מחיר הסייבר: השוק הגרמני הפסיד 55 מיליארד יורו בשנתיים
דו"ח של איגוד ה-IT בגרמניה חשף צמיחה של 8% בשיעור הנזק ביחס לשנים קודמות - וכי ב-62% מהמקרים עובדי החברות או עובדים לשעבר הם שפרצו אליהן. רק 3% מהמקרים שויכו לפעילות של מדינות
איגוד ה-IT הגרמני חשף בסוף השבוע נתונים ראשונים של נזקי מתקפות סייבר לתעשייה הגרמנית בשנתיים האחרונות - שהגיעו ל-55 מיליארד יורו.
- בלקסטון רוכשת 40% מחברת הסייבר הישראלית NSO לפי שווי של מיליארד דולר
- איך מציתים משבר בינלאומי? צריך רק כמה האקרים וחתול
- פדאקס: מתקפת הסייבר העולמית פגעה משמעותית בביצועינו
הסקר כלל את נזקי שתי מתקפות הכופר העולמיות של החודשים האחרונים, Petya ו-Wannacry. בנוסף, כלל מבצע הונאה מקוונת שזכה לשם "עוקץ המנכ"לים", במסגרתו גנבו פושעים מיליוני יורו תוך התחזות למנהלים בכירים.
לפי נתוני האיגוד, יותר ממחצית מהחברות במדינה סבלו מסוג כלשהו של תקיפת רשת - בין אם ריגול תעשייתי, גניבת מידע או כסף וחבלה. על פי הערכות, השנתיים האחרונות הציגו עלייה של 2% בסך הנפגעים, מ-51% שדווחו ב-2015 ל-53% מהחברות כפי שנמצא בדו"ח הנוכחי. עם זאת, הנזק עלה בהיקף של 8% ביחס ל-2014-15. הסקר של האיגוד הקיף כ-1,069 בכירים ומנהלי אבטחת מידע.
על פי הממצאים הסבירו במשרד הסייבר הגרמני (המקבילה של רשות הסייבר הלאומית בישראל) שרוב החברות הגדולות, בעיקר אלה שהפעילו תשתיות קריטיות, היו מאובטחות בצורה יעילה. הבעיה העיקרית היא שחברות קטנות ובינוניות לא התייחסו לאיומים בצורה רצינית, מה שהביא לעלייה במספרים - כך אמר ארנה שונבורם, נשיא משרד הסייבר הגרמני.
שונבורם גם הסביר שלדעתו חברות הטכנולוגיה, הן בתחום החומרה והן בתחום התוכנה, צריכות לסייע ולקחת את תפקידן יותר ברצינות ולחסום פרצות במהירות ברגע שהן מתגלות. "ישנה עוד עבודה רבה לפנינו", אמר. "צריך להיזהר ולא להתמקד רק בתעשייה ובמשתמשי המחשבים, יש לקחת בחשבון גם את ספקי הטכנולוגיה והאחראים על איכות התהליכים".
עוד מספר מדאיג שפורסם בדו"ח מעלה שכ-62% מאלה שנמצאו כאחראים למתקפות היו או עובדים בפועל או עובדים לשעבר של החברות המותקפות. ב-41% מהמקרים האשימו העונים את המתחרים, הלקוחות, הספקים או ספקי השירות בנזקים שנגרמו. פעילות ביון של מדינות זרות נמצאה רק בכ-3% מהמתקפות. 21% מהנסקרים אמרו שהם מאמינים שההאקרים האחראים היו חובבנים ו-7% האשימו את ארגוני הפשיעה.