ישראל במקום השני במזה"ת במהירות הגלישה. מי עקף אותנו?
חברת Akamai פרסמה את הדו"ח הרבעוני שלה, המציג שלל נתוני קישוריות רשת. במקום הראשון ניצבת דרום קוריאה ואחריה נורווגיה ושבדיה. גם ישראל הצליחה להגיע לשיא מכובד - ומהירות ממוצעת של 13.7 מגה-ביט לשנייה
- הישראלים מפחדים מפגיעה בפרטיותם ברשת, אך לא עושים דבר בעניין
- חסימה מסוכנת: ישראל מתקרבת למועדון המדינות שמגבילות גלישה חופשית ברשת
- סיסקו: היקף הגלישה ממכשירי מובייל יוכפל פי 7 עד 2021
לפי הדו"ח, המהירות הממוצעת של חיבורי אינטרנט ברחבי העולם עומדת על 7.2 מגה-ביט לשנייה, עלייה של 15% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. המהירות הממוצעת בישראל - שתופסת את המקום ה-33 בעולם - עומדת על 13.7 מגה-ביט לשנייה, נפילה של 5% במהירות לעומת הרבעון הקודם (מקום 27 עולמי), אך שיפור של 1.4% לעומת הרבעון המקביל ב-2016 (מקום 28 עולמי).
המדינה שנמצאת במקום הראשון מבחינת מהירות גלישה קבועה ברחבי העולם היא דרום קוריאה עם 28.6 מגה-ביט לשנייה. אחריה נורבגיה, שבדיה, הונג קונג ושווייץ שחותמת את החמישייה העולמית הפותחת. את החמישיה השנייה מובילה פינלנד, אחריה סינגפור, יפן, דנמרק וארה"ב שסוגרת את העשירייה עם מהירות גלישה של 18.7 מגה-ביט לשנייה.
ובמקום הראשון בשכונה: קטאר
מבין מדינות המזרח התיכון ואפריקה ישראל מדורגת במקום השני, עם מהירות הגלישה הקבועה הגבוהה ביותר, בעוד שקטאר תופסת את המקום הראשון - אומנם עם מהירות זהה של 13.7 מגה-ביט לשנייה, אך עם שיפור של 15% לעומת הרבעון הקודם ושיעורי שיפור אסטרונומיים של 64% לעומת הרבעון הראשון של 2016.
המדינה בעלת המהירות הנמוכה ביותר שנכנסה לדו"ח היא תימן עם מהירות גלישה ממוצעת של 1 מגה בייט לשנייה. אחריה פרגוואי עם מהירות של 1.4 מגה-ביט ואחריה ונצואלה, סוריה, ליבריה וגבון - כולן עם מהירות ממוצעת של 1.8 מגה-ביט לשניה. הדו"ח מבוסס על בדיקת חיבורים עסקיים ופרטיים, אך לא גלישת מובייל. כדי להיכלל בבדיקה על מדינה להיות עם לפחות 25 אלף כתובות איי פי ייחודיות במהלך הרבעון.