הישראלים מפחדים מפגיעה בפרטיותם ברשת, אך לא עושים דבר בעניין
סקר חדש של איגוד האינטרנט מראה ש-54% מהמשתמשים חרד לפרטיותו, אך רק 20% נמנעים מפרסום תמונות רגישות ופרטים אישיים. בנוסף, 90% מהמשתמשים מאשרים בפייסבוק הצעות חברות מזרים
17:2930.04.17
יותר מחצי ממשתמשי האינטרנט בישראל עושים זאת תוך שהם חוששים לפגיעה בפרטיות שלהם. כך עולה מסקר של איגוד האינטרנט הישראלי שנעשה לאחרונה ופורסם לקראת יום העצמאות. מדובר על עלייה חדה ביחס לנתוני השנה שעברה,
אז שיעור החוששים עמד על 36%. עם זאת, מרבית המשתמשים לא נוקטים בפעולות פשוטות כדי להגן על פרטיותם.
הסקר, שבוצע על ידי מכון המחקר סטאטנט בקרב מדגם מייצג של 813 משיבים מהחברה היהודית והערבית זה השנה השנייה, מצא כי 90% מהישראלים משתמשים באינטרנט, זאת בדומה לשנה שעברה (89%). 4.3% השיבו כי אינם משתמשים ברשת משום שאינם שולטים במיומנויות מחשב בסיסיות, היתר מסיבות מגוונות כמו דת או עניין. רק 43% מהמשתמשים ברשת לא מבצע קניות מקוונות, דומה לעומת 39% שנרשמו בשנה שעברה.
קראו עוד בכלכליסט:
- פייסבוק מסנג'ר יאפשר לשתף את המיקום שלכם בזמן אמת
- עתירה לבג"ץ: תביעה לדרוש מהמדינה לבטל את המאגר הביומטרי לחלוטין
- חסימה מסוכנת: ישראל מתקרבת למועדון המדינות שמגבילות גלישה חופשית ברשת
איך ישראלים גולשים? צילום: סוני VAIO
מהסקר עולה כי 90% מהמשתמשים מאשרים חברות של אנשים שאינם מכירים ברשתות החברתיות ו-80% מעלים תמונות ותכנים אישיים. 43% מאמינים כי הם זקוקים למידע נוסף שיסייע להם להתגונן מפני פגיעות בפרטיות. 21% מהאוכלוסייה נוהגים לפרסם או לתקשר ברשתות החברתיות השונות יותר מפעם אחת ביום, נפילה לעומת 28% שנמדדו בשנה שעברה.
עם החדירה המתמשכת של האינטרנט לחיינו, כך גם הפגיעות. אם גוגל ופייסבוק יכולות ליפול קורבן לתרמיות מקוונות בהיקף 100 מיליון דולר וכמותן בנקים גדולים, כך גם המשתמש הקטן: לפי הסקר 13% מהציבור חוו מתקפות סייבר ו-7.5% נוספים מכירים קרובים שנפגעו. 17% מתוך הנפגעים ציינו כי נגנבו פרטי כרטיס האשראי שלהם, 9% קיבלו דרישה לכופר ו-8% סבלו מבריונות ברשת.