$
אינטרנט

פייסבוק פיתחה כלי שיכל להגן על הפרטיות שלנו - ואז חיסלה אותו

האם ניתן היה למנוע את גניבת המידע שביצעה קיימברידג' אנליטיקה דרך הרשת החברתית? לפני ארבע שנים הציג צוקרברג תכונה שיכלה להגן על פרטיות הגולשים שלו. התכונה בוטלה שנה לאחר מכן ומאז, שומרת פייסבוק בעיקר על אינטרס המפרסמים וסוחרי המידע

יואב סטולר 17:4120.03.18

פייסבוק פיתחה תכונה שמאפשרת להגן על פרטיות המשתמשים מפני איסוף מידע מגורמי צד שלישי - ואז ביטלה אותה. הפיתוח, "התחברות אנונימית" (Anonymous Login) הוצג עוד ב-2014, בוועידת המפתחים F8 של החברה.

 

 

הביטול הזה צורב במיוחד כיום, לאור חשיפת שערוריית הבחירות האחרונה בה מעורבת פייסבוק: מידע אישי של 50 מיליון משתמשים נשאב מפייסבוק על ידי חברת קיימברידג' אנליטיקה, כדי להטות את תוצאות בחירות 2016 בארה"ב והצבעת הברקזיט בבריטניה.

 

צוקרברג בכנס F8 ב-2014. הרבה השתנה מאז צוקרברג בכנס F8 ב-2014. הרבה השתנה מאז

 

 

התכונה נועדה לאפשר לכל משתמש לקבוע האם חברות ומפרסמים שמקבלים גישה למידע שלו יקבלו את זהותו האמיתית או פרופיל אנונימי. בעת חשיפת הפיתוח, הכריז עליו מארק צוקרברג כתעודת הביטחון של הציבור להגנה על פרטיותו. "עלינו לעשות כל מה שאפשר כדי שאנשים יסמכו על האפליקציות", אמר. "עם כלי זה, יכול המשתמש לבחור בדיוק איזה מידע ישתף עם האפליקציה".

 

עם זאת, באוגוסט 2015 ביטלה פייסבוק את התכונה בהודעה לקונית למדי. לדברי פייסבוק, הייתה היענות נמוכה מדי מצידם של מפתחי האפליקציות לאימוץ התכונה החדשה.

 

 

מאז פיתוח ה-Anonymous Login ועד לגניזת את הרעיון, פייסבוק לא טרחה לעודד את מפתחי ומפעילי האפליקציות לאפשר את הכניסה החסויה. היא נתנה לגורמי צד שלישי יותר ויותר כלים לשאיבת מידע, אך לא נתנה למשתמשים די כלים להימנע מכך. לאור המדיניות הרפה עד כדי הפקר שגילתה פייסבוק בפרשת קיימברידג' אנליטיקה, אין לדעת כמה עוד נצלנים כאלה פועלים בחופשיות ומה מידת כוחם והשפעתם על דעת הקהל העולמית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x