$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

סייבריזן הישראלית מכפילה את גודלה ומגייסת 300 עובדים

בקיץ האחרון גייסה חברת הסייבר הישראלית 100 מיליון דולר מתאגיד הענק היפני סופטבנק שקישר אותה לחברות ענק ברחבי העולם שהפכו ללקוחות שלה. כדי לספק שירות לחברות האלו במדינות שבהן הן פועלות, סייבריזן זקוקה למאות מפתחים

יואב סטולר 06:4722.01.18

חברת הסייבר הישראלית סייבריזן תגייס 300 עובדים ב־2018 - מהלך שכמעט יכפיל את מספר עובדי החברה שיגיע ל־700, כך נודע ל"כלכליסט". בכוונת החברה לגייס בעיקר מפתחים: מפתחי שרתים, מפתחי חוויית לקוח, מפתח אוטומציה, אלגוריתמיקאים, מתכנתי ג'אווה ומתכנתים בשפת ++C. בנוסף, החברה מתכוונת לגייס מנהלי פיתוח ובודקי תוכנה.

 

 

 

הגיוס נועד לאפשר לחברה להתרחב ולספק מענה אנושי, פנים אל פנים, ללקוחות בינלאומיים חדשים במדינות שבהן פועלים אותם הלקוחות. במקביל, חברה בוחנת אפשרות להיכנס לתחומי פעילות חדשים כמו רכבים אוטונומיים, בלוקצ'יין והאינטרנט של הדברים (IOT). מחלקת המחקר של החברה לומדת את הנושאים בימים אלו.

 

ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזון ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזון צילום: עמית שעל

 

לדברי ליאור דיב, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, התקשורת עם הלקוחות הבינלאומיים החדשים והפוטנציאליים נוצרה בזכות המשקיע הגדול ביותר בחברה - תאגיד סופטבנק היפני שהשקיע בקיץ האחרון 100 מיליון דולר בחברה בגיוס הבודד הגדול ביותר של חברת הייטק ישראלית עד כה. למעשה, סייבריזן היא חברת הסייבר היחידה בפורטפוליו של הענקית היפנית.

 

"הקשר עם סופטבנק הוא הרבה מעבר לקשר עם משקיע רגיל. יש לנו נגישות תמידית למנהלים של התאגיד. התרומה שלהם היא הרבה מעד לכסף. מלבד הליווי שהם מעניקים לנו, השותפות עם סופטבנק יצרה התקשרויות עם חברות ענק ברחבי העולם", אמר דיב ל"כלכליסט".

 

לדבריו, "אנחנו פועלים בשוק של 20 מיליארד דולר. עכשיו, כשיש דרישה למוצר שלנו, אנחנו צריכים להתפתח כמה שיותר מהר ובצורה הכי אגרסיבית שאפשר כדי לשרת כמה שיותר לקוחות. כדי שזה יקרה בצורה בינלאומית, צריך שיהיו אנשים על הקרקע. בתעשייה זה מכונה 'גלו־קאלי' - שילוב של גלובלי ולוקאלי". מבחינת דיב, סייבריזן מתכוננת "לעלות כיתה", ולכן הדבר מחייב גיוס עובדים שיספקו מענה "בהתאם לשפה לתרבות".

 

בנוסף, במסגרת ההתרחבות, באפריל יעבור מרכז הפיתוח של החברה מקניון לונדון מיניסטור באבן גבירול בתל אביב למגדלי אלון ברחוב יגאל אלון שבעיר. החברה שכרה 5,100 מ"ר בשלוש קומות בחלקו העליון של המגדל הצפוני בפרויקט (36—38). לפי הערכות שנעשו בהתבסס על עסקאות דומות במתחם, החברה צפויה לשלם כ־8 מיליון שקל בשנה על שכירת הקומות. כמו כן, החברה צפויה להשקיע כ־25 מיליון שקל כדי לעצב את החלל ולהתאים אותו לצרכיה. על אף הסכומים הגבוהים, דיב מתעקש שבמשרדים החדשים "לא יהיה שום דבר מצועצע, אלא רק מה שנחוץ כדי לענות על הצרכים של העובדים".

 

סייבריזן הוקמה ב־2012 על ידי דיב, יונתן שטרית־עמית ויוסי נער. החברה מציעה חבילת שירותים מקיפה לארגונים שמאפשרת להם להתמודד עם איומי סייבר. החבילה של סייבריזן מאפשרת לארגונים לפקח באופן רציף אחר המתרחש במערכות השונות שלהם, לזהות גורמים תוקפניים, לחקור, לבודד ולעצור מתקפות סייבר בזמן אמת. המערכת של סייבריזן גם ממליצה לארגונים כיצד להתמודד עם התקיפות שהיא מאתרת. בין היתר, המערכת של סייבריזן משתמשת בשיטת המלכודות כדי לאתר פורצים. המערכת טומנת פתיונות מתוחכמים המדמים את מבוקשם של התוקפים וכך הם נתפסים.

 

עד היום גייסה החברה 189 מיליון דולר, כולל הגיוס מסופטבנק. פרט לתאגיד הענק היפני השקיעו בחברה גם לוקהיד מרטין, קרן ספרק קפיטל וקרן CRV.

 

 

מסאיושי סון, מנכ"ל סופטבנק מסאיושי סון, מנכ"ל סופטבנק צילום: אי פי איי

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x