ארה"ב: האקרים רוסים תקפו מערכות ספירת קולות ב-21 מדינות
בשימוע בוועדת המודיעין של הסנאט האמריקאי נחשף כי מתקפת הסייבר על בחירות 2016 היתה מתקדמת ומוצלחת משהוערך בתחילה; התוקפים חדרו למספר לא ידוע של מערכות ויתכן שאף שינו נתונים
מתקפת הסייבר של רוסיה על מערכת הבחירות האמריקאית האחרונה היתה נרחבת ומתקדמת משהוערך; כך נחשף אתמול (ד') במהלך שימוע בוועדת הסנאט האמריקאי לענייני מודיעין, מפי בכירים במשרד להגנת המולדת. לפי עדויותיהם, האקרים רוסים ניסו לפרוץ למערכות ספירת קולות ב-21 ממדינות ארה"ב, אם כי לא נחשף בכמה מהם הצליחו להשפיע על הנתונים.
- אינטל הקימה מרכז סייבר בארץ, תשקיע מיליוני דולרים בחברות בתחום
- נחשף: ועדת הבחירות המרכזית אינה כפופה לפיקוח והנחייה של הרשות להגנת סייבר
- נוזקה חדשה הדביקה רבע מיליארד מחשבים בעולם
על פי הערכות המשרד, ההאקרים ביצעו סריקה של המערכות כדי לאתר נקודות פריצה פוטנציאליות ולבצע חדירה בפועל. להערכת מומחים, מערכות המוגדרות קריטיות הן מופרדות מהאינטרנט ולפיכך קשה בהרבה לחדור אליהן ולהשפיע על הבחירות.
עם זאת, סגן יו"ר הוועדה, הסנאטור הדמוקרטי מארק וורנר, הביע תסכול מכך שהעדים לא הסכימו לחשוף באילו מדינות הפריצות הצליחו לגרום נזק. "אני לא מבין למה כל הסודיות הזו", אמר. גם מרקו רוביו הרפובליקני הסכים עימו ותהה מה פשר המידור.
סגן המנהל לריגול נגדי של ה-FBI אמר שאינו יכול לומר באיזה היקף השפיעו ניסיונות הפריצה הרוסיים על הבחירות. "ניסיון ההשפעה של רוסיה על הבחירות בארה"ב היה הכי עמוק עד כה", אמר. הוא הוסיף שהפעילות הרוסית כללה ניסיון להטיל דופי בהילארי קלינטון, שימוש במידע גנוב, הפעלת התקשורת הרוסית באנגלית כדי להפיץ חדשות מזויפות והפצת מידע מסולף במדיה החברתית.
רוסיה מסרבת להודות במעורבותה בפריצות, אך הכירה בכך שהתקיימו; נשיא המדינה ולדימיר פוטין הצהיר לאחרונה שיכול להיות שישנם רוסים פטריוטים, שבמקרה הם גם האקרים, שניסו לפרוץ או להשפיע על הבחירות. "אנחנו לא מתערבים בעניינים פנימיים של מדינות זרות", הוסיף.