$
אינטרנט

האקרים גנבו 30 מיליון דולר במטבע הווירטואלי Tether

המטבעות מנוהלים בידי אותם גורמים שמפעילים את בורסת Bitfinix, שסוחרת בו ובביטקוין. הבורסה חוותה שתי פריצות בשנתיים האחרונות, בהן נגנבו מטבעות בשווי 75.4 מיליון דולר

קרן-אור גרינברג 16:5222.11.17

שוד נוסף של מטבעות וירטואליים: האקרים פרצו למערכות Tether, שמנהלת מטבע וירטואלי שנושא את שמה, וגנבו מטבעות בשווי 30 מיליון דולר. בתגובה, צפויה החברה לבצע שינוי תוכנה שיהפוך את המטבעות לבלתי שמישים, ותנפיק אחרים במקומם. לפי דיווח של livemint, דבר הפריצה הוביל לירידה של 5.4% בערך הביטקוין.

 

 

לפי הערכות, Tether מנוהלת בידי אותם גורמים שמחזיקים בבורסת המטבעות הווירטואליים Bitfinex, שחוותה מספר פריצות גדולות: ב-2015 נגנבו ממנה מטבעות ביטקוין בשווי של כ-400 אלף דולר - ובאוגוסט 2016 נגנבו מטבעות בשווי של 75 מיליון דולר. החברה נקנסה על ידי רגולטורים בארה"ב לאחר הפריצות הקודמות ואת הפסדיה בורסה ספגו כל הלקוחות שלה דאז, גם אלה שלא החזיקו מטבעות בזמן הפריצה. ואולם, הדבר לא מנע מרוב הלקוחות לחזור ולהשקיע בה; יש ימים בהן מגלגלת Bitfinex עסקאות בשווי רב משל בורסות מסוימות בארה"ב.

 

בורסת ביטפינקס בורסת ביטפינקס צילום: BITFINEX

 

 

Bitfinex מעוררת דאגה בקרב רגולטורים, בין היתר משום שאין די שקיפות אודות בעליה ומפעיליה, ורובם מוכרים בשמותיהם בלבד. מנכ"ל Bitfinex ו-Tether, יאן לודוביץ ואן דר ולדה, אמר לוול סטריט ג'ורנל: "המצב הכספי של החברה מעולם לא היה חזק יותר" והוסיף כי Bitfinex "היתה ציבורית ושקופה ככל האפשר לגבי האירוע הביטחוני באוגוסט 2016, בהתחשב בחקירות הפליליות המתמשכות".

 

 

גופים המאפשרים מסחר במטבעות וירטואליים ממשיכים להוות מטרת איכות לפושעי סייבר, בין היתר בשל טבעם האנונימי של המטבעות וליקויי האבטחה בבורסות. בנוסף, רבים ממפעילי הבורסות עצמם מנצלים את הקושי שבהתחקות אחר המטבעות הווירטואליים כדי לגנוב מהלקוחות: בורסת הביטקוין הראשונה והגדולה ביותר, Mt. Gox, קרסה ב-2014 לאחר שאיבדה 500 מיליון דולר מכספי לקוחותיה. השנה נסגרה בורסת BTC-E, לאחר שהנהלתה הואשמה בהפעלת תחנת הלבנת הון לשוק השחור ולכספי מתקפות כופר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x