$
חדשות טכנולוגיה

פיצול קטלני: יש סוג חדש של ביטקוין, שבינתיים רק מזיק לקהילה

הביטקוין Gold, פיצול שני של קהילת המטבע הווירטואלי, נועד להנגיש אותו ליותר משתמשים. הרעיון הוא נכון כשלעצמו, אך מאז הושק הצליח ה-Gold רק להפיל את ערך המטבע, לבלבל כורים ולשמח האקרים

ניצן סדן 10:3926.10.17
יש ביטקוין חדש בעיר: המטבע הווירטואלי מתפצל שוב - מה שהחל כביטקוין והתפצל לפני שלושה חודשים לביטקוין וביטקוין Cash, יכלול מעתה מטבע וירטואלי נוסף - ביטקוין Gold.

 

 

את הפיצול יזם ג'ק לייאו מחברת LightningASIC, שמפתחת כלים לכריית מטבעות וירטואליים - מהלך שצבר פופולריות בקהילה. לייאו לא עשה זאת מטוב ליבו: כריית ביטקוין נשענת על פתירת משוואות מסובכות לאורך זמן, מה שמצריך מחשבים חזקים מאוד - חומרה שלא כל אחד יכול להרשות לעצמו. פיצול המטבע יאפשר כרייה בידי יותר אנשים, מה שצפוי למשוך משתמשים ולהגדיל את הביקוש. בכך, יהיה קל יותר ליצרניות ציוד מחשוב ייעודי לגייס הון, לפתח חומרה במחיר נגיש יותר ולהגדיל את המכירות.

 

ביטקוין גולד - מהפכה או בועה נוספת? ביטקוין גולד - מהפכה או בועה נוספת? צילום: youtube

 

 

ואולם, ביטקוין גולד החל את דרכו בנפילה על הפרצוף: המהלך שידר חוסר יציבות בקהילת הביטקוין, התנודתית ממילא - מה שגרם לצניחה של 66% בערך המטבע זמן קצר לפני שהושק, לפני יומיים.

 

ביטקוין גולד הוא עוד צעד שנועד לבזר את הכוח שבידי הקהילה; הזינוק בערך המטבע מושך כורים חדשים, שלא מרוצים מכך שאת חוקי המשחק קבעו כורים ותיקים מהם, בעלי חומרה חזקה - במיוחד לאור העובדה שכל הרעיון בביטקוין הוא סחר ללא אזיקים של בנקאות מסורתית ומגבלות ממשלתיות. ואילו פה, כמו בכל שוק חופשי, התנקז הכוח לידי מי שהפרוטה בכיסו.

 

 

 

מומחי מטבעות וירטואליים מתווכחים על האם ביטקוין גולד טוב או רע לאנושות, כשחלקם טוענים שביזור הכוח יעשה רק טוב לכורים הקיימים בעוד אחרים סבורים שכל הפיצולים הללו מבלבלים עבור הקהל הרחב, ולכן לא ימשכו משתמשים נוספים.

 

ביטקוין גולד, זה טוב ליהודים?

 

אם ייכשל הביטקוין גולד, ככל הנראה שלא נרגיש בכך; מטבעות וירטואליים צצים ונעלמים חדשות לבקרים - לפני כמה שנים הושק אחד ע"ש מם של כלב יפני, ואפילו אחד ע"ש צ'אק נוריס. איפה הם היום?

 

 

 

 

אך אם יצליח, עלולות לצוץ בעיות חדשות שייפגעו גם באנשים מחוץ לקהילת הביטקוין. פושעי סייבר מאוד אוהבים ביטקוין, גם כי זהו אמצעי תשלום חשוב עבורם וגם כי בשבילם הוא ביזנס בעצמו: בשנים האחרונות נצפו נוזקות שמשתלטות על מחשבים וסמארטפונים ומשעבדות חלק מכוח החישוב שלהם כדי לכרות ביטקוין. הנוזקות הללו משמשות הן לכרייה בידי הפורצים, והן כשירות בתשלום: רוצה לכרות ביטקוין? שלם להאקר כמה מאות דולרים עבור גישה למחשבים הפרוצים שבידיו. אם יגיעו המטבעות הווירטואליים למצב בו צריך פחות כוח עיבוד כדי לכרות מטבע, יהיה זה תמריץ עבור האקרים להפעיל יותר מתקפות שישעבדו מכשירים; המכשירים גם כך הופכים לחזקים יותר כל הזמן - ומהלכים מצד קהילת הביטקוין מנגישים את המטבע לפושעים.

 

 

 

אפשר לטעון שההאקרים ממילא מפתחים נוזקות עבור מבצעי כריית ביטקוין, אך קל לשכוח שגם האקרים הם רק בני אדם; פיתוח נוזקה אורך זמן ועולה כסף, וביצוע כריית ביטקוין היא רק אחד מהדברים שפושעי סייבר עושים עם רשתות של מחשבים פרוצים.

 

בשורה התחתונה, קל לראות שתנודתיות אינה רק מאפיין של הביטקוין, אלא גם של התעשייה שמאחוריו - כשאת המחיר, כרגיל, ישלמו המשתמשים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x