$
חדשות טכנולוגיה

ההמצאות הישראליות הכי שוות בתערוכת הטכנולוגיה CES

וסט שמאפשר להרגיש בתוך המשחק, חיישן שמזהה מה אכלתם, צמיד שמפעיל חפצים בתנועת אצבע ומשדר שטוען את הסמארטפון בלי לגעת בו. הפיתוחים הישראליים הכי שווים בתערוכת הטכנולוגיה CES

עומר כביר 06:5514.01.18

 


 

 

Woojer

להרגיש את המשחק, כולל את היריות

 

"כשאתה הולך למועדון או להופעה, אתה מרגיש את הסאונד פוגע בך. אנחנו משחזרים את התופעה הזו עם רכיבים מאוד קטנים באופן נייד", מסביר סמנכ"ל הטכנולוגיות של Woojer מור אפרתי, שייסד את החברה יחד עם כפיר ונועם בר לבב.

 

החברה שהוקמה ב־2011 מעסיקה שבעה עובדים בהרצליה ומפתחת טכנולוגיה להעברת תחושה של משחקים, מוזיקה ואפקטים על הגוף דרך אודיו. ממירים אלקטרומגנטיים שפיתחה החברה הופכים את האודיו לתחושה פיזית.

 

החברה פיתחה שני מוצרים: רצועה לבישה שמשחזרת את חוויית הבס על הגוף, ולצדו וסט שמתרגם חוויות VR וגיימינג לתחושות. "אם מישהו יורה בך - אתה תרגיש את הפגיעה", מסביר אפרתי. הרצועה כבר נמכרת בארה"ב והווסט יצא לשוק בחודשים הקרובים.

 

 

אב־טיפוס של הווסט של Woojer. להרגיש את מה שמתרחש בעולם המשחק אב־טיפוס של הווסט של Woojer. להרגיש את מה שמתרחש בעולם המשחק צילום: עומר כביר

 

 

Nanoscent

אף אלקטרוני שמזהה ממה דברים עשויים

 

המוצר של Nanoscent, שנוסדה בשנה שעברה ומעסיקה שבעה עובדים ביעד, מסוגל "להריח" חומרים על בסיס מולקולות ולזהות את הרכבם. לדברי סמנכ"ל המו"פ של החברה קובי בלנק, הטכנולוגיה פותחה במשך עשר שנים בטכניון והביאה לבניית חיישן שמבוסס על שבב ננו־טכנולוגי שמזהה את הרכב החומרים בסיוע מאגר מידע בענן. "החיישן לא צריך מגע ישיר עם החומר, מספיק זרם אוויר. בדיוק כמו הרחה", מסביר בלנק, שמציין כי החברה מפתחת מספר מכשירים וגייסה 3 מיליון דולר.

 

בחברה, שהציגה בביתן הישראלי של מכון הייצוא ב-CES, רואים את המוצר כתכונה שתוטמע באפליקציות שונות, ולדברי בלנק מאפשר לזהות בליעת חומרים זרים - תכונה שעשויה להיות שימושית בבתי סוהר. יישום אחר שהוא מתאר הוא איסוף ריח באמצעות צמיד שנענד על פרק היד. "הצמיד מוכנס לתא והמכשיר מריח את ריח הגוף ועל בסיס זה יכול להתאים בין בני זוג למציאת אהבה אמיתית", הוא אומר. החברה יוסדה בידי אורן גבריאלי, ערן רום ופרופ' חוסם חאייק.

 

 

 

Noveto Systems

לנהל שיחה פרטית במכונית בלי אוזניות

 

הטכנולוגיה של Noveto Systems, שמעסיקה 12 עובדים בפתח תקווה, מאפשרת למקד את השמע באדם בודד בלי צורך באוזניות - תכונה שימושית לביצוע שיחות פרטיות בזמן הנהיגה, כפי שמעיד שיתוף הפעולה של החברה עם תאגיד הרכב הגרמני דיימלר. "המטרה שלנו היא לפתור את בעיית האוזניות", אומר מנכ"ל החברה נועם בביוף, שייסד אותה עם תומר שני ב-2011

 

 

 

 

המוצר של החברה נעזר בחיישן לזיהוי מיקום האוזניים של המשתמש, ומקרין אליהן קרני קול שעוקבות אחר תזוזות ליצירת תחושה של אוזניות ללא אוזניות. לדברי בביוף, החברה מייעדת את המוצר שלה למקומות עבודה - "יש לנו שיתוף פעולה להטעמת הטכנולוגיה במחשבים של דל" - מכוניות ותחום הגיימינג. "אנחנו יכולים לספק חוויה של סאונד היקפי ששווה להתקנה של חמישה רמקולים", הוא אומר. "הטכנולוגיה בשלה, ואנחנו עמלים על מזעורה והתאמתה לשוק הצרכני".

 

Wearable Devices

צמיד שמאפשר לשלוט מרחוק עם האצבעות

 

"אנחנו הופכים את אצבעות היד לשלט", מסביר נשיא Wearable Devices גיא וגנר, שייסד את החברה ב-2014 עם אשר דהן וליאור לגנר. החברה, שמעסיקה שבעה עובדים ביקנעם, מפתחת צמיד שמזהה פעילות עצבית בפרק כף היד ומשתמשת במידע להפעלת מכשירים. "אנחנו יודעים איזו אצבע הלובש מזיז, מה הוא עושה עם היד וכמה לחץ הוא מפעיל", הוא מסביר.

 

הפיתוח של WD הפיתוח של WD צילום: מיוטיוב

 

 

"אפשר להשתמש במערכת לשלוט על כל מכשיר ביתי שמחובר לאינטרנט, או להפעיל משחקים במציאות מדומה", אומר וגנר, שרואה בחברות בתחום המציאות המדומה את קהל היעד. "אפשר להשתמש במחוות גם כשהמצלמה לא רואה את הידיים".

 

מוצר החברה נמצא בשלב אב הטיפוס המתקדם, שלב אחרון לפני מוצר סופי. לדברי וגנר, "היינו במאיץ של סמסונג ואנחנו מנהלים תהליכים מול חברות בינלאומיות לשילוב היכולות שלנו במוצרים שלהן".

 

fuse.it

סלפי עם סלב וירטואלי

 

החברה פיתחה אפליקציית מציאות מוגברת שמאפשרת להציג סלבריטאים בפריים של מצלמת הסלפי, ולפרסם את התמונות."אנחנו יכולים להביא סלבס כמו ג'ייסון דרולו לתוך החיים שלנו, ולהצטלם כאילו הוא היו אצלנו בבית, הופיעו עבורנו ואפילו שר איתנו בחיים האמיתיים למרות שהוא מעולם לא היה בתל אביב או בשום מקום אחר מחוץ ללוס אנג'לס", סיפרה ליאת שדה-שטרנברג, מנכ"לית פיוזאיט.

 

 

 

 

 

"אפשר להביא את שחקני ה-NBA, שחקני הכדורגל, שחקנים מהסרטים וכל דמות שאנחנו אוהבים לתוך החיים שלנו כאילו הם חלק מאיתנו. הטכנולוגיה משרתת בעיקר בני 16 עד 28, חבר'ה שאוהבים להפיק וידיאו ולהפיק תוכן בעצמם, אבל לא תמיד יש להם את הזמן או את המקום לעשות את זה. אנחנו מאפשרים להם להפיק סרטונים מסונכרנים עם הקול שלהם, הדמויות שלהם ושחקנים וירטואלים נוספים, בקליק אחד, בזמן אמת, בלי הרבה מאמץ ובלי שום הבנה בעריכה".

 

החברה פתחה לאחרונה משרדים בלוס אנג'לס ועובדת עם חברות אמריקאיות כמו וורנר מיוזיק, קוקה קולה, אולפני סרטים וחברות אחרות שמחפשות לשלב תוכן שלהן עם תוכן של גולשים.

 

אפליקציית פיוזאיט אפליקציית פיוזאיט צילום: Fuseit

 

 

לשתות

לבדוק את איכות מי השתייה בשש שניות

 

"פיתחנו טכנולוגיה ייחודית לבדיקת איכות של מי שתייה ומים בכלל, שאומרת בתוך שש שניות אם המים ראויים לשתייה", מסביר מנכ"ל לשתות נתנאל רייש, שייסד את החברה ב-2015 עם ד"ר אלן באואר. החברה שמעסיקה שמונה עובדים בירושלים פיתחה מוצר לבדיקת איכות המים בשם TestDrop, שמשמש גם כמחזיק מפתחות.

 

 

 

 

"הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה ממליצה להמתין שתי דקות לאחר פתיחת הברז לפני שמתחילים לשתות בגלל חשש לגבי איכות מי השתייה", מסביר רייש את הבעיה שמוצר החברה מבקש לפתור. "כרגע אנחנו מוכרים את המוצר ללקוחות ראשונים בכל העולם, מיפן ועד דרום אמריקה, ומקבלים פידבקים. אנחנו בונים קו ייצור לטיפול בהזמנות של יותר מ-100 יחידות שקיבלנו מארה"ב ועוברים לשלב הבא של ייצור והפצה המוניים".

 

Wi-Charge

להטעין את הסלולרי בלי לגעת במטען

 

"המשדר שלנו הוא כמו שמש פנימית ששולחת קרניים ממוקדות אל המכשיר ומאפשר לטעון אותו", מסביר סמנכ"ל המו"פ של Wi-Charge אורי מור, שייסד את החברה ב-2011 עם ויקטור וסיליב ואורטל אלפרט. מוצר החברה, שמעסיקה 17 עובדים ברחובות, הוא מטען חשמלי אלחוטי שמאפשר להטעין מוצרים כמו סמארטפונים בלי צורך בחיבור פיזי או במגע עם המטען.

 

"מניחים את הטלפון בטווח השידור של המטען, שמאתר אותו וטוען בלי מעורבות המשתמש", מסביר מור. "מכיוון שזה ספק כוח אלחוטי, אפשר לחבר אותו לכמה מכשירים במקביל, כמו למשל מצלמת אבטחה או רמקולים על הקיר, בלי צורך בחיבור חוטי"

 

החברה הציגה ב־CES אב טיפוס ראשוני שהופץ ללקוחות, ולדברי מור, החברה עובדת על הקמת קווי ייצור, מחזיקה בכמה שיתופי פעולה שאינה יכולה לחשוף וצפויה להכריז בהמשך השנה על מועד הצעת המוצר לצרכנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x