דו"ח טכנולוגי
היו שלום ותודה על הדולרים: עוד הנפקת ICO מתגלה כעוקץ
חברה שהשלימה הנפקת מטבע וירטואלי נעלמה כלא היתה בבת אחת, מדוע טוויטר מתחילה לעקוב אחר פעילות המשתמשים גם מחוץ לפיד שלה, אובר שוב מסתבכת ומהי השיטה הכי יקרה ומטופשת להתנתק מהאינטרנט
העוקץ הווירטואלי
בשבועיים האחרונים, גייס סטארט-אפ בשם Confidio, שאף אחד לא שמע עליו קודם, 374,000 בדולרים. הוא עשה זאת בשיטה הכי חמה בשוק - ICO, הנפקת מטבעות וירטואליים שלכאורה יוכלו המשקיעים להמיר בעתיד לכסף אמיתי. וראו זה פלא: מיד עם סיום ה"הנפקה" ("חליבה" תהיה מונח מדויק יותר) - התפוגג קונפידיו ונעלם.
תחילה נעלמו חשבונות הטוויטר והפייסבוק של קונפידיו, ומיד לאחריהם נעלם גם האתר של החברה, תוך שנערך מאמץ ניכר למחוק כל זכר לעצם קיומה. מישהו ב-Reddit כתב שהוא נציג קונפידיו ושמנכ"ל המיזם, אחד בשם ג'וסט ואן דורן, אמר לו שהחברה נקלעה לקשיים משפטיים לא צפויים. דא עקא, בירור מהיר של Motherboard העלה שאין כל זכר לקיומו של ואן דורן ברשת, להוציא חשבון לינקדאין - שבינתיים נמחק.
בהתאם, המטבע הווירטואלי של קונפידיו כבר איבד 90% מערכו, והוא כנראה צפוי לאבד את השאר בקרוב, בהנחה המפוקפקת שאי פעם היה לו ערך. האנשים ששילמו לקונפידיו שילמו באת'ריום, וכנראה שלא יראו גרוש מכספם; הוא נמצא כרגע במה שאחד המשקיעים הגדיר באומללות כ"חור שחור".
והבדיחה האמיתית? המטרה הרשמית של קונפידיו היתה למנוע הונאות במטבע דיגיטלי. במילים אחרות, הישמרו לכם ממיזמי ICO.
אתה לא פרנואיד, באמת עוקבים אחריך
מחקר של אוניברסיטת פרינסטון גילה שכ-480 מהאתרים הפופולריים בעולם מתעדים כל פעולה שהמשתמש עושה בהם - כל תו שהוקלד, כל לחיצת עכבר. גם אם המשתמש לא ביצע שום פעולה, כל תנועה שהוא נמצא באתר מוקלטת. הקלדת משהו? זה נשמר. העברת את העכבר על נקודה במסך? תועד.
וכמובן, אף אחד לא טורח לספר לכם את זה. כלומר, סביר להניח שזה מופיע בסעיף 263 סעיף קטן צ' לתנאי השימוש, מיד מתחת לסעיף שקובע שאתם רשאים לתבוע את האתר רק בבית דין שדה של ממלכת הפיות שמתכנס בליל אמצע הקיץ, אבל אף אחד לא יודע את זה, וככה האתרים אוהבים את זה.
המידע שנאסף יכול להיות רגיש, כמו מידע רפואי או פרטי כרטיס אשראי, וגרוע מכך - לעתים קרובות הוא לא מוגן כיאות. מה שאומר שהאקר משועמם יכול למצוא את המרשם שלך לתרופה נגד ליקנטרופיה. ואלה, יש לציין, האתרים המכובדים. אלה שרשמית לא מוכרים את המידע הזה, אלא רק משתמשים בו כדי לחפש מה מצריך תיקון באתר שלהם. מה קורה בשאר האתרים ברשת? תשמור האלה ותציל.
מה אתה עושה כשאתה לא מצייץ?
טוויטר שללה בשבוע שעבר מערימה של ניאו נאצים את התו הכחול המיוחל שלה, שמעיד שהחברה אישרה את עצם קיומו של המשתמש - ועתה הבהירה את הצורה שבה היא מתכוונת להשתמש בהליך הזה: היא תעקוב אחרי פעילותו של המשתמש המאושר מחוץ לטוויטר.
המעקב הזה יהיה חלק מתהליך הביקורת שלה, כלומר, על פי החברה, אם אתם משתמשים בחשבון הטוויטר המאושר כדי להפיץ שנאה, היא תפעיל כלפיכם את הכללים ולגמרי עשויה לסגור לכם את החשבון. אלא אם, כמובן, אתם עונים לשם דונלד טראמפ. אבל אם מסתבר לה שאתם משתמשים בטוויטר כדי להפיץ תמונות של חתלתולים ומתכונים לחרדל רומאי, אבל מחוץ לטוויטר אתם מארגנים פוגרומים, היא תשלול את תו התקן היוקרתי. במקרה הזה, היא לא תמחק את החשבון עצמו, אלא אם תנסה ליישם את הפעילות שלך בטוויטר.
כאן נוצר מצב קפקאי שבו טוויטר מענישה את המשתמש על מה שהוא עשה מחוץ לטוויטר, אבל אף שהיא יודעת שמדובר בחלאה מסוכנת, היא תמשיך לאפשר לו להפעיל את החשבון שלו - עד שהוא יחצה את הקו. הניאו נאצים כבר התחילו ליילל; אחת מהן אפילו איזכרה את הפואמה המוזכרת לעייפה של נימלר, על כך שהוא שתק כשבאו לקחת את היהודים וכן הלאה. והאמת, שרק בשביל הרגע הזה היה שווה את טוויטר.
קצרצרים
1. רוצים להתנתק מהרשת? לרשת המזון המהיר KFC יש הצעה בשבילכם: אוהל גדול שמשמש ככלוב פארדיי. כלומר, בולם כניסה ויציאה של אותות אלקטרוניים. אתם יכולים לשבת בתוכו ולעשות דברים שלא דורשים חיבור דיגיטלי, או להכנס אליו כדי להתנתק קצת מהפידים. תוכלו לשים אותו בסלון, שהמבקרים יתרשמו - והמחיר ממש מציאה: רק 10,000 דולר. המוצר יתחרה בשיטות טכנולוגיות מתקדמות לא פחות, בראשן לשים את הטלפון על שקט, להכניס אותו לכיס ולא להשתמש בו כל הזמן.
2. עוד יום, עוד הליך משפטי נגד אובר: מדינת קולורדו קנסה את החברה ב-8.9 מיליון דולר, משום שהיא איפשרה ל-57 אנשים לנהוג עבורה למרות שיש להם עבר פלילי או עבר של עבירות תנועה. בחלק מהמקרים, ציין הרגולטור, הנהגים הללו עבדו עבור אובר באמצעות רשיונות מזויפים או כאלה שפג תוקפם. אובר ידועה בכך שהיא לא עורכת בדיקות רקע לנהגים שלה, מה שהוביל לשורה של מקרים סנסציוניים שבהם הנהגים שלה היו מעורבים ברצח, אונס ונסיונות שוד. הרגולטור של קולורדו ציין שחקירה דומה נגד ליפט, המתחרה של אובר, לא העלתה כל חריגות מצידה. באובר טענו שמדובר ב"טעות פרוצדורלית".
3. דטרויט היא אחת הערים המוכות בארה"ב: היא היתה למשל ושנינה כבר במערכון של מונטי פייטון בשנות השבעים. ל-40% מהתושבים שלה אין גישה לרשת, לשום סוג של רשת - משום שחברות הטלקום הגדולות של ארה"ב החליטו שלא שווה להן לבנות תשתיות שם. ל-70% מהילדים בעיר, שגם כך סובלים בחלקם הגדול מעוני, אין גישה לאינטרנט בבית. התושבים הגיעו למסקנה שמה שהקפיטליזם לא רוצה לעשות, הם יצטרכו לעשות בעצמם: שורה של ארגונים קהילתיים ועמותות החלו לבנות תשתית רשת בדטרויט בכוחות עצמם. הארגונים מעבירים חלק מהתושבים, נטולי כל השכלה טכנולוגית, קורס של 20 שבועות שלאחריו הם מסוגלים להתקין ולתקן רשת בכל אחת מהרמות שלה. המטרה של הארגונים היא לא רק ליצור את הרשת הפיזית, אלא להעלות את רמת ההשכלה של התושבים. הם קוראים לזה צדק דיגיטלי.
4. ממשלת ארה"ב ממשיכה את מלחמתה בהצפנה: משטרת טקסס הגישה לאפל צו הבאה, שדורש את כל המידע שנמצא על הסמארטפון של דווין פטריק קלי, שרצח 26 בני אדם בסאת'רלנד ספרינגס בתחילת החודש. המשטרה הודיעה שהיא לא מסוגלת לפרוץ את הסמארטפון בעצמה. המדיניות של אפל היא לשתף עם המשטרה כל מידע שמאוכסן על השרתים שלה, בכפוף לצו תקין חוקית, אבל שהיא לא תשתף פעולה עם נסיונות פריצה של המכשיר עצמו. הצו שקיבלה אפל מתייחס למידע ששמור על iCloud, מה שמהווה נסיגה מסוימת בדרישות של הממשלה כלפי חברות. נעדכן.
5. משטרת ונקובר הופתעה: שוטרים עצר נהג לבדיקה, לאחר שהבחין שהנ"ל חובש אזניות. כשהגיעו למכונית, גילו שהנהג הצמיד טאבלט וסמארטפון להגה ויצר לעצמו מערכת בידור יחודית. השוטרים, על פי הדיווח, ערכו "שיחה ארוכה ביחס לבטיחות בכביש" עם הנהג. לבקשת המשטרה, הנהג הסיר את הסמטרטפון והטאבלט, ונסע לדרכו לאחר שנקנס ב-62 דולר - לא על שיטת הנהיגה המשונה שלו, אלא על כך שנהג מבלי שהיה עליו רשיון.