בלעדי לכלכליסט
ענקית ההנדסה ההודית L&T השיקה מרכז פיתוח בירושלים
המרכז הישראלי, שבו מועסקים 100 עובדים, יתמחה בפיתוח פתרונות אבטחה למוצרי הנדסה שמייצרת החברה ההודית עבור לקוחותיה ב־133 מדינות. "העולם מתקדם לייצור דיגיטלי ולנו יש תפקיד חשוב בזה", אומר מנהל הפעילות בישראל בראיון ל"כלכליסט"
חברת שירותי ההנדסה ההודית L&T Technology Service, ענקית בתחומה, פתחה מרכז פיתוח בירושלים המעסיק 100 מהנדסים ומפתחי תוכנה. לדברי החברה, המרכז עתיד לגדול לכ־300 עובדים בשלוש השנים הקרובות.
- "הצוות בישראל - מרכיב חשוב בצוות ההנדסה של אפל"
- תינוק בהתאמה אישית: חוקרים הצליחו לשנות DNA של עובר
- שחף הנדסה חתמה על עסקה של 65 מיליון דולר עם מהינדרה
L&T מפעילה בשנים האחרונות גם משרד מכירות בתל אביב המציע ללקוחותיה מכלול של שירותים הנדסיים וגם הוא צפוי לגדול בעקבות העמקת הפעילות בישראל.
L&T הוקמה בשנת 2009 כחלק מקבוצת Larsen & Toubro הוותיקה והיא ספקית גלובלית של שירותי הנדסה ומו"פ למגזר העסקי.
"הרבה מהלקוחות הבינלאומיים שלנו מחזיקים מרכזים בישראל והגענו למסקנה שאנחנו לא יכולים להיות חברת טכנולוגיה בלי להחזיק מרכז גם בישראל", אמר ל"כלכליסט" מנכ"ל החברה, ד"ר קשאב פנדה. "אנחנו לא מסתכלים על זה כמרכז שמציע שירות לשוק הישראלי", אמר פנדה, "אלא כמרכז שמציע שירות ללקוחות הבינלאומיים שלנו. חלק אחד של המוצר יכול להיבנות בהודו, חלק אחר שלו בארה"ב וחלק נוסף בישראל".
מוסיף מייקל רובינוב, סגן נשיא אזורי בחברה ומנהל הפעילות העסקית בישראל: "חברה שאנחנו עובדים איתה מחזיקה מרכז בירושלים והיא הציעה לנו לחבור אליה ולהפוך את המקום למרכז שלנו. האתגר עבורנו הוא שהמותג שלנו יהיה מוכר בישראל. בהודו אין מי שלא שמע על החברה, שהקימה בין השאר את שדה התעופה במומבאי והלוגו שלה מופיע בכל מקום, אבל בישראל אנחנו לא מוכרים מחוץ לתעשייה. העולם הולך לכיוון של ייצור דיגיטלי, ולנו כחברה יש תפקיד חשוב מאוד בזה. המרכז בישראל ישחק תפקיד חשוב בשכבת האבטחה של המוצרים. אנחנו הולכים לקראת סביבה שבה כל התקשורת מועברת דרך שירות ענן ולשם כך דרושה אבטחה מורכבת, תחום שבו קיים ידע רב בישראל".
לגבי אפשרות של רכישת חברה ישראלית אומר פנדה שאין כרגע חברה ספציפית על הכוונת, אך סקאוטרים של החברה מחפשים תמיד חברות לרכישה. "כשאנחנו רוכשים חברה זה בדרך כלל כשיש לה טכנולוגיה שחסרה לנו ושאנחנו יודעים שייקח לנו זמן רב לפתח", אומר פנדה.
הודו הפכה ליצואנית מובילה של עובדים לתעשיית הטכנולוגיה, מה קורה בשוק המקומי?
"בזמני, הרבה צעירים הודים הגיעו לארה"ב כדי לעשות תארים מתקדמים במדינה ואז נשארו לעבוד בה. אבל היום פחות מהם מעוניינים לעזוב את הודו. סצנת הסטארט־אפים פורחת ויש המון הזדמנויות במדינה. מה גם שהשכר בהודו עלה משמעותית וכמו בישראל, הרבה חברות בינלאומיות מחזיקות בה מרכזים גדולים מאוד, מיקרוסופט, אינטל ועוד".
במה מתמקדת סצנת הסטארט־אפים ההודית?
"יש היום לא מעט חברות פינטק, במיוחד בתחום שירותי הבנקאות והביטוח, אבל הרבה סטארט־אפים עוסקים בתחום הצרכנות, שירותים מקבילים לאלה שמציעות אמזון ואובר בין השאר".
ל־L&T לקוחות ב־133 מדינות ברחבי העולם. מטה החברה ממוקם בהודו, והיא מעסיקה 11 אלף עובדים ב־12 מרכזי שירות ו־27 משרדי מכירות ברחבי העולם, וב־34 מרכזי פיתוח בהודו. 64% מלקוחות החברה מגיעים מיבשת אמריקה וכ־20% מאירופה.
מוקדם יותר השנה, הכריזה חברת L&T על שיתוף פעולה עם מיקרוסופט ישראל בפרויקט "הקמפוס החכם" והשתיים בונות בימים אלה מפעל חכם לחברה בינלאומית בישראל ששמה עדיין לא נמסר לפרסום.