הישראלים לא רוצים לתת למשפחה גישה לפייסבוק לאחר מותם
מחקר חדש מגלה ששליש מהגולשים בארץ לא רוצים שלבני משפחותיהם תהיה גישה לחשבונות המקוונים שלהם לאחר מותם - ורבים כלל לא מודעים לאפשרות של הענקת גישה לאחר המוות
מחקר חדש מגלה שכשליש מגולשים בישראל אינם מעוניינים שלקרוביהם תהיה גישה לתכנים הדיגיטליים לאחר מותם וכ-20% מוכנים לגישה לחלק מהתכנים. בין 45% ל-50% מעוניינים לשתף את קרוביהם בחשבונות הדיגיטליים שלהם - פרופילים חברתיים, תיבת מייל ושירותי ענן - לאחר מותם.
- האב, הבן ורוח הפייסבוק: צוקרברג רוצה להחליף את הכנסייה
- כותבים הרבה סטטוסים? פייסבוק תתחיל לצנזר אתכם
- "חסימת גולש בדף פייסבוק של איש ציבור - פגיעה בחופש הביטוי"
המחקר, שבליבו צוואות דיגיטליות, בוצע בידי פרופ' מיכאל בירנהק מאוניברסיטת תל אביב וד"ר טל מורס ממכללת הדסה עבור איגוד האינטרנט הישראלי בנושא. הנתונים נשענו על סקר שערך מכון שילוב עבור השניים בקרב מדגם מייצג של כ-500 גולשים בישראל.
רק 6% מהגולשים מפעילים כלי מורשת דיגיטלית הזמינים בשירותים מקוונים כמיילים ורשתות חברתיות. שירותים אלו מאפשרים למשפחה שימוש מסוים בחשבונות לאחר המוות. 82% כלל אינם מודעים לקיום אפשרות להשאיר גישה למורשת הדיגיטלית. מתוך ה-18% שמודעים, שני שליש לא השתמשו באפשרות. בעוד שחלק מהגולשים מוכנים לספק גישה זו או אחרת לחשבונות המקוונים שלהם, 69% מהם לא רוצים שלקרוביהם תהיה גישה לחשבונות שלהם באתרי היכרויות.
הבעיה של גישה למורשת הדיגיטלית נפתרת במידה חלקית משום שלבערך חצי מהאוכלוסייה יש אדם נוסף שיש לו גישה לחשבונות שלהם - בדרך כלל בן או בת זוג. אצל 50% מהנשאלים יש גישה לאדם נוסף למייל, אצל 45% לרשתות החברתיות, אצל 46% לשירותי הענן ורק אצל 36% יש גישה לאתרי ההיכרויות. יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, ח"כ אורי מקלב מיהדות התורה, אמר: "במקום בו אין מענה ושיתוף פעולה מצד תאגידי הרשת או שלא הייתה חתימה על ירושה דיגיטלית מצד הנפטר, ייתכן שנדרש לקדם חקיקה".