פרשנות
רווחי אמזון התרסקו? האיש שרוצה להביא אותה לשווי של טריליון דולר לא מתרגש
למרות המספרים המבהילים שהציגה אמזון ברבעון השני, המייסד ג'ף בזוס רחוק מלהתרגש. הוא מסתכל על העתיד וממשיך להוציא כספים כמו משוגע על התרחבות
- אמזון פיספסה בגדול: הרווח הנקי שלה התרסק ברבעון השני ב-77%
- ג'ף בזוס הפך לאיש העשיר בעולם לכמה שעות - אך חזר להשתרך אחרי ביל גייטס בתום המסחר
- קפיצת המדרגה של אמזון: תנסה להאכיל 1.3 מיליארד הודים
אם מנתחים את הדו"ח ניתן להבין בקלות לאן הלך הכסף - להשקעות בעתיד. אמזון הוציאה כמעט 10 מיליארד דולר במצטבר על מחסנים חדשים, גיוס של 30 אלף עובדים נוספים, הפקה של תכנים עבור שירות הפריים וידאו וכן השקעה בתשתיות מחשוב עבור חברת הענן שלה AWS. לא מדובר בהתנהלות מוזרה או יוצאת דופן. בזוס ידוע כמי שמעדיף לפגוע בשורה התחתונה על חשבון המוכנות לעתיד. למעשה, מי שעקב אחרי החברה בשנים האחרונות יכול להיות הכל חוץ ממופתע מההתנהלות הזו.
מבחינה מספרית, ההוצאות של אמזון גדלו בכ-28.2% ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה, שאגב הציג רווח נאה של כ-857 מיליון דולר. אבל השנה אמזון נמצאת בסימן התרחבות והיא זקוקה להשקיע כסף רב כדי לבצע זאת. למעשה, אל תצפו לרווח גדול גם ברבעון הבא, שכן החברה כבר הודיעה שהיא מתכננת להמשיך ולהוציא כסף, בין השאר על גיוסם של כ-50 אלף עובדים נוספים, שבחלקם גם מיועדים לאייש משרות שיווק, מכירות והנדסה ב-AWS.
אם נפרוט עוד את ההוצאות, סמנכ"ל הכספים של החברה ציין בשיחת משקיעים שבוצעה זמן קצר אחר פרסום הדו"ח, שהחברה תגדיל עוד את הוצאותיה. הוצאות הרבעון השני על משלוחים ואספקת מוצרים למשל עלו ב-33%, והוצאות על תוכן ב-43%, ביחס לשנה שעברה. יש לציין גם ש-AWS הורידה מחירים והגדילה את כמות המיקומים שלה, רכישות הציוד ומרכזי נתונים קפצו בכ-90% ביחס לאשתקד, וביותר מ-40% ביחס לרבעון הראשון.
אמזון גם עומדת בפני הרכישה הגדולה בתולדותיה שאם תאושר על ידי הרגולטורים תכניס אותה ישירות לטריטוריה של ענקיות הקמעונאות וולמארט, טארגט ודומותיהן. אבל הרכישה הזו תעלה כמעט 14 מיליארד דולר, מה שעשוי להוריד עוד את ציפיות המשקיעים לרווח גדול. האסטרטגיה של בזוס השתלמה לו עד עתה, המניה של אמזון הכפילה את שווייה בשנתיים האחרונות ולפני כמה ימים, החברה אף הפכה לחברה הרביעית במועדון החברות ששוות יותר מ-500 מיליארד דולר. לפי אנליסטים רבים, אמזון גם צפויה להגיע לשווי שוק של מעל טריליון דולר בשנים הקרובות.