$
המדריך

בדיקת כלכליסט

שיאומי Mi Max 2: פאבלט ענק, סוללה גדולה, מחיר פיצי

הטלפון המגודל החדש של היצרנית הסינית מציע ממשק נוח מאוד, תצוגה גדולה ומרשימה, מחיר נגיש וזמן פעולה ממושך. ואולם, המצלמה שלו מאכזבת מאוד והעיצוב קצת פשטני

יואב סטולר 16:2218.10.17

 


 

 

 

שיאומי קנתה את עולמה במכשירים זולים יחסית, בעלי יכולות שלא נופלות משל מתחרים יקרים. עתה השיקה בישראל פאבלט ענק, עבור חובבי המסכים הגדולים. זהו מכשיר ה-Mi Max 2, דור שני לסדרת הפאבלטים שהציגה אשתקד ומיועדים לקטגוריית הביניים.

 

 

בדומה למכשיריה האחרים, גם הוא משלב בין איכות טובה ומחיר נגיש - בתוספת כמה בונוסים מפתיעים. 

 

נעים להכיר: Mi Max 2 נעים להכיר: Mi Max 2 צילום: יואב סטולר

 

 

עיצוב ומבנה: גדול מהחיים

 

ה-Mi Max 2 הוא דוגמה טובה לרוח העיצובית שנחה על היצרניות הסיניות בשנים האחרונות: דרישות שווקי המערב הצריכו שיפורים באיכות הייצור וההרכבה, כדי לשחק במגרש של אפל, סמסונג והאחרות.

 

גדול מאוד, ולא נוח לשימוש ביד אחת גדול מאוד, ולא נוח לשימוש ביד אחת צילום: ניצן סדן

 

 

ל-Mi Max 2 יש גוף עשוי מתכת, במבנה פשוט ואחיד - בלוק מעוגל נטול אלמנטים עיצוביים. מסגרת המסך דקה - יתרון חשוב בטלפונים בגודל שכזה. והגודל הוא הדבר הראשון שתראו: ל-Max 2 יש מסך בגודל 6.44 אינץ', גדול משל רוב הפאבלטים בשוק. הוא דק וקל ביחס לגודלו - רק 7.6 מ"מ ו-211 גרם.    

 

גב הטלפון גב הטלפון צילום: יואב סטולר

 

 

אין בפאבלט החדש בשורה עיצובית, אך הוא נראה מעודן ואלגנטי; בתחתית הגוף תמצאו שתי סבכות רמקול, אך אחת מהן שם בשביל היופי בלבד: ל-Max 2 יש רק רמקול אחד. את סורק טביעות האצבע, שהפך לסטנדרט גם במוצרי קטגוריית הביניים, תמצאו בגב הטלפון - מאפיין קבוע אצל טלפונים בעלי מסך גדול. ואולם, הגודל שלו בא עם מחיר: אי אפשר להשתמש בטלפון כה גדול ביד אחת, בלי להסתכן בנפילתו.

 

ממשק ומערכת הפעלה: פשוט ונוח

 

המסך מציג רזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל, ממוצעת לקטגוריה; המסך מציג תמונה חדה על אף גודלו. בהירות התצוגה טובה, אם כי לא מאפשרת עבודה תחת תאורה ישירה ללא השתקפויות. גווני התצוגה גם מדויקים למדי ונראים טבעיים.

 

 

לממשק האנדרואיד של שיאומי יש עיצוב פשוט ונעים לממשק האנדרואיד של שיאומי יש עיצוב פשוט ונעים צילום: יואב סטולר

 

 

המכשיר מבוסס על אנדרואיד 7.1.1 ומריץ את MiUI, ממשק האנדרואיד של שיאומי אשר אינו כולל מגירת אפליקציות - גישה עיצובית שחוזרת על עצמה בקרב יצרניות סיניות רבות. זה מצריך הסתגלות עבור מי שעובר ל-Max מסמארטפון אנדרואיד אחר, אך למעט סוגיה זו מדובר בממשק, נוח חלק ומהיר. סורק טביעות האצבע מדויק ומהיר מאוד - גם בזיהוי האצבע וגם בקליטתה בשלב ההגדרות.

 

איכות התצוגה לא רעה, ביחס למחיר איכות התצוגה לא רעה, ביחס למחיר צילום: יואב סטולר

 

 

מצלמה: חזרה לשולחן השרטוט

 

זוהי הנקודה החלשה ביותר בטלפון: ל-Max 2 יש מצלמה עיקרית בעלת חיישן של 12 מגה-פיקל אשר מציגה ביצועי תמונה סבירים באור יום מאוזן, אם כי התמונות סובלות מגרעון בשולי הפריים, הצבעים אינם מדויקים (למשל, בפריים בו מספר גווני ירוק, חלקם יובלטו ואחרים ייבלעו או יינטו לצהוב ועוד), הטווח הדינמי מוגבל (על אף תמיכה בתכונת HDR) וניגודיות התמונה נמוכה. צילום בסביבות חשוכות יספק תמונות מגורענות ומטושטשות.

 

מצלמת הטלפון מצלמת הטלפון צילום: יואב סטולר

 

 

מצלמת הסלפי, בעלת חיישן של 5 מגה-פיקסל, מציגה איכות סבירה - אך גם כאן, אך ורק בתנאי תאורה אופטימליים. ממשק המצלמה עצמו לא מציג יכולות מעניינות, למעט תכונת השליטה ברמת תאורת הפריים במחוות אצבע מעלה או מטה על המסך. 

 

ממשק המצלמה בסיסי מאוד, וכולל יכולת HDR ממשק המצלמה בסיסי מאוד, וכולל יכולת HDR צילום: יואב סטולר

 

 

יכולות הווידאו של המצלמה מוגבלות אף הן; אין ייצוב תמונה והחיישן לא יודע לזהות היטב את תאורת הסביבה, מה שגורם לצילום להיראות מגורען, חשוך ומרוח. שיאומי הוסיפה לממשק הווידאו יכולות צילום בהילוך איטי או בהילוך מואץ - תכונות חביבות שפועלות היטב, אך איכות הסרטון עודנה מאכזבת.  

 

מולטימדיה ואפליקציות: שולט בסביבותיו

 

המסך, גולת הכותרת של הטלפון, מספק את הסחורה ומציג חוויית צפייה ומשחק מוצלחת, מה שעשוי לקסום למי שמרבה לצפות בסרטונים במכשירו. איכות האודיו טובה, על אף הרמקול הבודד. גם העוצמה שלו גבוהה ואפליקציית השעון המעורר שלו תצליח לבטח להעיר אתכם בבוקר.

 

 

אל תטעו, יש פה רק רמקול אחד אל תטעו, יש פה רק רמקול אחד צילום: יואב סטולר

 

 

הסמארטפון כולל מספר יישומים מבית היצרנית בהם אפליקציות ייעודיות עבור תבניות רקע, פורטל שמעניק שירות ענן מוגבל בחינם, יישומים לניקוי זיכרון הפעולה, אבטחת מידע ועוד. בנוסף, למכשיר יש עינית אינפרה-אדום ואפליקציית שלט אוניברסלי נהדרת, שתאפשר לכם לשלוט על מאות מכשירים בקטגוריות שונות (טלוויזיות, מזגנים, רסיברים ועוד). משום מה, נמכר ה-Max עם קיצור דרך לשליטה בטלוויזיות פנסוניק.  

 

ביצועים וזמן סוללה: סוללה שאין לאחרים

 

לפאבלט החדש יש מעבד סנאפדרגון 625 של קוואלקום, בעל 8 ליבות במהירות 2 גיגה-הרץ. זהו מעבד נפוץ מאוד בקרב מכשירי קטגוריית הביניים והוא מספק ביצועים טובים למדי. ל-Max 2 יש זיכרון פעולה של 4 גיגה-בייט והוא פועל בצורה חלקה, ללא השתהויות בולטות. איכות השיחה טובה למדי, אם כי לא בולטת על פני הקטגוריה וכך גם יכולות הקישוריות כחיבורי GPS, בלוטות' ו-Wifi. הטלפון נמכר בגרסאות בעלות מרחב אחסון של 32 עד 128 גיגה-בייט. 

 

ואולם, ל-Mi Max 2 יש יתרון משמעותי אחד על פני רוב המתחרים: זמן סוללה ארוך במיוחד, שמספיק ליותר מיום של פעילות הודות לסוללה חזקה של 5,300 מיליאמפר-שעה. זאת, גם בשימוש אינטנסיבי שכולל גלישה, שיחות, צילום וידאו והפעלת אפליקציות רבות. שיאומי טוענת שבמצב המתנה, יכול ה-Max 2 להחזיק כ-31 יום, בדומה לטלפונים משנות התשעים.

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

ה-Mi Max 2 של שיאומי הוא פאבלט מוצלח שצפוי לספק את חובבי הצפייה בסרטונים ומי שאוהב מסכים גדולים, אך יכולות המצלמה הירודות פוגעות בו מאוד. הוא עולה 1,300 שקל, זול משמעותית ממתחרים בגודל דומה. אין לו את הסטייל של האקספריה XA1 אולטרה, למשל - אך הוא עדיין מספק תמורה טובה למחיר.

 

 

 

ציון כלכליסט: 7

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד 7.1.1 || גודל מסך: 6.44 אינץ' || רזולוציה: 1,920 על 1,080 פיקסל || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות במהירות 2 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || מרחב אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.6 מ"מ || 1,300 שקל || משקל: 211 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x