Karius שמייסדיה ישראלים גייסה 50 מיליון דולר בהשתתפות טנסנט
החברה פיתחה טכנולוגיה לגילוי מוקדם של יותר מ-1,250 פתוגנים כווירוסים ובקטריות בבדיקת דם אחת. את סבב הגיוס הובילו הקרנות DCVC ולייטספיד והשתתפו בו חברת טנסנט וקרן קושלה ונצ'רס
חברת מדעי החיים קריוס (Karius), שבין מייסדיה ד"ר סיוון ברקוביצ'י וד"ר מיקי קרטס הישראלים, הודיעה מוקדם יותר החודש על גיוס ענק של 50 מיליון דולר. זהו סבב A לחברה, אותו הובילו המשקיעים הקיימים DCVC ולייטספיד והצטרפו אליו טנסנט וקושלה ונצ'רס. הגיוס ישמש את החברה למימון המחקרים הקליניים, לשדרוג המעבדות ולשיפור שיווק המוצר.
קריוס פיתחה טכנולוגיה שמגלה מעל 1,250 פתוגנים, כמו פטריות, וירוסים ובקטריות, בבדיקת דם פשוטה ובפרק זמן של כיום אחד. בדיקות המבוצעות כיום נעשות על דרך ההיפותזה - כך שיש צורך לשלול כל אפשרות שנשקלת בטרם עוברים להשערה הבאה. התוצאה היא חולים רבים שמקבלים דיאגנוזה שגויה או טיפול אנטיביוטי שאינו מתאים לחולה.
הטכנולוגיה שפותחה בקריוס מפרידה בין הגורם שמונע את המחלה לבקטריה. היא עדיין לא יכולה לאתר את כל סוגי הזיהומים ועולה 2,000 דולר לבדיקה - הרבה יותר מעלות הבדיקה הנוכחית. קרטס אמר ל-CNBC כי 50% מהבדיקות של קריוס מסתיימות בדיאגנוזה חד משמעית.
בגלל עלות הבדיקה, היא משמשת כיום רק במקרים קריטיים, כמו בחולים לאחר השתלת איברים. אבל החברה מעוניינת להשתמש בכספי הגיוס כדי להרחיב את המבדקים הקליניים ואת אפשרויות הזיהוי בדגימות מסוגים נוספים.
ד"ר מיקי קרטס, מייסד שותף של קריוס ומנכ"ל החברה, נמנה על מייסדי חברת הביוטק האמריקאית מולקולו שנמכרה לחברת מיפוי הגנום אילומינה ב-2013.