פייסבוק: נהפוך לטריטוריה עוינת עבור מחבלים
ראש ממשלת בריטניה הצהירה כי יש צורך בפיקוח הדוק יותר על חברות האינטרנט בשל חלקן בהפצת אידיאולוגיות רצחניות; פייסבוק, הפלטפורמה החברתית הגדולה בעולם, הודיעה כי תפעל ביתר שאת לאיתור תכני טרור ומחיקתם
- מדוע הורי ילדה מתה לא מקבלים גישה לחשבון שלה בפייסבוק?
- פייסבוק שוברת שתיקה, מסבירה את מדיניות הצנזורה שלה
- מה ההבדל בין פושע שנאה וסתם מישהו שעשה לייק?
ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הצהירה כי בריטניה תדרוש שינוי יסודי באסטרטגיית המאבק בטרור, שיכלול גם הידוק הרגולציה על האינטרנט. לטענתה, חברות האינטרנט הגדולות אחראיות במידה רבה להתפתחות אידיאולוגיות רצחניות והפצתן במרחב המקוון.
פייסבוק, מצידה, הודיעה שהיא מגנה בכל תוקף את הפיגוע בלונדון. "אנחנו משתמשים בשילוב של טכנולוגיה וכוח אדם כדי להסיר תוכן טרוריסטי מהרשת", אמר מנהל המדיניות של החברה.
גם טוויטר הודיעה שהיא עובדת בכל הכוח על מנת להסיר תוכן המקושר לפעילות טרור. מנהל המדיניות הציבורית של טוויטר בבריטניה הסביר שהרשת כבר הסירה כ-400 אלף חשבונות בעייתיים בחצי השני של 2016.
כמה חברות גדולות כבר נפגעו מכך שאיפשרו לפרסם תוכן טרור: כמה מפרסמים איימו לעזוב את יוטיוב, לאחר פרסום סרטוני דאעש בשירות שיתוף הווידאו הפופולרי. גוגל, מפעילת יוטיוב, החלה בפעילות לפיקוח הדוק יותר על מיקום הפרסומות, אך טרם פתרה את בעיית התוכן המסוכן.
מצהירים, אך לא מצנזרים
יש סוג של צביעות בהתייחסות של חברות הטכנולוגיה לתכנים קיצוניים: מצד אחד הן טוענות שהן עובדות על בסיס החוקים של המדינות בתוכן הן פועלות. אך מצד שני גם תכנים שנחשבים "חוקיים" עשויים להכיל הסתה לגזענות או לשיח שנאה. דוגגמה מצוינת לכך ניתן לראות בתוכן מכחיש שואה בפייסבוק - שהוא לא חוקי רק במספר מצומצם של מדינות.
חשיפת מסמכי מדיניות פיקוח התוכן של פייסבוק הראתה שהמדיניות שלה מתבססת על חוקיותו במדינות מסוימות. עם זאת, במדינות אחרות בהן התוכן אינו פלילי, החברה עשתה מאום או נקטה צעדים להסרתו או נקטה צעדים מוגבלים בלבד. יש לקוות שהשינוי ההצהרתי יוביל גם לבחינה מחדש של פרסומים שאינם נחשבים כהסתה מובהקת לטרור - שיח גזעני, מיזוגני ופוגעני.