$
הייטק והון סיכון

אקזיט

אתר שיווק היהלומים R2Net נרכש ב-328 מיליון דולר

האתר עושה שימוש בטכנולוגיה מיוחדת להצגת תכשיטים ברשת בתלת ממד. הרוכשת, סיגנט, היא קמעונאית התכשיטים הגדולה בעולם

הגר רבט 17:3924.08.17

סיגנט (Signet), קמעונאית התכשיטים הגדולה בעולם, הכריזה היום (ה') על רכישת אתר היהלומים הישראלי R2Net בעסקת מזומן בשווי 328 מיליון דולר.

 

 

R2Net נוסדה ב-2006 על ידי עודד אידלמן, ג'יימס שולץ, מישל סיגלר ודיון לדרמן. מטה החברה הוא בניו יורק והיא בעלת פריסה גלובלית.

 

קרן IGP בניהולם של משה ליכטמן וחיים שני רכשה בסוף 2014 25% ממניות R2Net תמורת 25 מיליון דולר. מוקדם יותר השנה היא מכרה את אחזקותיה לקרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס. הקרן האמריקאית מחזיקה ב-50% מהחברה לאחר שרכשה אחזקות גם ממשפחת אידלמן.  

  

R2Net משווקת יהלומים ותכשיטים משובצים באינטרנט באמצעות האתר ג’יימס אלן. ב-2015 ביצעה החברה צעד משמעותי ורכשה את חברת Segoma (סגומה) תמורת 17 מיליון דולר. סגומר פיתחה טכנולוגיה מיוחדת לצילום תכשיטים והצגתם ברשת בתלת ממד. R2Net אף השקיעה בסגומה בתחילת דרכה ב-2012. הרכישה הגיעה לאחר שיתוף פעולה מתמשך בין שתי החברות. במסגרת שיתוף הפעולה עבר אתר ג’יימס אלן להתבסס על הטכנולוגיה התלת ממדית של סגומה. R2Net מכרה כ-400 אלף יהלומים ותכשיטים בעזרת טכנולוגיה זו. מאז, החברות קידמו פיתוח משותף של פלטפורמת מסחר שנועדה לייעל תהליכים לעוסקים בתחום היהלומים.

 

 

עודד אידלמן, ממייסדי החברה עודד אידלמן, ממייסדי החברה צילום: צביקה טישלר

 

  

"זוהי רכישה אסטרטגית עבור סיגנט", אמרה וירג'יניה דרוסוס, מנכ"לית סיגנט. "המותג של ג'יימס אלן והטכנולוגיות והגישה החדשנית של R2Net מהווים הזדמנות ייחודית להגביר את היכולות הדיגיטליות שלנו וליצור חווית קנייה מיוחדת.ביחד נגדיר מחדש את חוויית קניית התכשיטים".

 

העסקה צפויה להיסגר ברבעון השלישי של 2018 והיא כפופה לאישור רגולטורי. לאחר הרכישה תמשיך R2Net לפעול כחטיבה עצמאית של סיגנט וההנהלה הבכירה שלה צפויה להישאר בתפקידה. אידלמן ימונה במקביל ליועץ החדשנות הבכיר של סיגנט ויהיה כפוף ישירות לדרוסוס. אידלמן ומייסדי R2Net הסכימו גם להשקיע חלק מרווחי העסקה במניות סיגנט.

 

 

אף שחברת R2NET הציגה שיעורי צמיחה גבוהים, היא שמרה על פרופיל נמוך יחסית. את הצמיחה השנתית הגבוהה רושמת החברה בהכנסות ממכירת מקוונת של תכשיטים, ובהם טבעות אירוסים, בעשרות רבות של מיליוני דולרים.

 

החברה מבודלת משאר קמעונאיות התכשיטים המקוונות בשל התשתית הטכנולוגית שלה. היא לא מחזיקה במלאי תכשיטים, אלא מהווה זירת קמעונאות המעודדת יהלומנים להתחרות על המחיר הנמוך ביותר ללקוח באמצעות מכרז הפוך. המכרז נערך מאחורי הקלעים, כך שהמשתמש מקבל מחיר סופי הנמוך בממוצע ב־25% עד 40% מהמחירים באתרי התכשיטים הגדולים. אתר החברה מאגד עשרות ספקי תכשיטים ומציג אותם יחד בתצוגה אחידה בתלת־ממד ברזולוציה גבוהה.

 

קרן IGP סגרה באוגוסט 2014 גיוס של 250 מיליון דולר, בעיקר ממשקיעים מוסדיים בישראל. משקיע עוגן מרכזי בקרן היא לאומי פרטנרס, זרוע השקעות של בנק לאומי, שנתנה התחייבות להשקעה מדורגת של עד 70 מיליון דולר בקרן ונטלה חלק פעיל בהליך הגיוס. משקיעים נוספים ב־IGP הם כלל ביטוח, בנק דיסקונט, הבנק האיטלקי אינסנטה סאן פאולו המקיים שיתוף פעולה אסטרטגי עם לאומי פרטנרס וכן קרנות הפנסיה הוותיקות עמיתים וקרנות המורים. הקרן משקיעה בעיקר בחברות IT ותוכנה, שבבים ותקשורת. על חברות הפורטפוליו שלה נמנות ColorChip ו-Valens , כמו גם פאנאיה, שנמכרה לענקית ההודית אינופסיס תמורת 200 מיליון דולר ב-2015.

 

“כלכליסט” בחר ב-R2Net לרשימת 50 הסטארט־אפים המבטיחים שלוש שנים ברציפות. השנה שובצה החברה במקום ה-32.

 

IGP, שמכרה כאמור את אחזקותיה בחברה מוקדם יותר השנה, הוקמה על ידי משה ליכטמן וחיים שני. שני היה בעבר מנכ"ל האוצר ומנכ"ל נייס וליכטמן היה בעבר סגן נשיא מיקרוסופט ובתפקידו האחרון היה מנהל מרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל.

 

JP Morgan Securities שימשה בעסקה כיועץ פיננסי. את R2Net ייצגו עוה"ד דן שמגר, שירה עזרן ונועם צור שותפים במשרד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות'. את הרוכשת סיגנט ייצג משרד עוה"ד האמריקאי Weil Gotshal ועו"ד עידו צמח מגולדפרב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x