$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

הפיתוח שיאפשר לכם לטעון את האייפון בתוך כמה שניות

חוקרים מאוניברסיטת דרקסל פיתחו אלקטרודות חדשות שעשויות מ-MXene, חומר מוליך שהמציאו. האלקטרודות מאפשרות טעינה של סוללת סמארטפון רגילה בתוך שניות ושל מכונית חשמלית - בתוך דקות

ניצן סדן 20:0324.07.17

פריצת דרך של חוקרים מאוניברסיטת דרקסל תאפשר טעינת מכשירים בתוך שניות בודדות, ללא שימוש בסוללות מיוחדות.

 

 

החוקרים חשפו אלקטרודה חדשה שמורכבת ממקסן (MXene), חומר ננומטרי שפיתחו. האלקטרודות הללו מסוגלות לספוג חשמל בתוך מילי-שניות וכך לטעון סוללות ליתיום רגילות במהירות חסרת תקדים. הטכנולוגיה תתאים גם לסמארטפונים ולמחשבים וגם למכוניות חשמליות, שיוכלו להיטען בעזרתה תוך דקות בודדות.

 

 

הסוללה חלשה? שתי שניות והכל בסדר הסוללה חלשה? שתי שניות והכל בסדר צילום: שאטרסטוק

 

 

המקסן הוא חומר שמורכב מתחמוצת בה שולבו שכבות פחמן ומתכות. הוא מתאפיין בהולכה מצוינת וייצורו צפוי להיות פשוט יחסית. טכנולוגיות הסוללה לא השתנו מזה שנים רבות, בעוד הדרישות שלנו מהמכשירים שנשענים על סוללות עולות בהתמדה; המעבדים נהיים יעילים יותר, אך המסכים נהיים גדולים וחדים יותר, היישומים תובעניים יותר ולמכשירים מתווספים עוד ועוד חיישנים מסדרה לסדרה. בעוד פיתוחן של סוללה חדשות מתעכב בשל מורכבויות טכנולוגיות, פנו היצרנים לאפיקי פיתוח אחרים - טעינה מהירה וטעינה אלחוטית, שנשענות על ידע קיים וזמין.

 

היתרון של קבל המקסן הוא שההתבססות על רכיב הטעינה ולא על הסוללה עצמה יאפשר חדירה מהירה יותר לשוק ופחות עלויות נלוות מצד יצרני המכשירים – מכשול משמעותי בחדירת טכנולוגיות חדשות. ואולם, עדיין מדובר בפיתוח ראשוני שיחלפו שנים בטרם יהפוך למוצר מדף.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x