חקירה נגד פייסבוק גם בישראל - ע"י הרשות להגנת הפרטיות
זאת בעקבות פרשת דליפת המידע לחברת קיימברידג' אנליטיקה; לפי ההודעה, "הרשות תחקור אם נעשה שימוש בלתי חוקי במידע אישי של משתמשים ישראלים"
חקירה נגד פייסבוק גם בישראל: הרשות להגנת הפרטיות הודיעה היום (ה') כי פתחה בחקירה נגד הרשת החברתית בעקבות פרשת דליפת המידע לחברת קיימברידג' אנליטיקה.
- פרשת פייסבוק: האקדח המעשן
- מארק צוקרברג מגיב לראשונה למשבר: "נעשו טעויות ואני אחראי למה שקרה"
- כך תגלו מי מרגל אחריכם בפייסבוק - ותחסמו אותו בכמה קליקים
לפי הודעה לעיתונות שהעבירה הרשות (לשעבר רמו"ט), היא הודיעה היום לפייסבוק על פתיחת חקירה מנהלית בעניינה, שתתמקד באפשרות לביצוע הפרות חוק במידע אישי של ישראלים. תגובת פייסבוק טרם התקבלה.
"לפי דיני הפרטיות, שימוש במידע אישי ייעשה רק למטרה שלשמה הוא נמסר וניתן להעבירו לגורם אחר רק אם ניתנה לכך הסכמה", נמסר מטעם הרשות, "בהתאם לכך, הרשות תחקור אם נעשה שימוש בלתי חוקי במידע אישי של משתמשים ישראלים, באופן שפוגע בזכותם לפרטיות, ומפר את דיני הגנת הפרטיות בישראל".
החקירה הישראלית היא מצטרפת לשורה של תגובות בינלאומיות מצד רגולטורים ומחוקקים. נציבות הסחר הפדרלית (FTC) חוקרת אם האופן שבו העבירה פייסבוק מידע לחברת ניתוח המידע קיימברידג’ אנליטיקה, שסייעה לדונלד טראמפ לנצח בבחירות, מהווה הפרה של הסכם שנחתם עם הרשת החברתית ב־2011. בהסכם התחייבה פייסבוק לקבל הסכמת משתמשים לפני ביצוע שינויים בהגדרות הפרטיות שלהם. אם יימצא שפייסבוק הפרה את ההסכם בפרשה הנוכחית, יכולה הנציבות לקנוס אותה באלפי דולרים עבור כל יום של הפרה.
במקביל, יו”ר פלרמנט האיחוד האירופי אנטוניו טג’אני הודיע על פתיחת חקירה כדי לבדוק אם פייסבוק השתמשה שלא כראוי במידע של 50 מיליון המשתמשים שפרטיהם הגיעו לידי קיימברידג’ אנליטיקה. “ההאשמות מהוות הפרה לא מקובלת של זכות האזרחים שלנו לפרטיות”, צייץ טג’אני בטוויטר.
בנוסף, נבחרי ציבור בבריטניה ובארה"ב קראו לזמן את בכירי פייסבוק, ובראשם המייסד והמנכ"ל מארק צוקרברג, לעדות בפני הפרלמנט והסנאט, וועדת הבחירות הפדרלית של ארה"ב זימנה את צוקרברג (וגם את מנכ"לי טוויטר ואלפבית) להעיד מולה. צוקרברג עצמו התנצל על הפרשה, ואמר כי "נעשו טעויות", והאחריות היא עליו.