צרפת אוסרת על ווטסאפ לשתף מידע משתמשים עם פייסבוק
רגולטור הפרטיות הצרפתי קבע כי איסוף המידע שמבצעת פייסבוק באפליקציית הצ'ט אינו מועיל לגולשים ופוגע בזכויות בסיסיות שלהם. שתי החברות קיבלו אולטימטום של חודש, לאחריו יהיו חשופות לקנסות ותביעות
הדרישה מגיעה כשנה לאחר שהודיעה הרשת החברתית שתשתמש במידע של ווטסאפ לפעילותה באתר ובאפליקציות המובייל המרכזיות שלה. הרעיון הוא לאסוף מודיעין עסקי, וללמוד על הרגלי המשתמשים כדי לשפר מיקוד פרסומות – מקור הרווח העיקרי של פייסבוק, שתלוי בהיקף המידע הפרטי שביכולתה לאסוף, לנתח ולקטלג. בנוסף, נטען שהמהלך יוכל לשפר את אבטחת ווטסאפ, לרווחת המשתמשים.
לאחר הודעת פייסבוק, נפתחו מספר חקירות באיחוד האירופי, ביניהן אחת של CNIL. לפי ממצאיה, על אף ששיתוף המידע תרם לאבטחת ווטסאפ, איסוף המידע הפרטי לא הועיל למשתמשים ולא היתה להם כל דרך להימנע מכך. לפי הודעת CNIL, מדובר בהפרת זכויות בסיסיות של המשתמשים.
הרגולטורים בצרפת אינם הראשונים שהתנגדו לשיתוף המידע בין פייסבוק ובין ווטסאפ; בספטמבר 2016 דרש רגולטור גרמני לעצור את השיתוף, וחודשיים לאחר מכן קיבלה פייסבוק דרישה דומה גם בבריטניה.
הרגולטורים באירופה, בדגש על צרפת וגרמניה, הם מהעירניים והפעילים ביותר בעולם בכל הנוגע להגנה על זכויות גולשים ופרטיות מידע. לפיכך, חברות אינטרנט אמריקאיות כפייסבוק, גוגל, סנאפ ואחרות נמצאות בראש רשימת המעקב שלהן.
ואולם, לרוב הקנסות שמוטלים על החברות בגין פגיעה בזכויות הגולשים הינם זעומים ביחס לרווחיהן, מה שגורם לתופעה להמשיך ולהתקיים גם בעידן בו מודעות הציבור לפרטיותו ברשת גבוהה מאי פעם.