"חומרה סינית ותוכנה ישראלית - שילוב מנצח"
נפתחה ועידת החדשנות סין-ישראל השלישית, במסגרת מפגש בלתי פורמלי של יזמים ישראלים בחממה בהונג קונג. במסגרת המפגש, תיארו יזמים שעובדים בסין את יתרונות האקוסיסטם והודגמו מוצרי רובוטיקה
ועידת החדשנות וההשקעות סין ישראל השלישית - "INNONATION" - החלה היום (א') באופן בלתי פורמלי במפגש של יזמים ישראלים במתחם חלל העבודה של חברת Metta המקומית. במפגש נחשפו היזמים הישראלים לאקוסיסטם המקומי.
- להייטק הישראלי נדרש דם חדש
- על מה דיברו בכירי ההייטק עם הנשיא טראמפ?
- הבורסה ליהלומים פותחת מרכז חדשנות לסטארט-אפים
את המפגש פתח צ'ארלס אנג'י מאינווסט הונג קונג, שסקר את ההזדמנויות העכשוויות להשקעות במדינה והשווה את התעשייה המקומית לשווקים אחרים בעולם.
לאחר מכן, התקיים פאנל "סינרגיות והזדמנויות - סין וישראל", בו השתתפו ג'ין לין, סמנכ"לית השיווק של האנסון רובוטיקס, הילרי ז'ימויקו שעומדת בראש תוכנית ברינק - אקסלטור מקומי, ליאת זכאי מייסדת ומנכ"לית חברת דונדה וגלעד רשף מייסד ומנכ"ל made in sense, סטארט-אפ הונג קונגי בתחום המחשוב הלביש.
רשף, שגר בהונג קונג כבר 7 שנים כדי לקדם את המיזם שלו הסביר מדוע השילוב בין חברות סיניות לישראליות כה חיוני: "בסין מתעסקים בעיקר בחומרה וזו המומחיות העיקרית שלה. בישראל, לעומת זאת, אלופים בתוכנה - כך שהשילוב בין השתיים הוא שילוב מנצח".
זכאי חיזקה את דבריו ואמרה: "העובדה שמערך החומרה יושב בהונג קונג הוא אידיאלי עבור חברת חומרה שכן ניתן לבחון את המוצר בסין. התמחור הוא הרבה יותר זול מלשבת במקומות אחרים. לעומת זאת, מערך התוכנה לא מחויב להיות קרוב אולם העובדה שלכל צד יתרון יחסי מצליח לייצר התאמה מושלמת". בהמשך נערכה הדגמה של חברת האנסון רובוטיקס שהציגה רובוט בדמותו של אלברט אינשטיין.