פרשנות
היכן הבוט שיעשה לנו סדר במיילים ובצ'ט?
לפני שתמציא האנושות מכוניות אוטונומיות ורחפנים שעושים משלוחים, אולי כדאי לפתח כלי שידגיש עבורנו מיילים חשובים והודעות מעניינות בווטסאפ, ויסנן את ענן המסרים שאופף אותנו בעבודה ובבית
שני מפתחים עצמאיים עוררו תקווה בקרב מאות מיליוני משתמשי ווטסאפ: הם הודיעו השבוע כי פיתחו "מזכירה לווטסאפ" - בוט שמאפשר לתמצת הודעות ולנקות קצת את הרעש שיוצרות קבוצות פעילות בשירות הצ'ט.
- אינסטגרם בוחנת בישראל את Direct - אפליקציית סטוריז חדשה
- פייסבוק השיקה אפליקציית צ'ט לילדים מתחת לגיל 13
- העיצוב החדש של סנאפצ'ט: חברים בצד אחד, מו"לים בצד שני
הצ'טבוט, שמכונה Wacao, אמנם עדיין לא קל במיוחד להפעלה בידי חסרי ידע מתקדם בתכנות, אך מספק הצצה לפתרונות אפשריים לבעיית עומס הודעות הטקסט, הצ'ט והמיילים שמאפיינים רבים בעולם המערבי, ומטיל זרקור על חוסר יכולתן של ענקיות הטכנולוגיה להתמודד עם הבעיה. השימוש המרובה והגובר במיילים, אפליקציות הודעות טקסט ויישומי מסרים מידיים הפך מזמן למטרד.
נתונים של חברת המחקר מקינזי מ-2011 העלו כי עובדים מיומנים מקדישים 28% מיום העבודה שלהם לניהול הודעות האימייל. ועדיין, בשנה האחרונה האמריקאים פתחו רק 34% מהודעות המייל שקיבלו, לפי נתוני Radicati Group.
מה שמעצבן במיוחד זה שהטכנולוגיה לפתרון הבעיה נמצאת במרחק יריקה. כל שנדרש הוא מנגנון סינון או תמצות שיתמודד עם כמויות המידע הבלתי סבירות שמציפות אותנו. פייסבוק, מיקרוסופט וגוגל הכריזו אשתקד השכם וערב שעידן הבינה המלאכותית הגיעה לצ'טים. אך במקום לשסות אותה בהצפת ההודעות לטובת הגולשים הן העדיפו לפנות לאפיקים רווחיים יותר: מנגנוני שירות לקוחות או מכירה לעסקים וארגונים. יוצאת דופן מבחינה זו היא אפליקציית העבודה המשותפת Slack, שאמזון הציעה לרכוש לפני חצי שנה ב-9 מיליארד דולר לפי בלומברג. Slack מציעה למשתמשיה את תכונת Highlights שלומדת את הרגלי המשתמש, סורקת את התכתובת בקבוצות בו הוא חבר ומגישה לו סיכום של ההודעות הרלבנטיות עבורו.
בינה מלאכותית בסיסית שתתמצת או תדע לארגן תכתובות מייל או הודעות ווטסאפ אינה טכנולוגיה שדורשת השקעה רבה מדי. עובדה ששני מפתחים עצמאיים הצליחו לעשות זאת לבדם. הנסיונות של ענקיות הטכנולוגיה עד כה בשדה זה לא היו מרשימים במיוחד.
גוגל השיקה גרסה מיוחדת לממשק ג'ימייל המכונה אינבוקס שמספקת יכולות מיון אוטומטיות בסיסיות. אפליקציית אאוטלוק של מיקרוסופט לסמארטפונים מנסה גם היא לספק מנגנון סידור אוטומטי של מיילים, אף שזה לא מוצלח במיוחד. לפני שהרכב האוטונומי מגיע, אולי כדאי להושיב את מיטב המוחות על פיתוח מנגנון למידת מכונה שיגיד לנו איזו הודעות באמת חשוב לקרוא.