$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

גבר? לך לסוף התור: מהפכת ה-AI תכניס את הנשים לנעלי הגברים

מהפכת הבינה המלאכותית תיצור הרבה גברים מובטלים והרבה נשים עם עבודה טובה, נעצר האקר שריגל אחר משתמשי מק במשך 13 שנים ברציפות וכנס ביטקוין לא מאפשר תשלום בביטקוין

יוסי גורביץ 18:4611.01.18
גברים? עיברו לסוף התור

 

כידוע, המהפכה הטכנולוגית הבאה עומדת לדרוס חלקים ניכרים מהמין האנושי ולהחליף אותם ברובוטים ותוכנות. אנחנו ממשיכים לשרוק בחשיכה ולקוות שיהיה בסדר, כשהמשבר החברתי הגדול ביותר שנראה בעולם מאז המהפכה התעשייתית עומד להכנס בנו כמו סמיטריילר אטונומי בהולך רגל. אבל יש גם צד חיובי, עבור 51% מהאוכלוסיה.

 

לאורך כל ההיסטוריה האנושית המתועדת, נשים הושפלו ונדחקו לאחור על ידי גברים, שהיו בדרך כלל חזקים יותר ואבולוציונית בנויים יותר לאלימות. בהתאם, חלקן של הנשים בהכנסות וברווחים היה קטן בהרבה. רק במאה השנים האחרונות, למשל, הורשו נשים לעבוד כעורכות דין, רופאות או מדעניות, והיסטורית בעלות עסקים פעלו תחת הרבה יותר מגבלות מאשר בעלי עסקים. כל זה עומד להשתנות: המקצועות שהולכים להיעלם הם מקצועות "גבריים" במהותם.

 

"הוא לא יודע שאני מחליפה אותו" "הוא לא יודע שאני מחליפה אותו" צילום: שאטורסטוק

 

 

המקצועות שהמחשבים לא יוכלו לבצע בצורה טובה הם דווקא מקצועות שנשענים על תבונה רגשית: היכולת לחוש אמפתיה, להבין את האחר, ליצור, לדמיין. צורת החשיבה הגברית, מוכוונת התוצאות, כונתה על ידי פמיניסטיות פאלוגוצנטריות – לוגוס שבנוי סביב הפאלוס. ובכן, מחשבים עושים זאת טוב יותר.

 

אבל הם לא מסוגלים, ולא יהיו מסוגלים בעתיד הנראה לעין, להבין בני אדם - הם יוכלו להבין צורך בסיסי, את מה שאתה רוצה לקנות, את מה שאתה רוצה לעצב; אבל הם לא ידעו, ולא יוכלו לדעת, מה אתה רוצה. בשביל זה יש צורך בתבונה רגשית. ומחקרים מראים שוב ושוב שבתחום התבונה הרגשית, לנשים יש יתרון מובהק על פני גברים. והאחרונים נרתעים מכניסה לתחומים מתרחבים כמו שירותי הבריאות, משום שאלה נחשבים נשיים.

 

חוקרים בגוגל כבר הגיעו למסקנה שקבוצות מחדשות יותר מבודדים, ושהן מחדשות מהר יותר ובצורה יעילה יותר אם יש בהן ביטחון פסיכולוגי. כלומר, במילים בוטות, להוציא החוצה את הפאלוגוצנטריות. אנשים צריכים לחוש בטחון ונוחות כדי לעבוד יחדיו. לא במקרה, המיתוס של הגאון המטורף, הבלתי מובן, החלאן והמיזנטרופ הוא מיתוס גברי במהותו. יש, כמובן, גברים שמסוגלים להפגין יכולות בתחום התבונה הרגשית - אבל הם במיעוט.

 

בהתאם, יש להניח שעוד לא הרבה זמן נשים יתפסו תפקידי מפתח בכלכלה, בעוד שגברים ייאלצו להיאבק על שרידי פרנסה. זה ילווה במשבר חברתי בפני עצמו: התפיסה הגברית היא שהם צריכים להיות המפרנסים. זו תפיסה שהופנמה בגברים במשך מאות ואלפי שנים. יהיה צורך להגמל ממנה – ואין סיבה טובה לחשוב שבהתחשב בנטיה הגברית לאלימות, זה יקרה בלי מאבק.

  

הבאג השקט

 

אי שם במערה נידחת אולי נמצא עוד מישהו שחושב שמחשבי אפל חסינים לווירוסים. הנה חדשה שתפתיע אותו: כתב אישום הוגש אתמול (ד') בארה"ב נגד פיליפ דורצ'ינסקי, תושב אוהיו, בגין עבירות מחשב חמורות. מסתבר שהנ"ל יצר נוזקה בשם Fruitfly, שזוהתה בתחילת השנה שעברה ועבדה על מחשבי מק למיניהם במשך 13 שנים ברציפות.

 

מקבוק של אפל מקבוק של אפל צילום: הגר רבט

 

 

הנוזקה איפשרה לדורצ'ינסק'י גישה לכל התכתובת של המשתמשים, לתמונות שלהם, לנתוני המס והגלישה שלהם. הוא הפעיל מרחוק את המצלמות של המחשבים וצילם כמויות לא ידועות של תמונות של הבעלים - נמצאו אצלו מיליוני תמונות. לפחות במקרה אחד, דורצ'ינסקי השתמש במצלמת מחשב כדי להסריט שני קטינים שקיימו יחסי מין. הנוזקה גם שלחה לו התראות בכל פעם שמישהו השתמש באחד המחשבים הנגועים כדי לחפש מושג שקשור לפורנו.

 

על פניו, הכנה קלאסית לסחיטה מקוונת, אבל – לפחות על פי כתב האישום – זו לא התרחשה. במחשבים של דורצ'ינסקי נמצאו גם גרסאות של הנוזקה לווינדוס, אך לא ידוע אם השתמש בהן. מעניין כמה עוד נוזקות שכאלה יושבות לאנשים על המחשבים בימים אלה. 

 

ווטסאפ ארגוני? לא רעיון מבריק

 

פרצת אבטחה חמורה נחשפה בווטסאפ: מסתבר שאף שהשיחות מוצפנות מצד לצד, שזה נחמד, מצאו חוקרי אבטחה גרמנים שאפשר להחדיר משתמשים לתוך קבוצות הדיון של ווטסאפ. זה עדיין לא טריוויאלי: המהלך מצריך השתלטות על אחד השרתים של ווטסאפ.

 

אבל זה גם לא בלתי אפשרי, במיוחד אם אתה ארגון ברמה ממשלתית – אם אתה ארגון עוין, אתה מבצע התקפה; אם אתה ארגון ממשלתי מקומי, אתה מגיש צו. וברגע שיש לך גישה לשרת, אתה יכול להכניס חברים חדשים לקבוצות. כל זמן שהם סותמים את הפה ולא אומרים כלום, אף אחד לא יידע שהם שם, וכל התוכן בקבוצות יהיה שלך.

 

נעול? יש מפתח נעול? יש מפתח

 

 

כלומר, ההצפנה עדיין עובדת. רק שעכשיו השתול שלך נחשב למישהו שיש לו מפתח לגיטימי להצפנה. אתה אפילו לא צריך להשחית על כך קצין איסוף: בוט יעבוד באותה המידה, ולבוט אין את הבעיה האנושית כל כך של כתיבת משהו בקבוצה הלא נכונה.

 

נקודה מעניינת, עבור כל מנהל שמשתמש בווטסאפ לתקשורת ארגונית; מדברים על מודיעין עסקי? סודות? תוכניות אופרטיביות? ישנה מדינה בשם סין, שמאוד אוהבת להשיג מידע ארגוני. ויש לה כלים מאוד מתקדמים לשם כך - ועכשיו, גם סדק דרכו אפשר להיכנס. כדאי לחברות שחרדות למידע שלהן לעבור לכלי צ'ט אחרים.

 

קצרצרים

 

1. כנס על ביטקוין הודיע שהוא לא יאפשר תשלום כניסה בביטקוין. הסיבה: המטבע לא יציב ואי אפשר לרכוש איתו דברים. ספציפית, הבעיה היא עמלות העסקה: כרגע הן עומדות על 30 דולר, אבל לא מזמן הן עמדו על 55 דולר. והבלוקצ'יין משתעל ולא עומד במעמסה - כזכור, הוא מסוגל לבצע רק שבע עסקאות בשניה. בכנס אמרו באומללות מסוימת שכל העומס הזה גורם להם לרשום עסקאות ידנית והם יורדים מהעסק. בשנה הבאה, יש לקוות, הכנס יוקדש לזכרונות מביטקוין. אם כי יש להניח שרוב המעורבים לא ירצו להזכר.

 

ביטקוין? לא אצלנו, פה בכנס הביטקוין ביטקוין? לא אצלנו, פה בכנס הביטקוין צילום: ALTCOINTODAY

 

 

2. בכיר לשעבר באפל, טוני פאדל, יצא בסופת ציוצים אתמול בה האשים את אפל, גוגל, פייסבוק וטוויטר בכך שהן הפכו את המשתמשים למכורים לטכנולוגיה. פאדל, שנחשב לאחד מ"אבות האייפוד", שימש כיועץ אישי לסטיב ג'ובס במשך שנתיים. הדברים של פאדל הגיעו על רקע הדיון בקרב משקיעי אפל על התמכרות ילדים לאייפונים, עליה דיווחנו אתמול (ד'). פאדל ציין שלא רק ילדים מכורים לטכנולוגיה, אלא גם מבוגרים, ואמר שחברות הטכנולוגיה למדו אותנו ולימדו אותנו איך להתמכר למנות דופמין קטנות. לדבריו, החברות חייבות לפעול עכשיו נגד ההתמכרות שהפילו על הציבור – אבל שגם לציבור יש חלק בגמילה. להגביל במודע את זמן המסך שלנו, ארוחות ללא מסכים, ימים נטולי טכנולוגיה למשפחה. באירוניה מודעת לעצמה, זה נכתב בטוויטר; בחוסר מודעות מסוים, כתב פאדל ש"אנחנו צריכים פיטביט או שעון אפל לכל החיים שלנו."

 

3. גוף מחקר בריטי, Chatham House, מזהיר שמערכות הנשק הגרעיני של ארה"ב, בריטניה ומעצמות אחרות חשופות יותר ויותר להתקפות סייבר. להערכת החוקרים, הסיכון נחשב ל"גבוה יחסית", שזה שם קוד לריצה במעגלים תוך חיקוי של תרנגולת ערופה. לדברי החוקרים, הצבאות הרלוונטיים לא הקדישו יותר מדי תשומת לב לאפשרות של התקפת סייבר על מערכות הנשק הגרעיני, אף שהמערכות הללו עושות שימוש ניכר בטכנולוגיה דיגיטלית. החוקרים אומרים שההתקפה לא חייבת להגיע דווקא מהאקרים המופעלים על ידי ממשלות - בסופו של דבר, ממשלות הן בדרך כלל שחקן רציונלי - אלא גם מצד ארגוני טרור או ארגוני פשיעה. המדור שומר לעצמו קרדיט וזכויות בלתי ניתנות להעברה על כל סרט. תסריט, תסכית, ספר (בכל פורמט אשר יהיה, מלוחות חרס ועד ספר דיגיטלי) על הרעיון של כנופיה שמחדירה נוזקת כופר למערכת נשק גרעיני ורוצה תשלום בביטקוין.

  

 

 

4. וורן באפט, אחד האנשים העשירים בעולם, ממשיך להסתובב עם ה-flip phone הישן שלו, מתוצרת סמסונג, ומסרב בעקשנות לשדרג לאייפון. הוא מציין שטים קוק שלח לו ברכת חג מולד, שבה הבטיח שימכור לו אייפון השנה - ושהוא מקבל ממנו כרטיס דומה מדי שנה, עד כה ללא הצלחה. באפט רחוק מלהיות האדם האחרון שלא מוכן לגעת בסמארטפון, אבל הוא מזכיר לנו שהמכשיר הזה לא הכרחי לחיים. הבעיה היא שהמכשירים הללו כל כך נפוצים, והלחץ להשתמש בהם ולו לצרכי עבודה כה כבד, שיכול להיות שאתה צריך להיות עשיר כמו באפט כדי להדוף את הלחץ.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x