בדיקת כלכליסט
"בעקבות לוחמים": סיור וירטואלי בין זירות הקרב של רמת הגולן
אפליקציה חדשה של משרד הביטחון נועדה להעביר סיפורי מורשת קרב לתיכוניסטים, כדי לשפר את המוטיבציה שלהם לשירות צבאי משמעותי. הרעיון נחמד, אך הביצוע מוגבל ומצריך צפייה במפות - לא משהו שמדבר אל בני נוער
משרד הביטחון השיק אפליקציית מובייל חדשה בשם "בעקבות לוחמים", שמטרתה להציג לבני נוער את הקרבות שהתחוללו ברמת הגולן במערכות ישראל - כדי לעורר מוטיבציה לשירות משמעותי דרך הנגשת מורשות קרב.
- מיוחד לסוכות: 5 אפליקציות לטיולים משפחתיים בארץ
- להיט עם 5 עובדים: סראחה הגיעה ל-95 מיליון משתמשים
- תקוות, פחדים, סטיות: מהו המידע שטינדר אוספת עליכם מאחורי הגב?
היא מתחברת לפרויקט משותף למשרד ולמשרד החינוך, במסגרתו מבקרים תלמידי תיכון באתרי מורשת בצפון. לקראת הסיורים, רוצים במשרד הביטחון שהתלמידים ישתמשו באפליקציה, כדי להכיר טוב יותר את השטח לפני שיגיעו אליו. היא זמינה להורדה בחינם לאנדרואיד ול-iOS.
הרעיון מאחורי האפליקציה נהדר: סיפורי מורשת קרב הם דרך טובה לחבר את הדור הצעיר לתהילת צה"ל ולעורר בו מוטיבציה. ואולם, הביצוע מהולל פחות: התיכוניסטים צריכים להפעיל את האפליקציה, לפתוח את המחשב, להעלות מפה, לכוון את הטלפון אל המחשב ואז יוצג להם מידע על אתרי מורשת. לחיצה על האתרים תפתח לינק למצגת וידאו עם מידע על האתר והקרב. ואת זה מכנים במשרד הביטחון AR, מציאות מוגברת.
בנוסף, האפליקציה נראית פשוט ריקה: יש לה רק מסך פתיחה ולאחריו היא מפעילה את המצלמה ומחפשת את המפה איתה נועדה לעבוד. אין תפריט, אין אפשרויות משום סוג, אין אפילו טקסט "אודות" שמראה עם מי אפשר לדבר במקרה של בעיות בה.
אם האפליקציה היתה מאפשרת להציג מידע בשטח עצמו, כשמכוונים את הסלולרי למשל, אל מוצב תל סאקי או אל עמק הבכא - היה כאן אלמנט של AR. מישהו מהמפתחים כנראה שכח שתיכוניסטים לא נוהגים לשבת ולבהות במפות. "בעקבות לוחמים" גם אינה יעילה טכנית: גרסת האנדרואיד שלה תופסת כמעט 100 מגה-בייט על המכשיר, יותר מאפליקציית ווייז או ממשחק ה-AR פוקימון גו.
יש לקוות שהגרסאות הבאות של היישום אכן יציגו ממשק AR - וימנפו את הפוטנציאל של הפלטפורמה. כחובב טיולים, לא פעם נתקלתי ברק"מ עתיק מפויח ותהיתי לאיזה קרב הוא השתייך; יישום AR שכזה יכול לזכות לפופולריות גם בקרב הקהל הרחב, ולא רק לציבור המועמדים לשירות ביטחון. בשורה התחתונה, מדובר בצעד בכיוון נכון - אך שמצריך שורת שיפורים, שינויים ותוספות כדי לייצר ערך אמיתי.