים המון מנועים חדשים וגישות נוספות שיוכלו לקרב אותנו לקוגניציה גבוהה במחשבים. זה חזון לעוד 30 שנה, ואין חברה יותר טובה להמר ולעשות את הדברים האלו".

 

איזה תפקיד משחקת ישראל בחזון הכולל של אינטל?

"יש לאינטל ישראל השפעה אדירה על אסטרטגיית הליבה של החברה. גם במוצר בסיס, וגם על מוצרים עתידיים. הקמנו פה מרכז בינה מלאכותית שמפתח מנועי מחשוב חדשים מעבר לתחומי המחשוב המסורתיים. היסודות שיש פה חזקים, ונותנים מקום להמשיך לבנות ולתרום לחברה”.

 

מה ישראל צריכה לעשות כדי לשמור על המעמד המוביל שלה, באינטל ובתעשיית ההייטק העולמית בכלל?

"הממשלה חייבת להמשיך לפתח את ישראל כאקוסיסטם שהוא לא מבוסס תחום אחד. צריך להמשיך לדאוג לחינוך טכנולוגי, לתת גישה למקצועות ליבה, לשלב יותר אנשים במעגל. אני מסתכל על הדברים שאנחנו עושים בירושלים עם חרדים וזה פשוט פנטסטי. או תוכניות שלנו בפריפריה. תרחיב את זה בכל החברות הבינלאומיות ואתה מקבל מכפיל מאוד חשוב. זה נותן אחיזה חזקה מאוד למשק, מעבר לסוג מסוים של טכנולוגיה וחברה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x