$
חדשות טכנולוגיה

ממשלת ארה"ב החרימה את קספרסקי בחשד שסייעה למרגלים

חברת אבטחת המידע הרוסית הוסרה מרשימת הספקים המורשים של הממשלה, בחשד שהיא משתפת פעולה עם המודיעין הצבאי הרוסי. מקספרסקי נמסר בתגובה: אנחנו לא מסייעים בריגול מקוון, הפכו אותנו לכלי במאבק פוליטי

רפאל קאהאן 11:4912.07.17
הבית הלבן הסיר את חברת אבטחת המידע הרוסית קספרסקי משתי רשימות הספקים המורשים של ממשלת ארה"ב. על פי דיווח של סוכנות רויטרס מהבוקר (ד'), החברה נחשדת בקשרים עם שירותי הביון הרוסיים ולכן לא תוכל לספק מוצרים רגישים לסוכנויות ומוסדות הממשל האמריקאי.

 

 

בתוך כך פרסמה אתמול (ג') סוכנות בלומברג שלידיה הגיעה תכתובת מיילים שהתבצעה לכאורה בין יוג'ין קספרסקי לבין בכירים בחברה ושמצביעים על פרויקטים משותפים בינה לבין ה-FSB, המודיעין הצבאי ברוסיה. מיילים אלה שמתוארכים מ-2009 מראים שהחברה סיפקה יכולות ניטור וזיהוי תקיפות על רשתות ומחשבים מצד "גורמים חיצוניים".

 

 

מוכן לחשוף את כל הקלפים. יוג'ין קספרסקי מוכן לחשוף את כל הקלפים. יוג'ין קספרסקי

 

 

בקספרסקי דחו מכל וכל את הטענות והסבירו שהחברה מנהלת קשרים עסקיים עם לקוחות ממשלתיים רבים וביניהם גם עם הממשלה הרוסית. ואולם, הוערך שקספרסקי סיפקה לממשלת רוסיה מערכת שמסוגלת לזהות ולעקוב אחר האקרים ומשתמשים ולא רק לאתר ולחסום נסיונות פריצה. כלי שכזה מסוגל לסייע לשירותי הביטחון הרוסים לבצע מעצרים ולהקשות על מודיעין זר לפעול במדינה. מייסד החברה יוג'ין קספרסקי אמר שהוא מוכן להעיד ולשתף פעולה עם כל חקירה שתתבצע בנושא. יתרה מכך, הסכים להעביר את קוד המקור של המוצרים שלו לבדיקה אצל גורמים מוסמכים, כדי לטהר את שם החברה.

 

עם זאת, מספר פרשיות עלומות נקשרו לקספרסקי בשנתיים האחרונות: בין השאר נטען שאחד המקורות שמסרו את המידע המפליל על התערבות שירותי הביון הרוסיים במערכת הבחירות האמריקאית היה עובד בקספרסקי. ואולם, ההאשמות שהוטחו בחברה לא זכו עד כה לראיות שמוכיחות מעורבות מעשית בריגול.

 

ביטחון לאומי או אינטרס עסקי?

 

ממשלת ארה"ב האשימה בעבר חברות זרות בסיוע לריגול ממשלתי - ונטען שמאחורי ההאשמות עמדו אינטרסים של חברות אמריקאיות. קספרסקי השיקה לאחרונה מערכת הפעלה מאובטחת, שמיועדת להפעיל התקני אינטרנט הדברים בעיקר בסביבות עסקיות ותעשייתיות. יכול להיות שהמהלך האחרון הוא דרך להבטיח שהחברה לא תהווה מתחרה מסוכן מדי לחברות האמריקאיות שגם הן פעילות מאוד בתחום.

 

לפני מספר שנים הואשמה גם לנובו שהיא מסתירה "דלתות אחוריות" במחשביה. וואווי ו-ZTE גם הן הואשמו בטיפוח קשרים עם בייג'ינג והסתרת אפשרויות גישה למידע שעובר בציוד שלהן. אבל גם ארה"ב לא חפה מאשמה: ה-NSA נתפס לפני מספר שנים כשהוא משתיל ציוד האזנה במוצרים של סיסקו לפני שנשלחו ללקוחות הסופיים.

 

 

 

בתגובה לטענות העבירה קספרסקי ל"כלכליסט" את תגובתה הרשמית: "לקספרסקי אין שום קשר עם ממשלות כאלה ואחרות. והחברה לא סייעה ולא תסייע לשום גורם בריגול סייבר. החברה דוחה את ההאשמות שעד כה לא נמצא שום הוכחה לגיבויין. אנחנו מאמינים שנקלענו שלא בפנינו למאבק גיאופוליטי בו החברה משמשת ככלי. החברה מאמינה שכל בדיקה שתתבצע בנושא תבהיר שאין שחר לטענות שהוטחו כנגדה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x