בדיקת כלכליסט
U11 של HTC: מחיאות כפיים למאסטרו
מכשיר הדגל של החברה הטייוואנית צויד במצלמת המובייל הטובה ביותר בשוק, יכולת צילום וידאו עם הקלטת צליל כיווני, ממשק יצירתי במיוחד ואפילו אוזניות שלומדות את האוזניים שלכם. מה מונע ממנו מלהיות הסמארטפון הטוב בעולם?
HTC נמצאת במצב בעייתי מאוד: לאחר תקופה ארוכה של הפסדים, היא נמצאת במגעים לרכישת חטיבות בידי כמה מתעניינים, ביניהם גוגל. ואולם, מצב החברה עומד בסתירה בולטת לאיכות התוצרת שלה: סמארטפון ה-U11, שהגיע לאחרונה לישראל, הוא יצירה יוצאת דופן.
- OnePlus 5: דרקון סיני על סטרואידים
- שיאומי Mi6: ביצועים של פרארי במחיר של יונדאי
- סמסונג Note 8: אולם קולנוע בכיס
יש לו יתרונות מעניינים על פני מתחרים מבית סמסונג, וואווי, אפל ו-LG - וגם כמה טריקים בלעדיים. בדיקת "כלכליסט" מצאה אותו עתיר יכולות, אך עם חיסרון אחד שקצת קשה לפספס.
עיצוב ומבנה: לא תורידו את הידיים
אם יש חברה אחת שמזוהה עם סמארטפונים דקים מאלומיניום, הרי זו HTC; היא היתה הראשונה שייצרה טלפון בתצורת גוף אלומיניום אחיד, מה שהפך לטרנד ולסטנדרט.
ואולם, ב-U11 היא החליטה ללכת על כיוון אחר לגמרי: הטלפון עדיין דק וגבו עדיין מעוגל ונאה, אך הוא עשוי כולו זכוכית גורילה גלאס 5 קמורה; הזכוכית צופתה בשכבה ובה מינרלים בפיזור שאינו אחיד, מה שגורם לשבירה של האור ולצבעים מהממים להופיע על הגב, בהתאם לתאורה ולסביבה.
למערכת "כלכליסט" הגיע U11 בצבע כחול, שהחליף צבעים מטאליים לתכלת, ירוק, כסוף ואפור בהתאם לסביבה בה הונח. זה עיצוב מאוד מיוחד, שנותן לטלפון אופי. ה-U11 הוא לא מכשיר שאפשר להתעלם ממנו ואינו דומה לאף סמארטפון אחר בקטגוריה, אולי למעט מהדורות מוגבלות של סמסונג. המכשיר נוח לאחיזה וגופו עמיד במים ואבק.
המכשיר הוא בעל מסך 5.5 אינץ' ביחס תצוגה 16:9 מסורתית, מה שגורם לו להיראות מאורך. הוא עדיין אפשרי לשימוש ביד אחת, עבור בעלי אצבעות באורך ממוצע. הטלפון שוקל 169 גרם, קצת יותר מהממוצע בקטגוריה, אך זה לא מפריע לשימוש.
מה שמביא אותי לכותרת הביניים של חלק זה בסקירה: הטלפון באמת מהמם ובאמת תענוג לאחוז בו (ולראות אחרים מסתכלים); אבל אם תניחו אותו, יישאר איתו משהו מכם - טביעות האצבע שלכם. גב מזכוכית שכזו פירושו שכל אצבע שרק תיגע בו תשאיר סימן. וזה פשוט מתסכל; טלפון כל כך יפה, שלא נשאר יפה אם לא מנגבים אותו בערך פעם בשעה.
HTC מודעת לעניין ובאריזה שלו תמצאו גם כיסוי פלסטי שקוף וגם מטלית, למי שלא מוכן להלביש את הטלפון שלו. בשורה התחתונה, הבחירה העיצובית היא אמיצה ומרשימה; לטעמי, הסגנון הזה יפה יותר משלדת האלומיניום שאפיינה את החברה בשנים האחרונות, אם כי פחות פונקציונלית ממנה.
ממשק ומערכת הפעלה: גוף רגיש למגע
ל-U11 יש מסך ברזולוציית 2,560 על 1,440 פיקסל, בעל בהירות גבוהה. איכות הצבע טובה מאוד והגוונים נראים טבעיים ומדויקים. מסך שכזה יש לרוב סמארטפוני העילית בשוק, אך ל-U11 יש טריק שאין למתחרים: חיישני מגע בתוך שולי הגוף. הטלפון יודע לזהות תנועת סחיטה, ולהפעיל קיצורי דרך לאפליקציות שבחרתם. זה שימושי במיוחד כשמצלמים: סחיטה ראשונה מפעילה את המצלמה, ועוד אחת מצלמת.
המכשיר מריץ את אנדרואיד 7.1.1 וצפוי לקבל עדכון לגרסה 8. ממשק htc הוא נוח ומהיר מאוד וכולל מסך בית נפרד ובו עדכוני חדשות ופידים מרשתות חברתיות.
ה-U11 הוא הסמארטפון הראשון בהפצה בינלאומית שכולל את אלקסה, הסייענית החכמה של אמזון. היא אינה נתמכת בארץ, אך למכשיר יש עוד שני כלי הפעלה קולית: גוגל אסיסטנט הסטנדרטי וכלי נוסף בשם קומפניון, שנועד להרחיב את יכולות האסיסטנט. למשל, אם הוא מזהה בלוח הפגישות שלכם אירוע ישר אחרי העבודה, הוא יזכיר לכם להטעין את הטלפון. הקומפניון אמור ללמוד את הרגלי המשתמש ולהשתפר עם הזמן. ואולם, לרוב אין לו הרבה עצות והוא מתנצל על כך בנימוס.
מצלמה: כנראה הטובה ביותר
המצלמה של ה-U11 נשענת על חיישן של 12 מגה-פיקסל, בעל ייצוב תמונה אופטי. לא נתון מרשים במיוחד, אבל מאחוריו עומד טייטל חריג: מגזין הצילום DXOMark נתן למצלמת ה-U11 את הציון הגבוה ביותר, כך שעל הנייר, יש לו את מצלמת המובייל הכי טובה בשוק. אני לא מתרשם מתארים, אז בדקתי אותו בתנאי שטח - ויכול להיות שהחבר'ה ב-DXO צדקו.
למצלמת ה-U11 יש פיזור פיקסלים סטנדרטי, אם כי כל פיקסל גדול מהרגיל, מה שמאפשר ליותר אור להיקלט. יש לה יכולת עיבוד HDR טבעית, כפי שיש במצלמת טלפון הפיקסל של גוגל (שגם אותו בנתה HTC). הרעיון הוא לבצע שימוש מבוקר בהגדלת הטווח הדינמי, כדי שהתמונה תיראה חיה ומודגשת, אך עדיין טבעית. מהנדסי HTC הצליחו לעמוד במשימה: התוכנה שמאחורי המצלמה מסוגלת לזהות איזורי צבע, מקורות תאורה ולתחום אותם בצורה שתמנע מהם מלגרום לאיבוד פרטים. הנה דוגמה טובה: צילמתי את השמש והמצלמה הסתנוורה פחות ממני.
בעוד הצילום ביום הציג תוצאות עילאיות, גם בתנאי תאורה מורכבים, הצילום בלילה היה הרבה יותר סטנדרטי; המצלמה מזהה עצמים ומאירה את הפריים, אך פחות מבמצלמות סמסונג, LG ו-וואווי. ההבדל אינו קיצוני, אך ממצלמה עם ביצועים כאלה ביום, היו לי ציפיות גבוהות מאוד. כשבדקתי את המצלמה לעומק, גיליתי שהאשם הוא במצב הצילום האוטומטי, שמעלה את ערכי ה-ISO לרמה שגורמת לטשטוש. כשמצלמים בלילה במצב ידני, התמונות חדות ומוארות היטב.
מצלמת הסלפי מצוידת בחיישן בן 16 מגה-פיקסל, אם כי אין לה ייצוב תמונה אופטי כפי שהיה ל-U10. יש לה טריק חמוד לצילום בחושך: המסך מאיר בתאורה מקסימלית רגע לפני תנועת הצמצם, מה שמתפקד כפלאש קדמי בלי לסנוור.
למצלמת הווידאו יש יכולת צילום 4K, סלואו-מושן, וידאו טיים-לאפס (סרטון מואץ) ועוד. יש לה עוד תכונה מעניינת, שאין במכשירים אחרים: סנכרון עם מיקרופון כיווני, שמסוגל לזהות מקור אודיו ספציפי ולהגביר אותו לפי ההתמקדות במצלמה. מה עושים עם זה: מצלמים קבוצת אנשים ושומעים על מה הם מדברים, אם הסביבה אינה רועשת מדי. מה עוד? מצלמים הופעות ומעלים סרטון ששומעים בו טוב יותר.
מולטימדיה ואפליקציות: בית האופרה התקשר
ה-U11 הוא פלטפורמת מולטימדיה לא שגרתית. איכות התצוגה טובה, אם כי לא פורצת דרכים וראינו מסכים שכאלה במכשירי סמסונג, וואווי ואפל. אבל יכולות האודיו של הטלפון הן משהו אחר.
בניגוד ליצרניות אחרות, שהחליפו את שקע האוזניות הסטנדרטי באוזניות שמתחברות ישירות לשקע ה-USB כדי לחסוך במקום, החליטה HTC לנצל את הגישה הישירה שבין הטלפון והאוזניות.
ראשית, יש בו מעבד צליל מסדרת Usound שמאפשר יצירת צליל סטריאו משובח ועוצמה גבוהה מאוד; בפול ווליום, ה-U11 יכאיב לכם באוזן. שנית, האוזניות שמגיעות עם הטלפון בקופסה הן לא אוזניות סטנדרטיות. יש להן מיקרופונים מובנים, אשר מנטרים את הסביבה. כל רעש עובר פילטור במעבד הטלפון, ורק אז מגיע לאוזניים שלכם. כל זה אורך מילי-שניות, כך שלא שמים לב.
אבל התוצאה היא סינון רעש כמעט מוחלט; כשאתם מאזינים למוזיקה, שום דבר לא יפריע לכם. והתוצאה מרשימה מאוד. אפליקציה פשוטה תכייל את האוזניות לטיב השמיעה שלכם, ולאחר מכן תוכלו ליהנות ממוזיקה באיכות שטרם שמעתי בטלפון נייד. גם הרמקול החיצוני חזק, אך פחות מבדגמים קודמים; למכשירי LG, למשל, יש רמקול חזק יותר; ואולם, איכות האודיו טובה בהרבה ב-U11, גם בפול ווליום.
ביצועים וזמן סוללה: חזק, כמו השאר
כמקובל במכשירי הדגל האחרונים, גם ה-U11 מונע במעבד הסנאפדרגון 835 של קוואלקום, בעל ארבע ליבות במהירות 2.45 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ. יש לו 4 גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומרחב אחסון של החל מ-64 גיגה. החומרה הזו פועלת כמצופה: אפליקציות טסות במהירות בולטת, זמני הטעינה קצרצרים ולא נתקלתי בשום השתהות. איכות השמע טובה וגם רכיבי הקישוריות (GPS, WiFi, בלוטות' ו-NFC) לא השתהו בחיבור ופעולה.
לסמארטפון יש סוללה בעוצמת 3,000 מיליאמפר-שעה, אשר מאפשרת פעולה של יום שלם בשימוש סביר, וקרוב ליום וחצי בשימוש שמרני. זהו נתון לא רע בהתחשב ברזולוציית התצוגה, אם כי ישנם סמארטפונים בקטגוריה בעלי זמן סוללה ארוך יותר.
סיכום ואלטרנטיבות
ה-U11 הוא סמארטפון אנדרואיד מרשים ביותר, שמראה שגם חברות קטנות יחסית יכולות לעשות בית ספר ליצרניות גדולות בהרבה, ע"י התמקדות באודיו, ממשק וסגנון - סוגיות שמשפיעות מאוד על חוויית השימוש. סוגיית העיצוב היא אולי המגרעה היחידה של הטלפון: יפה ככל שיהיה, הוא צריך כיסוי פלסטיק או מטלית צמודה כדי להישאר יפה.
למעט הנקודה הזו, כמעט שאין מגרעות ל-U11; איכות התצוגה שלו שקולה לשל הגלקסי S8, ה-P10 של וואווי, ה-MI6 של שיאומי וטובה בהרבה משל מכשירי אפל שזמינים בישראל, המצלמה היא הטובה ביותר בעולם בצילום ביום ובתחום האודיו הוא נמצא בליגה משלו - לפחות עד שיגיע לישראל ה-V30 של LG, פאבלט שגם בו הושם דגש על איכות הצליל.
אם ל-HTC היו משאבי שיווק כמו למתחרותיה הגדולות, היה ה-U11 מטפס גבוה מאוד בטבלת המכירות העולמית. בשלב זה, נותר לו ה-U11, כלוא בלימבו שבין שירת הברבור ושאגת הדרקון, כשלא ברור אם יושק לו יורש. מחירו בישראל מתחיל ב-2,800 שקל, קצת יקר ממתחריו. הטלפון מומלץ עבור מי שמחפש סמארטפון עם קטע אחר, ומרבה להאזין למוזיקה.
ציון כלכליסט: 9
מערכת הפעלה: אנדרואיד 7.1.1 || גודל מסך: 5.5 אינץ' || רזולוציה: 2,560 על 1,440 || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 16 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות, ארבע במהירות 2.45 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.9 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.9 מ"מ || 2,800 שקל || משקל: 169 גרם