משטרת דובאי תפעיל מכונית רובוטית שתחפש פושעים
המכונית תפטרל על המדרכה, תזהה פעילות חשודה באמצעות מערך חיישנים ותוכל אפילו לשגר רחפן כדי להגדיל את טווח הגילוי. משטרת דובאי מתכננת להפוך 25% מכוח השיטור שלה לרובוטי עד 2030
משטרת דובאי משיקה מיני-מכונית פטרול אוטנומית. מדובר בכלי זעיר, שגודלו דומה לשל מכוניות לילדים - אך מערך חיישנים המותקן בו יאפשר גילוי פעילות חשודה ברחובות האמירות, בין היתר באמצעות פלטפורמת זיהוי ביומטרי. המכונית תתחיל לפטרל בדובאי כבר בסוף השנה.
- ארה"ב: דמוקרטים ורפובליקנים עובדים יחד לקידום רכב אוטונומי
- אוויס תשתף פעולה עם חברת הבת של גוגל בתחום הרכב האוטונומי
- טכנולוגיות קרמבה סקיוריטי יותקנו ברכב אוטונומי בצרפת
מדובר במכונית רובוטית שנקראת O-R3, אותה פיתחה חברת OSTAW Digital הדרום קוריאנית.
המכונית מונעת במנוע חשמלי ומסוגלת להגיע בעצמה לנקודות טעינה. היא אוטונומית לחלוטין ומסוגלת לנסוע על המדרכה ולהימנע ממכשולים, אך שוטרי דובאי יוכלו לשלוט בה מרחוק בעת הצורך. יש לה במערכות לידאר, מצלמות תרמיות, GPS, מצלמות HD וסורקי לייזר. בנוסף, היא נושאת רחפן שניתן לשגר כדי לשפר את טווח הגילוי.
מנכ"ל OSTAW אמר במעמד החתימה על ההסכם עם משטרת דובאי כי הפיתוח שלהם לא נועד להחליף את השוטרים: "רובוטים קיימים כדי לשפר את חיי בני האדם, אלו יבצעו את העבודות הדורשות מיומנות גבוהה, בעוד הרובוטים את המיומנות הנמוכה".
מוקדם יותר השנה הציגה משטרת דובאי את השוטר הרובוטי הראשון מסוגו. הרובוט, שגובהו 1.65 מטר יכול לנהל שיחות עם עוברי אורח, להגיב לשאילתות ולשמש נקודת תשלום לקנסות. "הרובוקופ" היה המהלך הראשון בדרך להפיכת משטרת דובאי מתקדמת טכנולוגית ככל הניתן. רובוט מסוג זה, מכונית השיטור האוטונומית ופיתוחים נוספים אמורים, כך לפי יעדי משטרת דובאי, להפוך 25% מכוח השיטור הקיים שלה יהיה רובוטי עד 2030.
עם זאת ה"רובוקופ" כמו גם המכונית הרובוטית אינם כלי אכיפה; במשטרת דובאי מעריכים כי עצם נוכחותם של המכשירים המתוחכמים למחצה הללו יהוו גורם הרתעה מספק עבור הציבור הרחב. זאת אף שהשוטר הרובוטי לא יכול לבצע היום יותר משירותי קיוסק והצדעה, בזמן שהרכב הרובוטי נראה כרגע יותר כמו גאדג'ט נחמד.
דובאי, אחת המדינות העשירות בעולם, מקפידה בשנים האחרונות לאמץ כל פיתוח טכנולוגי בולט. השנה נכנס לשירותי כיבוי והצלה בדובאי ציוד ריחוף שיאפשר לכבאים להגיע במהירות למוקדי שריפה בגשרים ובניינים לצד מקורות מים. בפברואר הודיעו בדובאי גם על הכנסת מוניות מעופפות לשימוש; מדובר בכלי רכב שנשלט על ידי חדר בקרה מהקרקע, מסוגל לשאת אדם אחד ולטוס כחצי שעה למרחק של 50 ק"מ.