גוגל השיקה את Play Protect - תו תקן למכשירי אנדרואיד
בניסיון להתמודד עם ריבוי יצרניות מכשירי האנדרואיד ותלונות על רמת אבטחה נמוכה בחלק מהמוצרים, בחרה החברה להגדיר דרישות סף למכשיר אנדרואיד. לצד סוגיות האבטחה, יידרשו היצרנים גם להתקין את יישומי גוגל
- 8 דברים שאתם צריכים לדעת על אנדרואיד 8
- בעלים של שעון אנדרואיד Wear? היזהרו מהעדכון החדש
- לגוגל נמאס: מתחילה להוריד דירוג לאפליקציות איטיות או פגומות
לפי פוסט שעלה בבלוג החברה, התנאים שמציבה גוגל לתו ה-Play Protect הם התקנה מראש של אפליקציות גוגל כגון כרום, כלי החיפוש, חנות אפליקציות ואמצעי הגנה ואבטחה בסיסיים.
מהלך זה של גוגל מושק במסגרת ביסוס מערך האבטחה שמציעה גוגל למכשירים מבוססי אנדרואיד. חבילת יישומי האבטחה של גוגל מאפשרים למשתמש לסרוק ולזהות קוד זדוני במכשיר, איתור שלו מרחוק במקרי גניבה או אובדן והתרעה מפני אפליקציות לא מאובטחות וכניסה לאתרים חשודים.
באתר שהעלתה גוגל לטובת העניין, מוצגות יצרניות המכשירים והחברות המשווקות הגדולות שעונות לדרישות תו התקן. עם זאת, לפחות עבור הצרכנים הישראלים אין ברשימה בשורה אמיתית: כל יצרניות הטלפונים המוכרות בשוק המקומי מצויות בה. את תו התקן עתידים המשתמשים למצוא על אריזות המכשירים - ובענקית הטכנולוגיה מקווים שזה יתפוס לכדי השפעה צרכנית של ממש.
בעוד תו התקן אמור לסייע לגוגל להתמודד עם מכשירים שאינם מאובטחים, חנות האפליקציות שלה עדיין מהווה כר פורה לנוזקות שונות. לאחרונה יורטה ונוטרלה בוטנט שצמחה בחנות פליי, בוטנט ששימשה למתקפות DDoS נרחבות בתקופה האחרונה וזכתה לכינוי WireX.