החוק למניעת זנות קטינים ברשת: יוזמה מבורכת או קומבינה?
ארגון Internet Association, בו חברות גוגל, אמזון, מיקרוסופט, נטפליקס וענקיות רשת אחרות, הודיע שיתמוך בחקיקה חדשה להגבלת הסחר בבני אדם. מנגד, טוענים ארגוני זכויות גולשים שהחקיקה פוגעת בחופש הביטוי ומגבילה חברות מתחרות
- חקירה נגד ענקיות אינטרנט בסין: "מאפשרות להפיץ מידע אלים, שגוי ופורנוגרפי"
- החופש לשנוא: אי אפשר להפקיד את חופש הביטוי בידי חברות הטכנולוגיה
- כשאמזון שודדת עריסות
ביום ו' האחרון הודיע Internet Association, גוף לובינג שמייצג חברות כמו גוגל, אמזון, מיקרוסופט, AirBnB, אובר ונטפליקס, שהסיר את התנגדותו המקורית להצעת החוק (שמכונה SESTA) והחליט לתמוך במאמצים לאשרו.
יוזמת החקיקה יצאה לדרך אחרי שאתר Backpage.com הואשם בכך שאפשר להציג פרסומות לשירותי זנות קטינים. לפי הצעת החוק, אתרים לא יזכו עוד להגנה פדרלית במקרה שסייעו או תמכו בסחר למטרות מין, ותובעים מקומיים יוכלו לתבוע אותם. התמיכה של חברות הטכנולוגיה התאפשרה בעקבות שינויים בחוק שלפיהם הן ישאו באחריות רק במקרים שבהן יקבע שסייעו או תמכו ביודעין בסחר למטרות מין.
"Internet Association מחויב להילחם בניצול מיני ובסחר למטרות מין ברשת, ותומך ב-SESTA", מסר נשיא הארגון, מייקר בקרמן, בהודעה לעיתונות. "השינויים החשובים שנעשו יספקו לקרבנות את האפשרות לזכות בצדק שמגיע להם, יאפשרו לפלטפורמות מקוונות להמשיך להיאבק בסחר בבני אדם, ויגנו על השחקנים הטובים באקוסיסטם".
ההחלטה התקבלה בברכה על ידי יוזמי הצעת החוק ובקרב ארגונים שפועלים למניעת סחר בבני אדם. "מכיוון שמרבית הסחר מתבצע ברשת, זה חיוני שתהיה חקיקה שתגן על קרבנות ותפחית את הסיכון שאנשים יימכרו ברשת. הידיעה שענקיות האינטרנט מאחדות כוחות עם המחוקקים כדי להפחית את הסחר נותנת תקווה שאנחנו צועדים בכיוון הנכון על מנת לעצור את הפשע הזה ושאלו שמסייעים לסחר בבני אדם ברשת ישאו באחריות", אמרה ל-BBC אמנדה הייטאוואר מארגון Real Escape from the Sex Trade.
ברכה או קללה?
מנגד, ארגונים שפועלים להגנת זכויות גולשים, ביקרו את החלטת חברות הטכנולוגיה לתמוך בו. לטענתם, השינויים בחקיקה אינם נחוצים על מנת להילחם בעבירות מין ברשת והחוק החדש עלול לפגוע בחופש הביטוי המקוון. "Internet Association לא מייצג את האינטרנט, הוא מייצג כמה מהחברות שמייצרות את הרווחים הגדולים ביותר מפעילות מקוונת", כתב אליוט הרמון מארגון EFF. "אמזון ואיביי יוכלו לספוג את העלויות המשפטיות הנוספות שייווצרו כתוצאה מהחוק. סטארט-אפים קטנים, כולל מתחרים אפשריים, לא יוכלו. ענקיות האינטרנט תומכות בחוק שמקשה על שחקנים חדשים להתחרות בהן.
"הארגון לא מייצג את משתמשי האינטרנט. הוא לא מייצג את הקולות שיושתקו כאשר פלטפורמות יעשו שימוש מוגבר בפילטרים אוטומטיים. הוא לא מייצג עובדי מין שייאלצו לעבור מהאינטרנט לרחוב המסוכן. החוק הוא פתרון שגוי, שיגדיל את הסכנה של קרבנות סחר למטרות מין, ויסיר את הכלים שמשמשים ארגוני אכיפת חוק להציל קרבנות".
רייצ'ל וולברס מ-Engine, ארגון ללא מטרות רווח שמייצג את האינטרסים של סטארט-אפים בוושיגנטון, אמרה בתגובה ל-BBC שהניסוח של החוק עדיין מעורפל מדי: "למרות שיוזמי החוק תיקנו חלק מהבעיות, השינוייים עדיין לא מתייחסים לחששות הרבים של קהילת הסטארט-אפים. החוק יוצר חוסר ודאות בכל הנוגע למחויבותן של פלטפורמות מקוונות ועלול להעניש סטארט-אפים על תוכן שהם לא מודעים לו ושלא נמצא בשליטתם".