$
אינטרנט

סין מחריפה את הצנזורה: תחסום גלישה מ-VPN החל מ-2018

ספקיות הרשת הסיניות קיבלו הנחיה ממשלתית למנוע גישה לרשתות פרטיות וירטואליות, במטרה לחזק את אחיזת השלטון בתעבורת המידע במדינה. אנליסט: "תוכן שצונזר בסין לא יוכל לחלחל חזרה מן החוץ"

שירות כלכליסט 10:4012.07.17
סין תחסום לחלוטין את הגישה של אזרחיה ותושביה לאינטרנט הגלובלי שאינו מפוקח על ידי הממשלה, במסגרת אסטרטגיה שמטרתה לשמר את אחיזתה של מפלגת השלטון.

 

 

במסגרת עליית המדרגה הורתה הממשלה לשלוש חברות הטלקומוניקציה הגדולות בסין לחסום את הגישה ל-VPN - רשתות פרטיות וירטואליות - החל בפברואר 2018 - כך על פי דיווח בבלומברג, שציין מקורות אנונימיים המקורבים לנושא. שלוש ספקיות האינטרנט, צ'יינה מובייל, צ'יינה יוניקום וצ'יינה טלקום, נמצאות בבעלות ממשלתית.

 

 

 

נשיא סין, שי ג'ינפינג נשיא סין, שי ג'ינפינג צילום: איי אף פי

 

 

סין מנהיגה את צנזורת האינטרנט המחמירה בעולם וחוסמת גישה לאלפי אתרים כולל גוגל, פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם. החסמים הללו משמעם כי חדשות ופרשנויות שמבקרות את המפלגה השלטת וכן מידע אודות אירועים רגישים כמו הטבח בככר טייננמן ב-1989, יהיו קשים מאוד לאיתור בתוך תחומי סין.

 

עם זאת, מיליוני אזרחים סינים מצליחים לעקוף את מערכת הצנזורה הממשלתית, הידועה כחומת האש הגדולה, באמצעות שימוש ב-VPN שמאפשר גישה חופשית לכל אתר שיחפצו.

 

ההנחיה החדשה מגיעה על רקע היערכותה של סין לכינוס המפלגה בבייג'ינג בשלהי 2017, המתקיים פעמיים בעשור, כאשר פלגים שונים בממשלה נערכים אז לחילופי תפקידים אפשריים בפסגה.

 

הסלמה במדינות הצנזורה

 

ההנחיה החדשה מתפרסמת בעקבות הודעה על "ניקוי" שירותי האינטרנט שפורסמה בינואר, במסגרת המהלכים שמקדם נשיא סין שי ג'ינפינג לקראת ריבונות אינטרנטית. "זוהי הסלמה של השליטה באינטרנט הממחישה את קיומן של תחושות חסרות תקדים של חוסר אונים וחירום בצמרת הממשלה", כך על פי שיאו קיאנג, מומחה לצנזורה בסין, באוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שאמר את הדברים ל"גרדיאן" הבריטי. "מדובר כאן בוודאות ברמות הגבוהות ביותר של מאבק פוליטי ובשימוש שעושים הפלגים השונים באינטרנט כשדה הקרב שלהם. כיום, אם מתנגדיו של שי אינם יכולים לפרסם מידע בתוך סין בגלל הצנזורה, הם עושים זאת מחוץ לסין ואז המידע מחלחל בחזרה פנימה", הסביר.

 

סדקים שנתגלעו באחרונה בחומת האש הגדולה כוללים האשמות על שחיתות שהגיעו מאיש עסקים סיני בניו יורק ונפוצו בסין. הטענות הללו נתפסו כמזיקות מאוד עבור אחד ממקורביו של שי. "תמיד היו חסמים, אבל כאן אנחנו מדברים על עליית מדרגה", אמר, בהתייחסו לחרם החדש.

 

 

 

החרם עלול לפגוע באקדמאים, מהנדסי תוכנה ועסקים זרים. כך, למשל, חוקרים בסין מתלוננים תדיר על היעדר גישה לכתבי עת זרים ולעמיתים באוניברסיטאות בעולם, בעוד מהנדסי תוכנה נאלצים להיעזר באתרים שבסיסם מחוץ לסין. עבור עסקים זרים, ה-VPN משמש כאמצעי לאבטח מידע או לתקשר עם המטה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x